Haftalık Anketimizde ziyaretçilerimize En İyi LPG Markası (Otogaz Sistemi) hangisi sorusu yöneltildi. Toplam 1.495 oyun kullanıldığı anketimizde uzunca bir süre başabaş giden iki markadan BRC ipi göğüsleyerek 407 oyla toplam oyların %27'sini alarak birinci oldu.
Benzinli kategorisinde de yukarıda belirttiğimiz gibi turbo, injeksiyon ve karbüratör sınıfındaki araçlara LPG takılmaktadır. Tüp takılmayan arabalar dizel ve elektrikli araçlardır.
Peki aradaki farkı hak edecek ne farkı var BRC nin yada Atiker taktirirsam ne zararım olur. Atikerin hang kitini takacaksınız. BRC bu anlamda iyidir, enjektörleri hızlıdır, özellikle euro 5 motorlu araçlarda sorun yaşatmaz. Atikerde hangi kit olduğu önemli son çıkardıkları OBDli grand kiti güzeldir.
Brc, po gazı tavsiye eder.
İlgili 44 soru bulundu
Dünya'da büyük bir kesim tarafından tercih edilen BRC, aynı zamanda profesyonel ve güçlü alt yapısıyla hizmet sunan önemli bir LPG kit markasıdır. Farklı otomotiv markaları ile çalışarak, kalitesini dünyadaki birçok ülkede ispatlayan BRC, en iyi LPG markası arayışında olanların da ilk tercihidir.
LPG, Sıvılaştırılmış Petrol Gazı'dır. Otomobillerde “Otogaz” olarak adlandırılır. 1996 yılı itibariyle otogaz ismiyle araç yakıtı olarak Türkiye'de kullanılmaktadır. Shell otogaz ürünümüzün ismi « Shell Autogas» olup tüm dünyada Shell istasyonlarında aynı isimle adlandırılır.
Otogaz alınan noktaların mutlaka lisanslı marka olması gerekir. Aracın bakımları zamanında yapılmalıdır. LPG tanklarına %80 oranından fazla yakıt doldurulması risklidir. Bilinmeyen markalardan alınan LPG, sistemin filtresini kolay bir şekilde tıkayabilir.
Bunu nasıl kontrol ederiz derseniz; LPG pompasının ekranının olduğu yerin altında veya yanında ibreli bir basınç göstergesi olması zorunludur. İşte o gösterge 9 bardan aşağı gösteriyorsa hileli bir pompadasınız demektir.
İçinde yağlamaya yardımcı etken madde olduğu için aygaz biraz fazla önerilir.
regülatör ömrü genelde 80.000 ila 100.000 km.
BRC Gas Equipment. otomotiv parçaları LPG ve CNG sistemleri imalatı ve pazarlaması alanında lider olan İtalyan Westport Fuel Systems Italia S.r.l. şirketine ait bir ticari markadır. Tüm dünyada 70'ten fazla ülkede iyi yapılandırılmış, güçlü bir konuma sahiptir. 2017'de 117 milyon Euro ciro yapmıştır.
1. Tüm sistem 2 yıl garanti kapsamındadır. 2. Garanti süresi başlangıç tarihi dönüşümü yapan yetkili servisçe dönüşüm sonrasında tüm sızdırmazlık kontrolleri yapıldıktan sonra düzenlenen garanti belgesindeki tarihtir.
Yakıt tüketimi araçtan araca değişmektedir. Aynı model, aynı motor hacimdeki araçlarda yapılan tespitlere göre; -1 litre benzinle ortalama 14.7 km yol kat edilirken, - 1 litre otogaz-LPG ile 11.36 km yol kat edilmektedir.
Benzin yapısı gereği, LPG'ye nazaran litre bazında %20 daha az yakıt tüketiyor, ancak LPG de benzine göre %50 daha düşük fiyata satın alındığı için daha tasarruflu deniliyor. Yapılan araştırmalara göre benzinli araçlar 100 kilometrede yaklaşık 10 litre yakıt tüketirken; LPG'li araçlarda, 12 litre olarak hesaplanıyor.
Günümüzde benzinli ya da dizel motora sahip neredeyse tüm binek araçlara LPG takılabilir.
Türkiye'de yürürlükte olan TS EN 589 standartlarına göre otogazın motor oktan sayısı (MOS) asgari 89 olmalıdır. Soilgaz otogaz istasyonlarında tüketicilere sunulan yüksek kaliteli otogazın motor oktan sayısı ise 93 oktanın üzerindedir.
Bugün sizlere LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
Araç yakıtları içinde en fazla hile yapılan yakıt LPG'dir. Yani, Likit Petrol Gazı. Uzmanlar, yapılan hileler ile cebinizden paranızın çalınmaması için LPG'yi tanımak ve bazı özelliklerini bilmek gerektiğ konusunda uyarıyor. LPG alımında hile gaz oranında yada pompa ayarında olmak üzere 2 şekilde yapılıyor.
Günümüzde kullanılan ve sürücüler tarafından tercih sebebi olan katkılı otogaz, araçların akaryakıtlarının tıkanmasına sebep olabilir. Tıkanmalar, yakıtın motor bölgesine daha yavaş ulaşmasına yol açar. Yakıtın aracın ilgili bölümüne geç ulaşması ise performans düşüklüğüne yol açar.
OTOGAZ beyni üzerindeki hava ve gaz ayarı iyi yapılmamışsa çekmeme problemi görülebilir. LPG DE hem de benzinde düşer. Aracın motorunda problem var ise çekişe etki edebilir.
Ayrıca LPG kullanıcılarının en fazla şikâyet ettiği konular arasında aracın çekiş gücü kaybı yaşaması bulunuyor. Ancak şunu belirtmekte fayda var: Genelde LPG'li araçlarda performans kaybı sorunu, gaz ayarının ve motora giren hava miktarının doğru ayarlanmaması nedeniyle ortaya çıkıyor.
Aygaz'ın, Türkiye'nin "ilk ve tek" katkılı otogazı "Aygaz Euro LPG"nin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Aygaz Genel Müdürü Müjdat Altıntaş, Aygaz olarak en önemli amaçlarından birinin teknolojinin elverdiği en üstün ürünü tüketicilerin hizmetine sunmak olduğunu belirtti.
Likit petrol gazı ya da sıvılaştırılmış petrol gazı olarak da bilinen LPG, kullanımı yaygın bir enerji kaynağı olarak öne çıkıyor.
Performans istiyorsan shell önerilir genelde menzil istiyorsan opet. Genelde söylenen budur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri