Panty külot Genelde düşük beldir. Son derece rahattır ve günümüzde artık birçok farklı çeşidi bulunur.
En sağlıklı erkek iç çamaşırı pamuklu boxerlardır. Naylon ve sentetik kumaştan üretilen ürünlere kıyasla daha sağlıklı ve konforlu olan pamuklu boxerlar, kişinin gün boyu rahat hissetmesini sağlar. Havayı geçirdiği için cildin nefes almasına yardımcı olur. Egzama, alerji, pişik ve kaşıntı gibi rahatsızlıkları engeller.
Külot alırken mümkün olduğunca nefes alan ve pamuklu kumaşlardan üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Kullanılan kumaşa verilen renk ve desen için kimyasal boyalar tercih edildiyse sağlığınız etkilenebilir. Olabildiğince düz renklerde külotlar tercih etmeniz gerekebilir.
Pamuklu iç çamaşırlarını tercih edin.
İç çamaşırı seçiminde naylon kumaşları değil, pamuklu kumaşları tercih edin. Özellikle hassas bir cilde sahip olanlar pamuklu iç çamaşırı giymeye mutlaka özen göstermeli. Naylon iç çamaşırları sizi terletir ve kötü bir koku oluşmasına yol açar.
Hipster Külot Modeli
Son dönemlerin en moda külot seçeneklerinden bir tanesi olan hipster aslında rahatlığın eş anlamlısı. Kadınların günlük yaşamda daha konforlu olmasını sağlayan külot seçeneğinin bel kısmı biraz düşük. Bu da lastik kısmının rahatsız edici özelliğini ortadan kaldırıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Pamuk; yumuşak, hipoalerjenik ve dayanıklı olduğu için iç çamaşırlarının yapımında sıklıkla kullanılır. Bu tür iç çamaşırları çeşitli stiller ve kesimlerde bulunabilir, örneğin; külotlar, boxerler, sütyenler ve atletler gibi. Pamuklu iç çamaşırları, nemin emilimine ve hızlı buharlaşmasına yardımcı olur.
Genital bölge sağlığı açısından külotları günde bir kez değiştirmek yeterlidir. Fakat regl dönemlerinde, hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerde ve akıntının fazla olduğu zamanlarda günde birkaç kez değiştirilmesi gerekmektedir.
Vajinanızda bir akıntı olması sağlıklıdır, tıpkı ağzınızdaki salya gibi, bu yüzden iç çamaşırınızın bu sıvıları hafifçe emmesi gerekiyor. ' Bu yüzden ısıyı hapseden ve nemi içerde tutan fazla sentetik naylon kumaşlar yerine, nefes alan pamuklu külotlar tercih etmelisiniz.
Uzmanlar uyarıyor, uyurken iç çamaşırınızı çıkarın!
Uzmanlara göre aslında iç çamaşırıyla uyumak hiç de sağlıklı değil. Özellikle de vajinanız hassas ise… Michigan Eyalet Üniversitesinden Nancy Herta iç çamaşırı uyuma ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle: “Uyurken, ter ve havasızlık yüzünden vajinanız nemleniyor.
Eğer günlük kullanım için bir iç çamaşırı arıyorsan, hareket kabiliyetini artıran, nefes alan ve terletmeyen yapılarıyla bir adım öne çıkan pamuklu külot modelleri senin için biçilmiş kaftan diyebiliriz.
Dar elbise için izi belli olmayan külot
Vücuda tam oturan, dikişsiz ve ince kumaştan şort külotları tercih ederek elbisenin havasının bozulmasını engelleyebilirsin.
Araştırmada en büyük fark, boxer giyenler ile jokey veya külot giyen erkeklerde bulundu. 304 katılımcıdan alınan kanın daha ileri analizi, öncelikle boxer giyen erkeklerin, erkek doğurganlığı ve sperm üretimiyle bağlantılı olan Folikül Uyarıcı Hormonu'nun (FSH) daha düşük seviyelerde bulunduğunu ortaya koydu.
GENİTAL BÖLGEYİ KORUYOR
Özellikle dar pantolon ve taytlar giyildiğinde ortaya çıkabilecek sorunları engelleyen bu küçük cep, ekstra kumaş parçası sayesinde cildinizin nefes almasını sağlayarak genital bölgede oluşabilecek sorunların önüne geçiyor.
Lazer kesim Brazilian külotlar, giysilerin altında iz yapmayan yapılarının yanı sıra nefes kesici bir görünüm sağlıyor.
Boxer iyidir hoştur ama külota göre daha rahat oluyor. Ve içeride serbest hareket etmeyi sağlıyor. Külot ise daha dar ve sabit durmayı sağlayarak daha korunaklı tutuyor.
Pamuk ve polyester, polyamid ve elastan, pamuk ve yün, saten ve pamuk sık sık birlikte kullanılan iç çamaşırı kumaş türlerini oluştururlar.
Jinekolog Donnica Moore'a göre aralıksız iç çamaşırı giymek vücut için sağlıklı değil. Vücudunuzun her bölgesi gibi özel bölgenizin de hava almaya ihtiyacı var. Aksi halde ısı ve nem yoğunluğundan mantar ya da enfeksiyon gibi sorunlara açık hale gelebilirsiniz.
Vajinal akıntı, servikal mukusun artması nedeniyle yumurtlama ve hamilelik sırasında artar. Bu akıntı havayla temas ettiğinde oksidasyon nedeniyle iç çamaşırınızı hafif sarı bir renge boyayabilir, rengini kaybetmesine sebep olabilir veya zamanla bu kısmı inceltebilir.
Çünkü varolan akıntı kişinin hareketi, ayakta durması gibi nedenlerden dolayı yerçekiminin etkisiyle vajinadan dışarı akacak ve iç çamaşırında veya pedinde bir ıslaklık oluşturacaktır. Ve bu salgılanma herhangi bir hastalık veya sıkıntı yoksa sağlıklı bir kadında süreklidir.
İç giyim ürünleri, doğal pamuklu veya lifli kumaşlardan imal edilmelidir. Yumuşak kumaşlar, yıkamaya dayanıklı olmalı ve zaman içinde yumuşaklığını kaybetmemelidir. Yıkama sonrası sararma olmamalıdır. Kumaşlar teri transfer edebilmeli, hava geçirgenliğine sahip olmalıdır.
Genel olarak üst kısmı korseli ve alt kısmı prenses etek şeklinde gelen gelinlik modellerinde yalnızca sütyen ve külot tercih edebilirsiniz. Gelinliğinizin sırt kısmı açık ise sırt bağları olmayan bir sütyen ya da arkası şeffaf sütyenler kullanmalısınız.
Genel fikir birliği, bakteri üremesini ve olası enfeksiyonu önlemek için iç çamaşırınızı günde en az bir kez değiştirmeniz gerektiğidir.
Özellikle yaz aylarında yeni alınan bikini, iç çamaşırı, şort, gömlek gibi giysilerin mantar ve bakteri açısından yüksek risk taşıdığı, yıkanmadan giyilmemesi gerektiği bildirildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.
Külot ve şort gibi iç çamaşırları, kumaş türüne göre 40-90 derece aralığında yıkanır. Genital bölgeye temas eden külotlar, her türlü akıntı ve terleme sebebiyle bakteri üretmeye başlar. Bakterilerin mantar ve çeşitli enfeksiyonlara dönüşmemesi için yüksek sıcaklıkta temizlik yapılmalıdır.
Özellikle ince kumaşlar -örneğin saf ipekten yapılmış iç çamaşırı- elde yıkanmalıdır. Bu amaçla, giysiyi birkaç dakika ılık suda biraz (antibakteriyel) sıvı deterjanla ıslatınız. Sonra temiz, soğuk suyla durulayınız ve bir havlunun üstünde havayla kurutmaya bırakınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri