Emirdağ'ın ismine gelince, Türkmenler önceden yer- leştikleri yere Türkistan'dan geldikleri bölgenin ismini veriyorlardı. Buralara Ka- riyeyi Eymür ismini verirler. Eymür ismi daha sonra Emir kelimesine dönüşüyor. Emir kelimesi iş demek, ayrıca 'kumanda' anlamına geliyor.
Emirdağlılar orta toroslarda bulunan bir dağ serisi üzerinden önce Türkistan'dan Horasan'a geliyorlar, sonra Horasan'dan bugünkü Irak Suriye yani Musul-Kerkük, Halep-Şam tarafına geliyorlar. Bu Anadolu'nun fethinden yani 1071'den önce. Bu coğrafyada yani Musul-Kerkük, Halep-Şam'da oldukça büyük bir Türk nüfus oluşuyor.
1931 tarihinde ise kazanın adı Emirdağ olarak değiştirilmiştir. Emirdağ ve köylerine Türk hâkimiyetinden itibaren çok sayıda Yörük - Türkmen aşiretinin yerleştiği bilinmektedir.
Belçika'da yaşayan yaklaşık 130 bin Emirdağlının yaz döneminde tercih ettiği Afyonkarahisar'ın 18 bin 500 nüfuslu ilçesi Emirdağ'da, büyük bir hareketlilik yaşanıyor.
16. yüzyıl. Daha büyük bir Türk yerleşimi 1522 yılında Osmanlı İmparatorluğu'na dahil olan Dulkadiroğulları beyliği topraklarındaki Türkmenlerin bölgede iskan edilmesiyle gerçekleşmiştir.
İlgili 32 soru bulundu
Yöremizdeki Yörükler Kayı boyunun Karakeçili oymağına bağlıdır.
Emirdağ ve Posof kökenli göçmenlerin kurmuş oldukları dernek yönetimlerinden ve toplulukların önde gelenlerinden alınan bilgilere göre Belçika genelinde yaklaşık 10 bin Posoflu yaşamaktadır. Emirdağlıların sayısı ise 100 binin üzerindedir.
Başkan Kargın, "Elbette Türkiye büyük.
Adayazı, Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesine bağlı bir köydür.
Emirdağlılar'ın 60 bin kişi ile en yoğun yaşadığı bölge Belçika. Burada dönercisi, bakkalı, kasabı, doktoru, öğretmeni, polisi hatta politikacısı bile Emirdağlı. Genellikle Saint-Josse ve Schaerbeek ilçelerinde yaşayan Emirdağlılar yaz aylarında memleketlerine akın ediyorlar.
Son dönem Türk bilginlerinden Hüseyin Hüsameddin'e göre Türkmen adındaki "men" Türkçe büyüklük eki olup, Türkmen "büyük Türk" anlamına gelmekte, Necip Asım'a göre ise Türkmen kelimesi, Türk ile adam manasına gelen man' dan meydana gelmiştir ve "Türk eri" tabirinin tercümesidir.
Yöreye yerle şen Türkmen boylarının bazıları Kayı, Bayat, Dü ğer, Afşar, Karkın, Kınık'tır. Bunlara bağlı yüzler ce oymak-cemaat Afyon merkez ve ilçelerine yer leşmiştir.
Karlukların üç ana oymağından birisi olan Karabağ, onuncu asrın sonlarında bir Türkmen bölgesi olan Mankışlak'tan batıya doğru göçmüşlerdir. Uzun yıllar Erzurum'u yaylak, Musul'u kışlak olarak kullanmışlardır. Eyyubi Devleti'nin kuruluşunda yer almışlardır.
İlçede yetişen ürünler şunlardır. Arpa, buğday, şeker pancarı, nohut, yeşil mercimek, ay çiçeği, haşhaş ve yonca. Sebzelerden; biber, domates, fasulye, salatalık, ıspanak, kavun ve karpuz meyvelerden; elma, armut, erik, kayısı, kiraz, vişne, badem, ceviz ve üzüm yetiştirilmektedir.
(ağılcık) zakkum ağacı. aynı zamanda afyonkarahisar'ın emirdağ ilçesine bağlı bir köy. ankara'nın çubuk ilçesine dahil olanı da olan köy. sivas ili divriği ilçesine bağlı alevi-türkmen yerleşim yeridir.
Neresi Ziyaret Edilir: Emirbaba Türbesi, Hisar Köy(Amorium), Yedikapı Kaya Yerleşimi, Yedikapı Barajı, Emirdağ Yaylaları ve Yılkı Atları. Ne Yenir: Emirdağ Güveci, Koyun Yoğurdu, Yumurtalı Pide. Ne Alınır: Emirdağ Yoğurdu, Sayalı Emirdağ Bebeği, Topak Ev Maketi.
Murat Emirdağ, Hepsiburada CEO'luk görevini 1 Ocak 2023 itibarıyla Nilhan Onal Gökçetekin'e devrederek. Şubat 2019'dan bu yana şirketin CEO'luk görevini yürüten Murat Emirdağ, kendi isteğiyle yıl sonu itibarıyla ayrılarak görevine Hepsiburada Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek.
TUİK verilenine göre 2021 yılı Emirdağ ilçe nüfusu 42.327 kişi, Afyonkarahisar İl nüfusu 744.179 kişi, Türkiye nüfusu ise 84 milyon 680 bin 273 kişi oldu.
Anonim eser, sahibinin kim olduğu bilinmeyen/tespit edilemeyen eserdir.
Orhan Hakalmaz - Emirdağı Birbirine Ulalı | Afyon Türküleri - YouTube.
Hadise Açıkgöz veya sahne adıyla Hadise (d. 22 Ekim 1985), Belçikalı–Türk şarkıcıdır. Belçika'nın Mol yerleşkesinde Sivaslı bir ailenin kızı olarak doğup büyüdü.
Belçika'da resmî veriye göre 24 Mayıs 2018 tarihi itibarıyla 220.000 Türk vatandaşı yaşamaktadır. Türk vatandaşları en çok başkent Brüksel, Anvers'te ve Gent'te yoğun olarak yaşamaktadır.
21 Temmuz 1831 tarihinde Hollanda'dan ayrılıp, bağımsızlık ilan ederek meşruti monarşi yönetime geçmiştir.
Belçika'da toplamda 190 bine yakın Türk yaşamaktadır. Bu nüfus içerisinde genç nüfusun önemli bir yeri vardır. Belçika genelinde eğitim alan 22.363 (11087 kız, 11276 erkek) Türk kökenli öğrenci vardır (Şen, 2011a: 130).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri