Birçok ağaçtan yapılabiliyor olmasına rağmen en iyi seçim Huş Ağacı'nın üzerindeki “tümör” dediğimiz özel bir bölüm. Ağaç tümörü; ağacın yapısının dışında bir tümör gibi gelişen ayrı bir parça. Hem çok daha sağlam, hem de üzerindeki şekiller sebebi ile daha estetik oluyor. En iyisi bu malzemeden üretilir.
Kuksa Bardak Kullanımı ve Korunması
Kuksa yapımında huş ağacının urunun daha sıklıkla tercih edilmesinin ilk sebebi, oval olması ve dış yüzeyinin işlemeye gerek kalmadan avuca kolay bir şekilde oturuyor olmasıdır.
Deterjan kullanımı tavsiye edilmez. Suyla içini yıkanıp kurulanarak temizlenebilir. Kapsamlı hijyen için ihtiyaç duyulduğunda yemek sodası kullanılabilir. Pürüzsüz yüzeyi ve gözeneklerin yağla doldurulmuş olması kolay temizlenmesini sağlar.
Kuksanın uzun ömürlü ve sağlıklı bir ürün olmasının yanında bir çok avantajı gittikçe artan popülerliğinin sebebidir.
Wood Balm Doğal Yağ Ahşap Kuksa Bakım Kremi Cilası 70 gr 70 gr Kullanıma hazır. Pamuklu bir bez ile tozu alınmış ahşap üzerine uygulanır. Tamamen doğal malzemeden imal edilmiştir. Zeytinyağı, balmumu ve çam terebentin den imal edilmiştir.
İlgili 22 soru bulundu
Pürüzsüz yüzeyi ve doğal kaplaması sayesinde kolay temizlenir. Ilık su ile yıkanıp silinerek kolayca temizlenebilir. Deterjanla yıkamayı gerektirmez . Detaylı temizlik için Karbonatlı su (yemek sodası) kullanılabilir.
Yağ çubuğunun ucuna doğru, bazen aralarında çapraz çizgilerin bulunduğu iki çizgi göreceksiniz. Yağ seviyesi ideal olarak en üst çizgide veya bu çizgiye yakın olmalıdır, fakat alt çizginin üzerindeki herhangi bir seviye de sorun yaratmayacaktır.
Örneğin seramik bardakları ele alalım, günlük yaşamımızda da çok kullanıyoruz, ancak ucuz plastik bardak ve metal bardakların gelişmesiyle, seramik bardak kullanan insanların sayısı azaldı, ancak seramik bardaklar plastik bardaklara ve metale göre en sağlıklı bardak.
Kuksa ceviz ağacından tamamı el işçiliği ile tek parça şeklinde oyularak yapılmış ahşap bardaktır. Kuksalar sıcak,soğuk, asitlli her içecek için kullanabilir. Ahşap olduğu için el ve dudak yakmaz ve içinde ki içeceğin ısısını uzun süre muhafaza eder.
Ahşabın yalıtkan özelliği sayesinde içeceklerin sıcaklığını korumasını sağlar. Sıcak içecekler daha uzun süre sıcak , soğuk içecekler daha uzun süre soğuk kalır. Kuksanın uzun ömürlü ve sağlıklı bir ürün olmasının yanında bir çok avantajı gittikçe artan popülerliğinin sebebidir.
Nedir Bu Kuksa? Isıya ve sıvıya dayanıklı tek parçadan oyulan “Kuksa ahşap bardakların” İsmi İskandinav kökenli ''guksi '' sözcüğünden gelmesinin yanında ahşap bardaklar birçok farklı kültürde farklı isimlerle anılmıştır. Kültürümüzde de uzun zamandır "Çamçak" adıyla bilinir.
Ahşaptan yapılmış gıda ile temas eden tüm ürünlerinizde (kuksa, kesme tahtası, kaşık, kase vb) güvenle kullanabilirsiniz. Bakım kremi, ahşabın içine işler, desenlerini ortaya çıkartır, ahşabı bakterilere karşı korur ve içine sıvı almasını engeller. Kaynar su ile kullanımlarda etkisi düşüktür.
NiteliklerSert Ağaç grubuna Girer . İthal Maun Ağacıdır. Kırmızımtrak Kahverengi Dokusu Sayesinde Görüntü Ahenki Sağlar Makina ve iskarpela Yardımı Olmadan El İle Oyması Zordur Yağ Veya Vernik Olduktan Sonra Rengi Koyulaşır Kuksa Yapımında Kullanımı Uygundur.
Kuksanız kendi tasarımımızdır. ağaç seçimi kuksa yapımında çok önemlidir, doğru ağaç seçildikten sonra çatlama ve sızdırma yapmayacak şekilde ağaç el yordamı ile son haline getirilir. Kuksa için ceviz ağacı,ıhlamur ağacı,dut ağacı bizim en uygun gördüğümüz ağaçlardır.
Bardak yapımında hemen her türlü ağaç kullanılabilir ancak bazı ağaçların sertliği, mukavemeti, güzel kokuları ve barındırdığı reçineleri bardak yapımında özellikle tercih edilmelerini sağlar. Özellikle çam ve bilhassa çıra kısmınsan üretilen bardaklar son derece güzel kokarlar.
Dr. Levent Kurnaz, yaptığı açıklamada, "1 ton kağıt üretmek için ortalama 10-17 ağaç kesilmesi gerektiği göz önüne alınırsa kağıt bardak için senede 500 bin ağacı, çok değil 3 sene sonra ise Belgrad Ormanı kadar ağacı yok ediyoruz" dedi.
Tuzluluğu sevmeyen ceviz ağaçlarında içinde klor bulunan potasyumlu gübre veya kompoze kullanmayınız. Cevizin yenen kısmında % yağ, % protein ve aroma artışı için potasyum sülfatlı taban gübreleri tercih ediniz.
Ceviz ağacı sülfür gazı salgılar. Havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker ve cevizin altında oturanı sersemletir. İşte Toroslar'a has bu söz oradan geliyor.
Ceviz kurdu önlemleri alınmazsa, cevize kabuğunun renginin solmasından yemişinin yok olmasına kadar pek çok zarar verebilir. Cevizlerin kurtlanmasının sebepleri arasında ceviz sineklerine yol açan doğal ortamlar, cevizin çürümüş kabukları ve iyi saklama koşullarının sağlanamaması sayılabilir.
Çayın ideal olarak içilmesi için tasarlanmış bardaklar, genellikle ince belli, dar ağızlı ve geniş tabanlı olmalıdır. Bu tasarım, çayın sıcaklığını korurken aynı zamanda aromasının bardak içerisinde yoğunlaşmasını sağlar. Böyle bir bardak, çayın rengini ve berraklığını daha net gözlemlemenize olanak tanır.
Bakır bardak, hijyen ürünü olduğu için iade kabul edilmez.
Bakır mutfak eşyalarında bakteriler çoğalmaz , bakterileri barındırmaz. Akşamdan bakır bardağın içine su koyup içilebilir. Yalnızca su içmek için kullanmanızı öneririz. Önemli Uyarı: Sıcak içecek, ayran, kahve, asidik içecekler vb içilmemelidir.
Çay zevkini doruklarda yaşamak isteyenler için bizim tavsiyemiz plastik ve karton bardakta çay içilmemesi yönündedir. Hele bir de sağlığınıza önem veriyorsanız -ki bizce vermelisiniz- karton, plastik ya da buna benzer hammaddelerden oluşturulmuş bardakları çay içerken tercih etmemenizi tavsiye ediyoruz.
Alıcağınız motor yağının bidon kapağına dikkat etmelisiniz. Gerçek kapak ile sahte kapak arasında renk ve şekil farklılıkları görülmektedir. Bidonun kapağını açtığınızda karşınıza çıkan hologram soluk ve özensiz gözüküyorsa, o motor yağına dikkat etmelisiniz. Zira sahte olabilme ihtimali vardır.
Motor yağının rengi yarı saydam ya da amber renginde olmalıdır. Bunu anlamak için kaputun altında yer alan motor yağı çubuğunu çıkararak temiz bir bezle silmeli ve sonrasında tekrar yağ haznesine batırıp çıkarma yoluyla yağın rengini kontrol etmelisiniz.
Yazın ise yüksek viskozite değerine sahip yağı seçmek uygundur. Viskozitesi düşük yağlar, daha ince yapıdadır ve kışın daha hızlı ısınıp motorun çalışmasına destek olur. Kalın yapılı, viskozitesi yüksek yağlar ise sıcak havalarda yağ basıncını düşürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri