Türkiye'nin LED tercihi OSRAM oldu. Anket sonuçlarında göre OSRAM oyların çoğunluğuna sahip olarak birinci sırada yer aldı.
Yüksek kaliteli LED şeritler, kullanımdayken ve kaplama ısıtılırken bile sabit, kokusuz bir kaplamaya sahiptir. Testimiz sırasında öğrendiğimiz gibi, ucuz LED şeritler hassas burunlar için değildir. Ucuz plastiğin kötü kokusu şerit açılmadan çok önce bile hissedilebiliyordu…
Işık Yoğunluğu: Şerit LED'lerin ışık yoğunluğu, yani her metre kare başına düşen lümen sayısı önemlidir. İhtiyacınız olan ışık yoğunluğunu belirleyerek, doğru şerit LED'i seçebilirsiniz. Renk Sıcaklığı: Şerit LED'lerin renk sıcaklığı, yani ışığın sıcak (sarısına yakın) veya soğuk (mavimsi) olması da önemlidir.
Şerit LED'lerde ve diğer LED ürünlerinde yüksek parlaklıkta ışığa ihtiyaç duyuluyorsa üç çipli LED'ler tercih edilmelidir. Parlak ışığa ihtiyaç duyulmayan gizli ışık bantları gibi dekoratif aydınlatma uygulamalarında ise tek çipli LED'ler kullanılabilir.
Lümen değeri daha büyük olan lamba daha her zaman daha parlak yanacaktır. Resim açıklaması: Şeffaf lambanın watt değeri LED lambadan daha büyüktür (60W>9W); ancak LED lambanın parlaklığı daha fazladır (806 lumen> 710 lumen) . Sonuçta LED lamba daha fazla ve parlak ışık verir.
İlgili 37 soru bulundu
Şerit led, oldukça tasarruflu bir aydınlatma sistemidir. Şeritli led sistemleri bu özelliği sayesinde yaygın şekilde kullanılmaktadır. Genel itibari ile şerit led sistemleri mevcut olan, kendinden yapışkanlı esnek bir yapıya sahip olduğundan tercih edilmektedir.
Yeterli aydınlatma için metrekare başına düşen lümen değeri 100'dür. Yani eğer 40 m² bir salona sahipseniz 4000 lümen aydınlatmaya ihtiyacınız vardır. Lümen değeri genellikle LED ampullerin üzerinde belirtilir.
10 çipli şerit led yapısı bakımından sağlam ve dayanıklı bir üründür. SMD Ledlidir ve pembe renkte Led aydınlatma sağlamaktadır. 10 çipli olan Led şerit yüksek lümenli bir üründür. Cata 10 çipli şerit led modeli IP20 koruma sınıfına dahildir.
Hemen hemen çoğu, 12 Volt DC akım ile beslendiğinden şerit LED için 220 Voltu 12 Volta düşüren adaptörler kullanılır. Metresinde 60 LED bulunur. 1,5 Amper akım çeker.
Tek chipli ledler 1 metrede 0.4 amper akım çeker. 5 metre tek çipli şerit ledi çalıştırmak için gerekli olan adaptör gücü 5mX0.4A = 2 Amper'dir. Üç (3) chipli ledler 1 metrede 1.2 amper akım çeker. 5 metre Üç (3) çipli ledi çalıştırmak için gerekli olan adaptör gücü 5mX1.2A = 6 Amper'dir.
Şerit ledler ise led trafosu olmadığında verimli çalışmaz.
Şerit Led Çeşitleri
Işık gücü söz konusu olduğunda şerit ledler tek ve üç çipli olmak üzere ikiye ayrılır. Her ikisi de 12 volt akım ile beslenmesine rağmen üç çipli ledler tek çiplilere göre daha fazla aydınlatma gücüne sahiptir. Dışarıda gördüğümüz şerit ledlerin çoğu Analog türündedir.
3 Çip Şerit Led metrede 60 led çalışma voltajı 12 V.'dur. Metrede 1,2 Amper akım çeker. Bu nedenle kullanacağımız metreyi 1,2 ile çarpmamız gerekmektedir.
LED sürücü aşırı yükü, LED şerit titremesinin en yaygın nedenlerinden biridir. LED sürücüleri genellikle aşırı yük korumasına sahiptir. Aşırı yüklendiğinde, LED sürücüsü sürekli açık ve kapalı olacaktır. Ardından LED şerit de sürekli açık ve kapalı olacak, bu yüzden titriyor gibi görünüyor.
4040 çip yeni geliştirilmiş bir çip türü olduğu için boyutu 5050 den 1 mm daha ufak olmasına rağmen parlaklık anlamında 5050 modelden daha çok ışık vermektedir. NOT: Piyasadaki hemen hemen tüm şerit ledler 5 metrelik makaralar halinde satılır. Ledler fabrika çıkışlı 50 cm ya da 1 mt de bir lehimli olarak üretilir.
Tartışırken SMD5050, SMD 3528 kadar popülerdirler. SMD 5050 5.0mm x 5.0mm boyutlarındadır. Bu, bir LED'de üç diyot olan bir üç çip anlamına gelir. Ve böylece bir SMD5050 LED, tek diyotlu bir SMD3528 çipinden üç kat daha fazla ışık üretir.
1,5 Amper akım çeker. 14,4 Watt güç tüketir.
10 metre 3 çipli şerit led için ideal olan 12.5 amperlik led trafosudur. Not: yaptığınız uygulamalarda şerit ledleri arka arkaya ne kadar çok bağlarsanız hesaplama değerlerinde de mesafe uzadıkça adaptörlerin güç kaybına uğrayacağını ve bu durumda adaptörün aşırı zorlanacağını göz önünde bulundurun.
LED lambalar, normal ampullere kıyasla biraz değil, bir hayli az enerji tüketir. Çünkü LED lambalar %90 daha az enerji harcayıp, daha fazla ışık üretirler; bu sayede enerji tasarrufu elde edilmesine yardımcı olurlar.
2) 3 Çip Şerit Led (5050) Trafo Hesaplama : 3 Çip Şerit Ledmetrede 60 led çalışma voltajı 12 V.'dur. Metrede 1,2 Amper akım çeker. Bu nedenle kullanacağımız metreyi 1,2 ile çarpmamız gerekmektedir.
Tek çipli 3528 şerit LED
Metresinde 60 LED bulunur. 0,4 Amper akım çeker. 4,8 Watt güç tüketir. 12 Volt besleme kullanır. Kırmızı, yeşil, mavi, amber, beyaz, günışığı renk seçenekleri vardır.
Şerit LED kaç watt güç tüketir? Tüketilen güç basitçe Amper X Volt X Metraj şeklinde ifade edilebilir. Yani metresi 0,4A akım çeken 5 metrelik bir paket 12Volt DC ile beslendiğine göre 0,4x5x12= 24Watt güç tüketir.
Odanın büyüklüğünü hesaplayarak en uygun ampulü bulabilirsiniz. Yaklaşık olarak her m2 için 100 lümen ışık akısına ihtiyaç bulunmaktadır. Şayet ampulü kullanacağınız oda 20 m2 ise 2000 lumen değerinde ya da 1000 lümen değerinde ampul gerekmektedir.
Lümen değerinin ışık akısı olduğunu, Lux değerinin metrekare başına lümen olduğunu unutmayın. Bu nedenle, 10m ^ 2 bir odada 1000lm'lik bir ışığı açarsanız, 1000/10 = 100 lux değerini elde edersiniz. Yani bir metrekareye 100 lm ışığın düşeceği ortaya çıkıyor. Bu değer genellikle odayı aydınlatmak için yeterlidir.
Gündüz gibi geniş bir alanı aydınlatmak için 3000 lümen güçlü el feneri 230/750 metreye kadar mesafeye sahip mükemmel dengeli bir P50 ışın üretirken karanlığın her santimini kolayca aydınlatmak için mükemmel bir şekilde aydınlatma sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri