Poliüretan köpük malzemesi ısı iletim değeri en düşük malzemedir. Bu yüzden ısı yalıtımında kullanılan en etkili çözüm olduğu aşikardır. Sprey püskürtme yöntemi ile çatı izolasyonunda kullanılan poliüretan köpük sayesinde yapıların çatı üzerinden ısı kaybı en aza indirilmektedir.
En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
1.Çatı yağmur olukları
sıklıkla su kaçağı problemi yaşadığımız bölgelerdir. Sıkıntılı yüzeyi bulduktan sonra, yüzeyi temizleyip Bitüself. gibi kendinden yapışkanlı bitümlü bantlar ve elastik su yalıtım malzemesi Alfa Hibrit ile kolayca su akıntısını kesebiliriz.
Çatı izolasyonu nasıl yapılır sorusuna en etkili cevap yine poliüretan sprey köpüktür. Özellikle maliyetlerin yükseldiği günümüz dünyasında enerji verimliliğine katkı sağlayan poliüretan sprey köpük mobil araçların alana taşınmasıyla yapılır. Kapalı hücreli özelliği sayesinde eşi benzeri olmayan çatı izolasyonu sağlar.
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir denildiğinde ilk akla gelen geleneksel yalıtım malzemelerine alternatif olması ve uygulamasının kolay olması ile tercih sebebi olan PERMODUR olacaktır. Bir diğer önemli ayrıntı PERMODUR ince, sıvı karakteri sayesinde geleneksel yalıtım malzemeleri ile birlikte kullanılabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Uygulama garantisinin, uygulamayı yapan firma tarafından verilmesi gerekir. Uygulama garantisi ise genellikle 3 yıl olarak verilmektedir. Su yalıtımının ömrü tamamen kullanılan malzemenin kalitesine bağlıdır. Standartlara uygun olarak üretilmiş kaliteli su yalıtım malzemeleri uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur.
Çatı ve temel uygulamalarında üste gelen ikinci kat örtü tam yapıştırma yöntemi ile birinci kat örtülerin ek yerlerini ortalayacak şekilde yapıştırılmalıdır. Yalıtım malzemesi örtüsünün enine bindirmeleri en az 10 cm, boyuna bindirmeleri ise, en az 15 cm olmalıdır.
Arduazlı (kumlu) çatı kaplama bilhassa apartman çatılarında çok iyi sonuç vermektedir. Usulüne uygun yapılır ve kenar çıtaları ile çatı oluğu ile membran arasındaki yaka bağlantısı iyi ayarlanırsa çatının ömrü son derece uzun olur. Bakıma ihtiyaç duymadan 15 seneye kadar çatı sorunsuz halde olabilir.
Terastan su sızmasını önlemenin yolu; teras zeminine yalıtım yapılmasıdır. Yalıtım yapıldıktan sonra zemin kaplaması yapılabilir. Ancak yalıtım yapılmadan zemin kaplaması yapılması pek sağlıklı olmayabilir. Çünkü terasın zemini yağmur, kar, buz vb. doğa olaylarına maruz kalır.
Çatı, Teras, Balkon gibi açık alanlarda bulunan birçok zeminde, ilerleyen zaman içerisinde aşınmalar söz konusu olur. Bu aşınmalar zeminin yağmur, fırtına ve güneş gibi doğal etkilere çok fazla maruz kalması nedeniyle oluşur. Bu tür aşınmaların önüne geçilmesi için epoksi zemin kaplama uygulamasına başvurulur.
Zift yalıtım malzemesi petrol türevli bir malzeme olup ısıtılıp eritilerek yüzeylere uygulanmakta ve uygulandığı yüzeyde sertleşmektedir. Suya karşı oldukça dirençli bir malzemedir.
EPS (Expanded Polistren) Levhalar: Halihazırda tanınan en ekonomik ve en iyi izolasyon malzemesi olan EPS, olabildiğince hafif olup uygulandığı bölümde ek bir yük oluşturmamaktadır. Uzun yaşamlı olması ile de tanınan EPS, petrol türevi bir malzeme olup karbon takviyeli olarak da kullanılabilmektedir.
Çatı izolasyonunda en önemli adım doğru malzemenin seçilmesidir. Çatı izolasyonu uzman ekipler tarafından doğru malzeme seçilerek uygulanmalıdır. Çatı için uygun su yalıtım malzemesi ile beton, su geçirmez hale getirilmelidir. Kaplama yapılmalı, su birikintilerinin önüne geçecek drenaj sistemi kurulmalıdır.
Ayrıca poliüretan sprey köpük ters tavan yalıtımlarda sorunsuz görev sağlar . Düşme kopma yüzeyden ayrılma yapmaz. Bor uygulaması özellikle trapez sac alanların ısı yalıtımında çokça düşme yapmaktadır. Sadece doğru ürün doğru yerde kullanırsa iyi bir yalıtım uygulaması sağlanmış olur.
Su Deposu Yalıtımı için Hangi Malzemeyi kullanabiliriz.
Çimento esaslı sürme yalıtımları, Poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri, Poliürea Su Yalıtım Malzemeleri, Sentetik örtü PVC, TPO Malzemeleri kullanabiliriz.
Kat Malikleri Sorumlulukları
Haliyle çatı kiremitlerinin bakımı veya çatı zeminin düzgün yalıtımı talebinde bulunabiliyor. Böyle bir durumda apartman veya site yönetimi tarafından çatı onarımı için yapılabilecek tüm masraflar kat malikleri tarafından eşit oranda karşılanıyor.
Membran Ölçüleri: 1 top 33 mm membran 10 mt2'dir. ( 10 cm bindi yapılarak yapıştırıldığı için faydalı alan 9 m2 olarak hesap edilmelidir.) P300 Membran Özellikleri: P300 membran polyester keçeli bitümlü su yalıtım membranıdır.
Hava koşullarına bağlı olarak yaklaşık 1-2 saate kurur. Nemli ancak yaş olmayan yüzeylerde uygulama yapılabilir. Yağışlı havalarda veya +5 dereceden düşük sıcaklıklarda uygulanmamalıdır. En az iki kat uygulanmalı, katlar arasında minimum 4 saat beklenmeli, bir kat tam kurumadan, diğer kat sürülmemelidir.
Dayanıklı olması kumlu kaplama çatı türlerinin öne çıkan avantajları arasındadır. Siyah yüzey üzerine su yalıtımı amacıyla uygulanan kumlu membran çeşitleri sıvıya karşı geçirmez bir bağa sahiptir.
Membran, yapıları suyun neden olduğu olumsuz etkilere karşı korumaya yarayan bir su yalıtım malzemesidir. Yaşam alanlarına konforlu bir su yalıtımı sağlanması amacıyla kullanıllanılır. Yapıların taşıyıcı bölümlerindeki donatıların korozyona uğraması sistemin yük taşıma kapasitesinin önemli ölçüde azalmasına neden olur.
Uygulandığı dış cephede film tabakası oluşturmadan görüntüyü ve dokuyu bozmadan doğallığını koruyarak su geçirimsiz hale getiren siloxan esaslı şeffaf bir yalıtım ürünüdür...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri