DNS sunucuları arasından popüler olanları tercih edebileceğiniz gibi güncel DNS sunucularını takip ederek güvenli bir DNS sunucusu da tercih edebilirsiniz. Genel olarak 8.8.8.8 / 8.8.4.4 en çok bilinen DNS adresleridir.
Son güncellenen verilere göre en hızlı DNS adresleri şunlardır: CloudFlare, Primary DNS: 1.1.1.1. Secondary DNS: 1.0.0.1, 8.8.4.4. Google: 8.8.8.8, 8.8.4.4.
Hızlı ve Güvenli DNS: Cloudflare 1.1.1.1
Cloudflare DNS'in yanıt süresi şuanlık 14.8ms'lik bir Ping süresine sahip. Rakipleri olan Open DNS, 20.6ms ve Google DNS ise 34.7ms olarak belirlenmiş. Bu süreleri belirleyen en büyük etkenlerden biri, güncel olarak kullanan kullanıcı sayıları.
1.1.1.1, Amerikan şirketi Cloudflare'nin APNIC ile ortaklaşa sunduğu ücretsiz bir DNS hizmetidir. Hizmet, yinelemeli bir ad sunucusu olarak işlev görür ve İnternet'teki herhangi bir ana bilgisayar için alan adı çözümlemesi sağlar.
İlgili 24 soru bulundu
İnternet için çalışmalar yürüten CloudFlare adlı bir şirket yeni DNS hizmeti 1.1.1.1'i tanıttı. Şirketin yaptığı açıklamalara göre bu DNS hizmeti dünyanın en güvenilir ve hızlı DNS hizmeti olacak.
Aslında DNS ayarları direkt olarak internet hızını etkilemez. Yani farklı DNS ayarları kullanmak internet bağlantınızın hızını doğrudan artırmaz veya azaltmaz.
Gizlilik odaklı 1.1.1.1 DNS servisi rakiplerine göre daha hızlı olmasıyla beğeni kazandı. Bu hizmeti mobil kullanıcılara da sunmak isteyen Cloudflare geçtiğimiz Kasım ayında 1.1.1.1 iOS ve Android uygulamalarını duyurdu. Bugün ise uygulamaya ücretsiz VPN servisi ekleneceği öğrenildi.
Windows, Android ve iOS platformları için ücretsiz olarak yayınlanan Cloudflare Warp VPN 1.1.1.1 basit yapısı ile her kesimden kullanıcı tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor. Dileyen kullanıcılar uygulamayı hemen indirip ücretsiz olarak kullanabilirler.
Google DNS, hatırlanması çok kolay olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 IP adresleriyle yaklaşık 10 yıldır kullanılmaktadır. Google, hız avantajlarının yanı sıra saldırılara karşı güçlendirilmiş güvenli bir DNS bağlantısı da sunuyor.
Özetle, DNS, web sitelerinin IP adreslerine çevrilmesi için kullanılırken, VPN, internet erişimini güvenli hale getirmek ve farklı coğrafi konumlardan internete erişim sağlamak için kullanılır. Ek olarak çoğu bedava VPN size bir güvenlik sağlamadığı gibi dezavantajı da olabilir.
En güvenilir ve hızlı olan sunuculardan bazıları aşağıdaki şekildedir: Google DNS Sunucuları: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4'tür. OpenDNS Sunucuları: 208.67. 222.222, 208.67. 220.220. DNSWatch Sunucuları: 84.200.69.80, 84.200.70.40.
Bu değiştirme ile bilgisayarınızın ya da telefonunuzun DNS'ini değiştirirsiniz. DNS değiştirmenin bir diğer sebebi de hız ve güvenliği artırmaktır. Böylece daha hızlı ve güvenli bir internet bağlantısı elde edebilirsiniz. Bir başka sebep ise istenmeyen içeriklerin engellenmesidir.
HErhangi bir tehlikesi yok diyebilirim. Normal şartlarda DNS den sonra girdiğiniz URL leler gözükmez. Güvenlik açığınada neden olmaz.
DNS değiştirmek suç olamaz. Ama yasaklı sitelere girmek suç olabilir. Tabi siteden siteye değişir.
Evet, VPN kullanımı kesinlikle güvenlidir. VPN internetteki verilerinizi ve gizliliğinizi korumak için en iyi araçlardan biridir. İnternet kısıtlamaları sıkı olan bazı ülkeler VPN'leri yasakladığı için, dünyadaki birkaç ülkede güvenli olmasına rağmen VPN kullanmak yasal değildir.
Sonuç olarak internet ortamındaki hiçbir şey %100 oranda güvenilir değildir. Ancak uygulama marketlerindeki birbirinden güvensiz, veri ihlali sabıkası bulunan, reklamlı ve ücretli uygulamalar yerine 1.1.1.1, piyasadaki en stabil ve güvenli seçeneklerin başında geliyor.
1.1.1.1, en hızlı ve en güvenli DNS seçeneklerinden biridir. Bağlantınızı hem WARP hem de 1.1.1.1 DNS ile donatmak için tek bir uygulama kullanabilirsiniz. Böylece hızlı erişimle kesintisiz ve güvenli filtreli bir internet deneyimine sahip olursunuz.
Google DNS gibi DNS sunucularını kullanılması: Google DNS gibi DNS sunucularını kullanmanız ping sürenizin yükselmesine yol açacaktır. Oyuna girerken böyle farklı DNS sunucularını silip varsayılan DNS sunucusunu kullanmaya başlamanız ping sürenizin önemli ölçüde düşmesini sağlayabilir.
VPN İnternet Hızını Olumsuz Etkileyebilir mi? VPN servis sağlayıcısına göre de değişiklik gösteren bağlantı hızı, sizin sunucunuz ve erişmeye çalıştığınız internet sitesi arasına bir adım daha eklediğinden internet hızında düşüşe neden olabilir.
Genellikle normal şartlarda erişilemeyen bir siteye girmek istediğinizde aklınıza gelen DNS ve DNS değiştirme terimleri, erişilemeyen sitelerin kilidini açmaktan çok daha fazla işinize yarıyor.
Bilgisayarınız daha sonra IP adresine bağlanır ve sizi doğru web sayfasına götürür. Dünya genelinde interneti kullanabilmemiz için çeşitli sayıda DNS sunucu bulunmaktadır. Bunlardan Kök DNS Sunucular olarak adlandırılan 13 tanesi önemlidir.
DNS, içerikler görmemize, e-posta gönderebilmemize ve hatta sosyal medyaya erişmemize imkân tanıyan, önemli bir internet hizmetidir. DNS olmadan internette gezinmemiz mümkün olmazdı. DNS sunucusu web adresini, IP adresine çeviren ana internet unsurudur.
Alan Adı Sistemi (DNS), çeşitli kuruluşlar tarafından alan adlarını IP adreslerine çevirmek için kullanılan merkezi bir sistemdir. URL'ler yerine IP adreslerini hatırlamak veya daha büyük bir ağdaki tüm cihazları manuel olarak yapılandırmak çok fazla zaman aldığı için önemli bir hizmettir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri