İstanbul 39 ilçesi ile Türkiye'nin en fazla ilçeye sahip ilidir. 31 ilçe ile Konya en çok ilçeye sahip 2. ildir. İzmir 30 ilçe ile 3. sıradadır. Bayburt merkez dahil 3 ilçesi ile Türkiye'nin en az ilçeye sahip ilidir.
Konya'nın Yalıhüyük ilçesi, 1532 kişiyle Türkiye'nin en küçük ilçesi oldu.
Çankırı'da temiz havası, doğası ve sakinliğiyle huzurlu bir yaşam sunan ve Türkiye'nin en az merkez nüfusuna sahip ilçesi Bayramören'de 476 kişi yaşıyor.
Türkiye'nin yüzölçümü bakımından ikinci en büyük şehri olan Sivas, ülkemizde en fazla köy sayısının bulunduğu il olarak kayıtlara geçti.
İlgili 17 soru bulundu
Vezirköprü Türkiye'de en fazla köye sahip ilçe olup, Samsun'un en büyük beşinci ilçesidir. Samsun merkezden sonra Samsun ilindeki beşinci büyük nüfus yerleşimine sahiptir.
Köyde tek başına
Geçen yıl sonu itibarıyla en az kişinin ikamet ettiği köy, 1 kişi ile Bitlis'in Merkez ilçesindeki Kayalıbağ oldu.
Nüfus bakımından Türkiye'nin en büyük kenti olmasının yanı sıra İstanbul, aynı zamanda nitelikli insan gücünün ve önemli yatırımların toplandığı bir metropoldür.
Bir beldenin bazı kısımlarının komşu bir beldeye katılmasında veya yeni bir belde ya da köy kurulmasında, beldenin nüfusunun 5.000'den aşağı düşmemesi gerekir.
Şu ana kadar adı geçen bir ilçe olmasa da kriterleri karşılayabilecek; İnegöl, Alanya, Polatlı,Çorlu, Siverek, Nazilli, Cizre, Manavgat, Ünye, Edremit, Fethiye, Midyat, Yüksekova ve Erciş'in aralarında olduğu 24-25 ilçenin olduğu belirtiliyor.
İllere göre bu sayı değişiklik göstermektedir. Ancak illere göre nüfus sıralamasında başı İstanbul çekerken ikinci sırada Ankara yer almaktadır. Türkiye'de ikamet eden nüfus, 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla bir önceki yıla göre 599 bin 280 kişi artarak 85 milyon 279 bin 553 kişiye ulaştı.
İlçe, Türkiye Cumhuriyeti'nin idari bölünmesinde, ilden sonra gelen idari birimdir.
0.44 km² yüz ölçümüne sahip olan Vatikan, İtalya'nın Roma şehrinin içinde bulunan bir şehir devleti.
Mülki İdare açısından Türkiye'de toplamda 81 il bulunmaktadır.
Şanlıurfa, 3 milyona yakın nüfusuyla birinci sırada olacaktı. İşte herkes kütüğe kayıtlı olduğu ilde yaşasa en kalabalık 30 il böyle olacaktı... Herkes kütüğe kayıtlı olduğu ilde yaşasaydı en kalabalık şehir Şanlıurfa olacaktı. İkinci sırayı ise Konya alacaktı.
Sivas, İç Anadolu'nun en eski yerleşimlerinden biri. Aynı zamanda Türkiye'nin Konya'dan sonra yüz ölçümü en büyük ikinci ili.
Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda ülkedeki il sayısı 71'di. Aradan geçen 92 yılda bu sayı 81'e çıktı. İl olarak ilan edilen son yer, 81 il plaka koduyla Düzce oldu.
Ege'nin gizli hazinelerinden biri olan Bozburun, Marmaris sınırları içerisinde yer alan şirin bir tatil beldesi. 10'dan fazla antik kenti bünyesinde bulunduran küçük köy aynı zamanda Türkiye'nin en zengin köyü.
Hamsiköy (Maçka/Trabzon)
“Türkiye'nin en güzel köyü hangisi?” sorusuna en çok verilen yanıt olma özelliği taşıyan Hamsiköy Zigana eteklerinde kuruludur. Sütlacı ile de ünlü olan bu doğa harikası araç kiralama hizmeti alanların tereddütsüz rotalarına ekleyebilecekleri bir deneyim sunar.
Türkiye'de 2019 yılında %92,8 olan il ve ilçe merkezlerinde yaşayanların oranı, 2020 yılında %93 oldu. Diğer yandan belde ve köylerde yaşayanların oranı %7,2'den %7'ye düştü.
Ülkemizde Köyü Olmayan Tek İlçe: Bozcaada
Çanakkale'nin iki ada ilçesinden birisi olan Bozcaada, boğazın Ege ağzının 18 deniz mili güneyinde Geyikli yük iskelesine 5 deniz mili uzaklıkta, köyü olmayan tek ilçedir. Bozcaada, yaklaşık 42 kilometre karelik yüz ölçümüne sahiptir.
2020 itibarıyla 30 büyükşehir içerisinde 519 ilçe belediyesi vardır. (Büyükşehir dışındaki ilçelerle birlikte toplam ilçe sayısı 922 'dir.)
Sivas tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, kaplıcaları ile turistlere ilginç tatil olanakları sunmaktadır. Sivas ilinin ilçeleri; Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Geremek, Gölova, Gürün, Hafik, İmralı, Kangal, Koyulhisar, Suşehri, Şarkışlı, Ulaş, Yıldızeli ve Zara'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri