Meyhane kitabının yazarı Fransız yazar Emile Zola'dır. Emile Zola'nın tam adı Emile François Zola'dır ve 2 Nisan 1840 yılında Paris'te yoksul bir ailede dünyaya gelmiştir. Annesi Emilie Aubert, babası François Zola'dır ve babası Venedik göçmeni bir mühendistir. Emile Zola henüz yedi yaşındayken vefat etmiştir.
Émile François Zola (2 Nisan 1840, Paris – 29 Eylül 1902), Fransız yazardır.
Émile Zola (2 Nisan 1840 – 29 Eylül 1902), Fransa'da natüralizm akımın öncüsü ünlü yazar.
Emile Zola kimdir, Fransa'da natüralizm akımının öncüsü olan ünlü bir yazardır. “Nana”, “Germinal” ve “Meyhane” en tanınmış romanlarıdır.
Fransız edebiyatının büyük yazarı Emile Zola'nın (1840-1902) sıkı sıkıya bağlı olduğu edebiyat akımı Natüralizm'i ortaya koyduğu, söylemek istediklerini tüm yönleriyle ve esaslı biçimde belirttiği, tam yirmi romanlık Rougon – Macquart Romanları adlı dev yapıtı içinde yer alan romanlardan biridir Kadınların Saadeti.
İlgili 18 soru bulundu
Felsefede natüralizm, her şeyin doğal varlıklardan, doğal nedenlerle oluştuğunu, doğaüstü varlıklara ve açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini savunan düşüncedir. Ahlak felsefesinde natüralizm, ahlaki çıkarımların, ahlaki olmayan ifadelerden yapılabileceği teorisidir.
Émile Zola eserleri ve fikirleri ile Türk edebiyatçılarına natüralizm akımında rehberlik etmiştir.
Edebiyatta doğalcılığın kurucusu olarak kabul edilen Zola, 1902'de evinde karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.
Bu dönemde, 1864 yılında, Zola'nın ilk eseri “Ninon'a Öyküler (Fransızcada “Contes à Ninon”)” yayımlanmıştır. [8][9] Ninon'a Öyküler'i 1867 yılında yayımlanan ve yazarı ilk kez ünlendiren Thérèse Raquin adlı eser izlemiştir.
17. yüzyılda yaşayan Jean Jacques Rousseau'un Emile eseri eğitim ile ilgili birçok önemli unsuru barındırmaktadır.
Nana Kitap Açıklaması Nana, 19. yüzyılın büyük Fransız romancısı Émile Zola'nın, bir ailenin tarihini anlatan yirmi romanlık dizisinin en ünlü eserlerinden biridir. Dizinin bütünü içinde bağımsız bir roman olarak da okunan Nana, bir fahişenin yaşamını konu alır.
Natüralizmin kurucusu ve en önemli temsilcisi kabul edilen Emile Zola'nın 1885'te yayımladığı Germinal, kömür madencilerinin çalışma şartlarını ve ya- şamlarını gerçekçi bir dille aktaran, dünya klasiği olmuş, önemli romanlardan biridir.
Natüralist yazarların başında Jack London, Emile Zola ve Guy de Maupassant yer almaktadır. Türk Edebiyatında ise Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Beşir Fuad doğalcılık akımının özelliklerini taşıyan birçok eser kaleme almıştır.
Gerçek, bu ortamda mücadele eden, bilimi ve seküler ahlakı savunan bir grup öğretmenin ailele-riyle birlikte verdikleri mücadelenin anıtsal öyküsüdür. Merkezinde bir çocuk cinayeti ve sanık olarak yargılanan bir Yahudi öğretmenin bulunduğu roman, aslında ünlü Dreyfus Davası'na yapı-lan bir gönderme niteliğini taşır.
Émile François Zola (2 Nisan 1840 – 29 Eylül 1902), Fransa'da natüralizm akımının öncüsü olan ünlü bir yazardır.
Bu romanda Zola, etrafındaki her yaşama âdeta felaketi getiren Nana adındaki bir hayat kadınının eliyle aristokrasinin ve burjuvazinin maskesini düşürür; maskenin altında beliren çürümüşlüğü, ikiyüzlülüğü gerçeklikten bir an bile ödün vermeden, açıkyüreklilikle anlatır.
Realizme ve romantizme tepki olarak doğan Natüralizm, doğalcılık adıyla da bilinir. Natüralist yazarlar roman, öykü ve tiyatro türündeki eserlerini sade bir dille kaleme almıştır. Ağdalı ve süslü ifadelerden kaçınan yazarlar, gerçeğin okura olduğu gibi aktarılması gerektiğini savunmuştur.
Yüzyılın ortalarında sanat dünyasında doğayı idealize etmekten bir türlü kurtulamayan Natüralist (Doğalcı) tasvirlerin yanı sıra hiçbir şeyi güzelleştirmeyen ama olduğundan daha çirkin de göstermeyen Realist (Gerçekçi) bir üslup doğdu.
Natüralizm akımının kurucusu Fransız yazar Emile Zola'dır. Emile Zola'nın eserlerinin her biri natüralizm akımının en güzel örneklerini teşkil etmektedir. Zola'dan başka dünyada natüralizm temsilcileri arasında; Guy de Maupassant, Alphonse Daudet ve Goncourt Kardeşler yer almaktadır.
Shakespeare hangi akımın temsilcisi olduğuna baktığımızda romantizm akımı olduğunu görürüz.
Klasisizm akımının öne çıkan temsilcileri; François de Malherbe, Pierre Conhielle, Jean de La Fontaine, John Milton ve Moliere olarak ifade edilebilir.
Naturalizm, romantik edebiyata tepki olarak doğan realizmin bir ileri aşaması olarak görülür. Neden sonuç ilişkisi bakımından onunla benzeşmesine rağmen her ayrıntıya girmesi, belgeselci tarafıyla ondan ayrılır. 1880 ile 1890 yılları arasında Fransa'da ortaya çıkmış olan akımın en önemli temsilcisi Emile Zola'dır (ö.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri