Güneş kremlerine tavsiye olarak; Hamilton Everyday Face Spf50+ Yüz için Güneş Koruyucu Krem, Heliocare Ultra Protection Gel, La Roche Posay Anthelios Anti Shine gibi ürünler verilebilir.
Yüz ve vücut için kullanabileceğiniz bie güneş kremi arıyorsanız tercihinizi PROCSIN güneş kreminden yana kullanabilirsiniz. Tüm cilt tiplerinin tercih edebileceği bu krem güneş koruma özelliğinin yanı sıra yüksek emilim özelliği sayesinde ciltte yağlı bir his bırakmadan yumuşaklık ve pürüzsüzlük kazandırıyor.
Güneş kremlerinin özellikleri hem UVA hem de UVB filtreleri içermeli, deriden iyi emilmeli, deriyi nemlendirmeli, suya, terlemeye ve sürtünmeye karşı dayanıklı olmalı, etki süresi uzun olmalı, kolay sürülebilmeli, zararlı maddeler içermemeli, tahriş etmemeli, alerjen olmamalıdır.
İlgili 44 soru bulundu
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Johnson and Johnson ilaç firması tarafından piyasaya sürülen bazı güneş kremlerinin benzen içerdiği için geri çekildiği bildirildi. Sürekli maruz kalındığında kansere yol açabilecek bir kimyasal olan benzenin güneş kremlerinde kullanılmasının sağlık açısından tehlikeli olduğu belirtildi.
Güneş kremlerinin kapağını açtıktan sonra 3 sene içinde güneş kremini bitirmeni tavsiye ederiz. Peki, sence tarihi geçmiş güneş kremi kullanılırsa ne olur? Yanıtı şu: 3 seneden fazla kullanılan güneş kremleri artık etki göstermez ve seni güneşten korumazlar.
Cilt yüzeyini iyileştiren ve zararlı güneş ışınlarından koruyan güneş kremleri, günlük rutinlerin olmazsa olmazıdır. Sebebi ise cildin bariyerini güçlendirmeye yardımcı olurken üstün koruma sağlamasıdır.
5. Dermatologların tavsiyesi: Dermoskin Face Protection SPF 50 Güneş Kremi. Dermoskin Face Protection SPF 50 Güneş Kremi, UVA ve UVB ışınlarına karşı güçlü bir korumaya sahip.
Sabah cilt bakım rutini oluştururken öncelikle cildinizi temizlemeli, ardından serum ve nemlendirici uygulamalısınız. En son adımda ise güneş kremi geliyor ve daha sonrasında makyaj adımına geçebilirsiniz.
Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır.
Güneş kremlerinin üzerinde SPF (Sun protection factor) adı altında bir değer bulunur ve bu değer, kremin cildi güneşten koruma gücünün bir göstergesidir. Uzmanların büyük bir kısmı en az 15 SPF, açık havada uzun vakit geçirilen durumlarda ise en az 30 SPF içeren güneş kremlerinin kullanımını önerir.
La Roche-Posay Güneş Kremi Sıkça Sorulan Sorular
%4 indirimle La Roche-Posay Anthelios Uvmune 400 Renkli 50 Faktör Güneş Kremi 50 ml 360TL'ye, %14 indirimle La Roche-Posay Anthelios UVmune 400 Oil Control 50 Faktör Renkli Güneş Kremi 50 ml 418TL'ye sahip olabilirsiniz.
Hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerine ve tüm cilt tonlarına uygundur. DERMATOLOJİK VE OFTALMOLOJİK KONTROL ALTINDA TEST EDİLMİŞTİR. GELİŞMİŞ UV KORUMA Hem uzun UVA hem de çok yüksek SPF50+ faktör güneş koruması sağlamak için günlük geniş spektrumlu filtreler.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Gün içinde en az 2 kez olacak şekilde güneş kremi uygulamalısınız. Ancak suya girme ve terleme söz konusuysa daha sık tekrarlama yapabilirsiniz. Güneş kremi nemlendiriciden önce mi sürülür? Doğru etki için güneş kremi nemlendiriciden önce sürülmelidir.
Güneşten koruyucuların UV'ye maruz kalan tüm alanlara yeterli kalınlıkta, katman oluşturacak şekilde ovalamadan uygulanması gerekir. İdeal olarak kremler 2 mg/cm2 sürülmelidir. Bu miktar sadece yüz dikkate alındığında kabaca 1/3 çay kaşığı veya elinizin işaret ve orta parmağı boyunca miktar kadardır.
Güneş kreminizde hem kimyasal hemde mineral güneş koruyucu aktifleri varsa nemlendiriciyi sürmeden uygulayın. Makyaj ürünlerinizde (BB krem gibi) SPF güneş korumasına sahip ürünleri tercih etmeye çalışın.
Ancak doğal bir cilt elde etmek için baz kullanmanız gerekebilir. Makyaj bazı cildin yüzeyini düzleştirerek makyajın daha uzun süre kalmasına yardımcı oluyor. Makyaj bazı cildiniz üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturuyor. Makyaj bazını güneş kremi sürdükten hemen sonra ve fondöten sürmeden önce uygulayın.
Tarihi geçmiş güneş kremlerinin kullanılmaması gerektiğini ifade eden Şekerel, şu uyarılarda bulundu: "Tarihi geçmiş ya da bozulmuş güneş kremlerinin kullanılması durumunda ortaya çıkan ve bozulmuş kimyasal yapının yol açtığı tahrişten ileri gelen irritatif kontakt dermatit var.
30 ve 50 faktör arasındaki temel fark koruma dereceleridir. 30 faktör cildi güneşin zararlı UVB ışınlarına karşı yaklaşık olarak %95 oranında korurken 50 faktör cildi yaklaşık %98 oranında korur. Yani iki faktör arasında çok az bir koruma oranı vardır.
Göz çevresine güneş kremi sürülür mü? Güneş kremi güneş gören her yere sürülebilir. Ama çoğu güneş kremi bazı insanlarda göz içinde yanma gibi hassasiyetlere neden olabilir. Böyle bir hassasiyet varsa göz çevresinden uzak tutulmalıdır.
UVA ışınları kırışıklıklara ve lekelere neden olup cildinizi erken yaşlanmasına yol açıyor. UVB ışınları ise cildinizi yakıyor. Çok fazla UVA ve UVB ışınına maruz kalmanız cilt kanserine yol açabilir. En iyi güneş kremleri tüm UV ışınlarına karşı koruma sağlamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri