Kireç Sıvası ve Alçı Sıvası Binlerce yıldır kullanılmaktadır ve birçok modern çimento sıvasının aksine nefes alabilir. Bu nedenle rutubet sorunlarının ve yoğuşmanın önlenmesine yardımcı olabileceği dönem özellikleri için son derece uygundur.
Kara sıva genelde çimento esaslı sıva için kullanılır. Kaba sıva ise hem alçı hemde çimento esaslı sıva için kullanılabilir.
Sıva uygulandığı yüzeye yapışarak yüksek tutunma özelliği göstermelidir. Sıvalar gözeneksiz , yüzeyi nefes almalı , duvarı iç dış ve kendi bünyesinde bulunan fiziksel ve mekanik etkilerden korumalıdır. Sıvalar hacim değişikliklerinde çatlamalara engel olacak kadar esnek olmalı ve yeterli mukavemete sahip olmalıdır.
Kaba sıvanın duvarda sabit kalabilmesi için yüzeye bir kat harç serpilir. Sıva işleminde 1 ölçekli çimento ve 3 ölçekli kum kullanılabilir. Kaba sıva için 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu, 9 ölçü kum ve ince sıvada 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu kullanabilirsiniz. Sıva yapılmadan önce yüzey kuru ve temiz olmalıdır.
Paylaş Saten alçı yüksek yapışma özelliğine sahiptir. Boya uygulaması öncesi alt zemin son kat perdah alçı ile tamamlanır Uzun süre boya kullanımı için rahat ve firesiz uygulamaya olanak sağlar. Saten alçı bünyesinde bulunan katkı maddeleri sayesinde harç suyunun mevcut zemin tarafından emilmesini engeller.
İlgili 24 soru bulundu
Gazbeton, tuğla, bims, briket vb. materyallerle brülmüş duvarların iç bölümlernde yüzeyi düzeltmek için dolgu alçısı olarak kullanılır. Harcın hazırlanacağı kap temiz, yayvan ve su geçirmez olmalıdır.
Sorunun cevabı ise evettir. Alçı sıvası delikli yapısı ile nem oranını koruyarak rutubet oluşumu durdurur ve engeller.
Kireçsiz harcı yüzeye sıvamak çok zordur. Harç duvara iyi yapışmaz ve dökülebilir. Kireç sürüldüğü mertebeye belli bir esneklik kazandırarak onu mekanik etkilere karşı korur. Isı etkisiyle ortaya çıkan büzülme ve genleşme olaylarına karşı da belli bir elastikiyet kazandırır.
Kaba sıva harcı yapımında 5 veya 7 mm'lik elekte elenmiş dişli kum kullanılır. Kaba sıvalar bina içinde normal 20 mm ve dışında 25 mm kalınlığında yapılır.
TANIMI: İç ve dış cephelerde tuğla, gaz beton, bims, briket duvar gibi yüzeylere uygulanabilen yapışma ve rahat uygulama olanağı sağlayan çimento esaslı, modifiye polimer katkılı makine ve el sıvasıdır.
Yapının inşası sırasında karkas bitiminin ardından, mümkünse 1 yıl beklenmesi, karkasın tüm hava koşullarına maruz kalmasının sağlanması sonrasında duvar örülme işlemine geçilmesi zamanla sıvada oluşabilecek çatlakları en aza indirgeyebilecek önlemlerden biridir.
Özellikle yüksek sıcaklıklar ve ani soğuk hava dalgaları gibi aşırı hava koşulları çatlamalara neden olabilir. Titreşim: Titreşim, özellikle duvara yakın çalışan ağır makineler veya inşaat çalışmaları gibi nedenlerden kaynaklanabilir ve çatlaklara neden olabilir.
Tuğla, beton, brüt beton, gazbeton, bimsblok vb. malzemeler üzerine doğrudan uygulanabilen torbalanmış alçı bazlı hazır sıvadır. Donma süresi boyunca uygulandığı yüzeylerde akma ve yığılma yapmaz.
Koruyucu Özellikler: Kara sıva, yapıyı dış etkenlere karşı korur. Sıva tabakası, duvarları nem, yağmur, güneşin zararlı etkileri ve çevresel faktörlerden korur. Böylece yapıların ömrünü uzatır ve dayanıklılığını artırır. Su Geçirmezlik: Kara sıva, su geçirmez özelliklere sahiptir.
4041 KALEKİM İNCE SIVA
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
Kaba sıva harcında kum, çimento, kireç, su ve amaca göre perlit veya özel katkı malzemeleri kullanılabilir.Perlitli kaba sıva harcı, uygulandığı yüzeylere ısı ve sese karşı yalıtım sağlamaktadır. Harcı meydana getiren elemanlara harç malzemeleri (gereçler) denir.
kolon etrafına sıva döneceğin için bu duvar sadece sıva katmanından oluşmalıdır. Yeni oluşturduğun bu sıva duvaın kalınlığı ve melzemesi duvardaki malzeme ve sıva kalınlığı ile aynı olmalı. yani sen yeni bir duvar oluşturacaksın.
Çelik Sıva, makine ile atıldığı için çok fazla vakit kazandıran ve bu nedenle de kaba alçı veya kara sıva (çimentolu kaba sıva) yerine kullanılan çimento esaslı el ve makine sıvasıdır. Daha çok iç cephede uygulanan bu ürün, dış cephede de kullanıma uygundur.
Bütün duvarı harçla kapladıktan sonra sıva işlemi bitmiştir. 10 metrekare olan ortalama bir ev duvarı için sıvanın kuruma süresi 1 gecedir. Kaba sıva kuruduktan sonra üzerine ince sıva yapılır. İnce sıva için ince kumla temiz kireci 1'e 3 oranında karıştırıp su ekleyerek harç hazırlayın.
Aynı zamanda doğal bir malzemedir. Doğal olmasından dolayı çevreye veya insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmaz.
Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Çimento, 1. Kireç, 6 Kum (hacimsel) karışımlı harç ile kaba sıva yapılabilir.
BARS Rutubet önleyici sıva uygulaması. ÜRÜN TANIMI: Rutubetten zarar görmüş , nemlenme, çiçeklenme, boya kabarması veya yoğuşma görülen duvarlarını yalıtımı için özel olarak geliştirilmiş çimento esaslı sıvadır. ÖZELLİKLER : Ekonomiktir. Betonun nefes almasına engel olmaz.
Rutubetli duvarın durumuna göre temizlik sürecine karar verilir. Duvarın kuru bir bezle silinmesi, kabaran yerlerin bir spatula yardımıyla kazınması gibi yöntemler uygulanabilir. DRYFİX NM-S 10 (Nem ve Rutubet Boyası) en iyi sonucu verebilmesi için duvardaki kabarıkların giderilmiş olması gerekmektedir.
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri