Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Schengen vizesi almak için ihtiyaç duyulan süre, başvuru gerçekleştirilen Avrupa ülkesine göre 2 ilâ 15 gün aralığında sürebilmektedir. Bu noktada verdiğimiz 2 gün sayısını sağlayan ülke ise İtalya'dır. İtalya, Schengen vize işlemleri için en hızlı ve en çabuk yanıt veren vize sistemine sahiptir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır.
İlk olarak konsolosluk ya da iDATA ya da VFS Global gibi aracı kurumların web sitesi üzerinden form doldurup randevu alman gerekiyor. Randevu tarihini seyahatinden birkaç ay önce almanı öneriyoruz. Çünkü gideceğin ülkeye göre vize alma süresi de değişebiliyor.
İlgili 45 soru bulundu
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Suudi Arabistan vize başvuruları sonuçlanma süresi ortalama olarak 3-7 iş günüdür. Bu süre konsolosluğun yoğun olduğu zamanlarda, resmi tatil günleri öncesinde talep yoğunluğundan dolayı uzayabilmektedir. Vize Merkezi olarak Suudi Arabistan vize başvuru işlemlerinize 1 ay öncesinden başlamanızı tavsiye ederiz.
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
Yunanistan vizesi süresi kaç gün diye cevaplayacak olursak 90 günlük konaklama hakkı verilir.
Genel Bilgi. Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır.
180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Almanya´da veya Schengen Bölgesinde kalmak istiyorsanız bir Schengen Vizesine (C Tipi Vize) ihtiyacınız olacaktır.
En Kolay Vize Veren Ülkeler Hangileridir? Türkiye'ye vize uygulayan ülkeler içinde Türk vatandaşlarına en kolay vize çıkan ülkeler: Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Vietnam, Özbekistan, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Hindistan, Pakistan, Meksika ve İsrail'dir.
Size önerimiz vize başvurunuzu,seyahat tarihinden iki ay önce yapmanızdır. İspanya Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu, belgeleri gözden geçirecek ve başvuru alınmasından itibaren yaklaşık 15 iş günü içinde bir karar verecektir.
Finansal evraklar ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliri. Örneğin bir A Schengen ülkesi bankada en az 5000 TL olmasını şart koyarken bir diğeri bu para miktarını daha fazla olmasını talep edebilir.
Hollanda vizesi kaç günde çıkar? Hollanda vizesinin kaç günde çıkacağına karar veren kurum Hollanda Konsolosluğudur ve bu süre ortalama olarak 15 ila 20 iş günü arasında değişebilmektedir. Ancak Konsolosluğun kapalı olduğu tatil günleri ve resmi tatiller bu süreye dahil edilmemektedir.
Polonya vizesi başvurusu, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 15 iş günü içerisinde sonuçlanır. Dış temsilcilikteki yoğunluk, ek evrak talebi ve resmî tatiller gibi nedenlerle başvuru süresi 30 güne kadar uzatılabilir, acil ve gerekçeli durumlarda ise Polonya vize başvurusu 3 iş günü içerisinde sonuçlanacaktır.
Hollanda vizesi almak için başvuruda bulunan kişinin Hollanda vizesi talebinin kabul edilip edilmediği ortalama 15 ila 20 gün içinde belli olmaktadır. Eğer başvuru sahibinden farklı evraklar talep edilirse vize başvurusu değerlendirme süreci bir aya kadar uzayabilmektedir.
BAE'ye giriş pasaport kontrol birimleri onayına tabidir. Dubai'ye giriş için veriliş tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerli olan 96 saatlik ve 48 saatlik vizeler dışında, tüm vizeler veriliş tarihinden itibaren 60 gün boyunca geçerlidir.
25 yaş altı bekar bayanlar ise Dubai'ye tek başlarına seyahat edecekse Dubai seyahatleri için ek soruşturmaya tabii tutulmaktadır. Aynı zamanda eğer Türk vatandaşıysanız ancak doğum yeriniz Suriye, Lübnan, Irak, Yemen ve Filistin ise ek soruşturmaya tabi tutulursunuz.
Suudi Arabistan Vize İstiyor Mu? Suudi Arabistan Krallığına seyahat etmeyi planlayan Bordo (Umumi), Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri), Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip tüm Türk vatandaşlarının krallığa giriş yapabilmeleri için vize almaları mecburidir.
Vize işlemleri ne kadar sürecek? Schengen vizesinin çıkarılması için yasal zaman süresi 15 iş günüdür ancak elçilik seyahat tarihinden en az 4 hafta önce başvurmasını önerir. Ulusal (uzun süreli) vizeler için zaman çerçevesi daha uzun olabilir.
İsviçre Vizesi Kaç Günde Çıkar? İsviçre C tipi Schengen vizesine yönelik gerçekleştirilen başvurular genellikle 5 ve 7 iş günü arasında sonuçlandırılır. İsviçre D tipi vize başvurusunun sonuçlandırılması ise daha uzun sürebilir. Yaklaşık 15 iş günü içerisinde İsviçre D tipi vize başvurunun sonucunu öğrenebilirsin.
İtalya vizesi kaç günde çıkar? İtalya vizesi işlemleri, belgeler doğru ve eksiksiz sunulduğu takdirde 5 ila 7 iş günüdür. Unutulmaması gerekirki vizenin çıkış süresi İtalya Konsolosluğunun yetkisi dahilindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri