Sağ taraftan başlamak suretiyle ilk rakam birler basamağı olarak bilinir. Yani en küçük basamak adıdır.
En küçük basamak değeri birler basamağıdır. Bu değerler soldan sağa doğru artar. Örneğin 13 sayısının birler basamağında 3, onlar basamağında ise 1 rakamı yer alır.
Şimdi basamak değerleri ve basamak adları ile beraber bilmemiz gereken bazı bilgileri yazalım ve beraber öğrenelim. - Bir basamaklı en küçük doğal sayı 0'dır.
0 hangi basamakta olursa olsun, basamak değeri 0'dır.
Basamak Değeri Nasıl Hesaplanır? Bir doğal sayı ile alakalı şu şekilde ifade edilebilir: Birler basamağında yer alan sayı 1 artarsa ya da eksilir ise, sayının değeri de 1 artar ya da eksilir. Onlar basamağında yer alan sayı 1 artarsa ya da eksilir ise, sayının değeri de 10 artar ya da eksilir.
İlgili 28 soru bulundu
Kısaca Sayı Basamakları Konu Anlatımı
O sayının her basamağında oluşturan rakamlara ise basamak adı verilmektedir. Bir örnek ile açıklanması gerekir ise: - (abcde)n sayısında n değeri sayı tabanı olmaktadır. Buna göre a, b, c, d, e sayı basamaklarıdır.
Basamakların adlarıysa, onlar basamağı ve birler basamağı şeklindedir.
0 sıfırdır yani. Basamak değeride sayı değeride her halukarda 0. Yani 101 sayısında 0ın basamak değeri 00 olamaz yine 0 olur.
Birler basamağı, isminden de anlaşılacağı üzere, içinde bulunan rakamın değerinin 1 katının hesaplanması ile bulunur. Birler basamağında yer alan 7 sayısının basamak değeri aşağıdaki gibi hesap edilebilir: 7 * 1 = 7 basamak değeridir.
Bir sayısı en küçük sayma sayısıdır ama en küçük doğal sayı değildir. Sıfır sayısı en küçük doğal sayıdır.
Birler basamağındaki rakam 0,2,4,6,8 olan sayılar 2 ile kalansız bölünebilir. İki ile kalansız bölünebilen sayılara çift sayılar denir. Diğer bir ifade ile birler basamağı 0,2,4,6,8 olan sayılar çift sayılardır.
Verilmiş olan bir sayının birler basamağına bakılması gerekir. Sayının birler basamağı içerisinde 5'ten küçük olan bir rakam varsa; onlar basamağında herhangi bir değişiklik ortaya çıkmaz. Birler basamağına ise 0 (sıfır) kaleme alınır.
İki basamaklı en küçük sayı sorulan önemli konulardan biridir. İki basamaklı en küçük sorusuna verilecek olan cevap, 10'dur. İki basamaklı en büyük sayı soruluyorsa, kişilerin vereceği cevap 99 olmalıdır. En küçük iki basamaklı sayı her zaman 10 ve en büyük iki basamaklı sayı da 99 olarak bilinir.
Dünyanın en büyük sayısı nedir sorunun merak uyandıran cevabı Googol'un bir üst sayısı olan Googolplexianth'dir. Googol'da sayının 10 üzeri 100'dür.
Günümüze kadar isimlendirilmiş en büyük sayılar "Googolplexianth" (1'in yanında yüz tane 0) ve Graham sayılarıdır. Ancak "en büyük sayı" diyebileceğimiz bir sayı yoktur.
Sal Khan, 25'i 2 onluk ve 5 birlik şeklinde gösteriyor.
6. basamakta yer alan araç sürücüleri %30 oranında indirim hakkı kazanmaktadırlar. Kazaya karışılmayan 3. yılda araç sürücüsüne %45 oranında indirim yansıtılmaktadır. Trafik kazası yapılması durumunda ise araç sürücüleri 3. basamağa, 2. basamağa ve 1. basamağa düşmektedirler.
Bir yılın sonunda kazaya karışmayan ve hasar kaydı bulunmayan sürücüler trafik sigortası tarife basamak kodu 5. kademe yani yüzde 15 indirimli olarak değerlendirilmektedir. İlk yılında hasar kaydı oluşan veya kazaya karışan sürücüler bir sonraki yılda poliçe primlerini yüzde 50 daha fazla ödeyecektir.
4. Basamak: İlk kez trafiğe çıkacak sürücüler uygulanan tarifedir. 5. Basamak: Poliçenin ilk yılında hasarsızlık olması halinde %5 indirim uygulanır.
Basamak ya da hane, matematikte bir sayıyı meydana getiren rakamlardan her birinin bahsedilen sayı içindeki konumunu ifade etmektedir.
0 bir doğal sayıdır. Doğal sayılar, negatif olmayan tam sayılar kümesidir ve sıfır da bunun bir parçasıdır.
Yani doğal sayılar içerisinde 0 rakamı da yer almaktadır. Söz konusu en büyük doğal sayı olduğu zaman ise, bu konuda en büyük doğal sayı yoktur. Çünkü sayılar sınırsızdır ve sonsuza kadar gider. Bu doğrultuda en küçük doğal sayı 0 iken, en büyük doğal sayı bulunmaz.
sıfır yokluk bildirdiği için mantıken basamaksız sayıdır denebilir. aslında sıfır sayılamayacağı için sayı demek de olmuyor yine mantıken. bununla beraber sıfır -diğer rakamlar gibi- bir simge olarak ilk basamağı işgal ettiği için tek basamaklıdır da denebilir.
3 sayısı kendi başına bir birler basamağı olduğu için cevap 3 olur.
Bir rakamın içinde bulunduğu sayıya kattığı değeri basamak değeri denmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri