Yüzükler, özellikle pırlanta ile birleştiğinde gerçek şıklığı ve ışıltıyı simgelemektedir. Bu yüzük tasarımları da yalnızca evlenecek olan kadınlar için değil, herkes için uygundur. Tamtur yüzükleri dilerseniz orta parmağa, dilerseniz baş parmağınıza kullanabilirsiniz.
Bu kişiler, arkadaş ilişkilerinde ılımlı tavırları ve sıcacık samimi yaklaşımları ile çok iyi birer dostturlar. Ayrıca yüzüklerini orta parmağında kullananların liderlik yeteneği olan ve kendileri ile mutluluk duyan kişiler olduğu da söylenir.
Peygamberimiz (s.a.s) Yüzüğü Hangi Parmağa Takardı? Bütün bu rivayetlere göre orta ve işaret parmağına yüzük takmak tasvip edilmezken serçe parmak veya yüzük parmağına uygun görülmektedir.
Evlendikten sonra ve öncesinde tektaş yüzük farklı parmaklara takılır. Kadın evlenene kadar tektaş yüzüğünü sağ elin yüzük parmağında taşır evlendikten sonra ise sol tarafa geçer.
Doğal Taşlı Yüzük
Örneğin, doğal taş yüzüklerin genellikle işaret parmağına takılması, liderlik ve güç gibi özellikleri sembolize edebilir. Yüzük parmağı ise romantizm ve duygusal bağları ifade edebilecek bir tercih olabilir. Diğer yandan, orta parmakta taşınan bir doğal taş yüzük, denge ve odaklanmayı temsil edebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Sağ ele de, sol ele de yüzük takmak caizdir. Küçük parmağa veya yanındaki parmağa takılır. Uygun olanı budur. Diğer parmaklara da takılsa günah olmaz.
Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in de hatem yani mühür anlamında bir akik yüzük taşıdığı rivayet olunmaktadır. Akik taşının en bilinen faydası kişiyi ruhsal açıdan korumasıdır. Güçlü bir enerjisi olan bu taş gerginliği ve stresi azaltarak kişinin uyumsuzluklarını en aza indirir.
Nişanlıyken Tektaş Yüzüğünüz Sol Elinizde Olmalı!
Zira nişanlıyken tektaşın, sağ elinizin yüzük parmağında olması, yazılı olmayan bir kural ve gelenek olarak karşımıza çıkmakta. Öyle ki, tektaş yüzüğünüz, evlendiğiniz zaman sağ elinizden sol elinizin yüzük parmağına yani alyansınızın yanında yer almalı.
Alyanslar, ilk olarak erkek ve bayana nişanda sağ elin yüzük parmağına takılırlar. Eğer bayanda bir de tektaş yüzük var ise alyans, tektaş yüzüğün üzerine takılmalıdır. Evliliğin sonrasında ise alyans, sol elin yüzük parmağına geçirilmelidir. Bir ömür boyu o parmakta taşınarak evliliği simgeleyen en değerli takıdır.
Zamanla bu inanış kabul görmüş ve evlenen her çift, evlilik yüzüklerini sol elin dördüncü parmağı olan yüzük parmağına takmışlardır. Günümüzde de evlilik yüzüğü sol eldeki dördüncü parmağa takılmaya devam eder. Geçmişi Eski Mısır'a uzanan evlilik yüzüğünün tarihi bir hayli eskidir.
Yüzükler, özellikle pırlanta ile birleştiğinde gerçek şıklığı ve ışıltıyı simgelemektedir. Bu yüzük tasarımları da yalnızca evlenecek olan kadınlar için değil, herkes için uygundur. Tamtur yüzükleri dilerseniz orta parmağa, dilerseniz baş parmağınıza kullanabilirsiniz.
Baş, işaret ve orta parmağa takılmaz. Zira Hazret-i Ali radiyallahu anh, orta ve şahâdet parmağını işaret ederek “Resûlullah aleyhisselâm yüzüğümü şu parmağa koymamı yasakladı” buyurdu. Taberânî'de de “Yüzük ancak küçük parmakla yanındakine takılır” hadîs-i şerifi vardır.
Evliler de takmaz, bekarlar da.
Eskiler, yüzük parmağından geçen bir damarın direkt kalbe bağlandığına inanıyordu. Bu damarın geçtiği sol parmağa da sonsuzluğun simgesi olarak yüzük takıyorlardı. Şurada Paylaş! Ancak bu eski ve yanlış bir inanış çünkü sol eldeki yüzük parmağında, kalbe giden herhangi bir damar bulunmuyor.
Evlilik öncesi söz ve nişanlanma olduğu taktirde çiftler nişan yüzükleri için sağ ellerindeki yüzük parmaklarını kullanırlar. Eğer bir kişinin yüzüğü sağ parmağa takılı ise nişanlı yada sözlü oluşu, sol parmağa takılı ise evli olduğunu gösterir.
“Nişan yüzüğü hangi parmağa takılır?” sorusunun cevabı, yeni nişanlanacak çiftlerin merak ettiği konular arasında yer alır. Sağ eldeki yüzük parmağı, geleneksel olarak nişan yüzüğünün takıldığı yerdir. Çiftler, nişanlanırken yüzükleri sağ ellerindeki yüzük parmağına takılır.
Sözlü ya da nişanlıyken sağ elde kullanılan tek taş yüzük, evlilik olduktan sonra sol elin yüzük parmağına geçmektedir. Eğer çok pahalı tektaş yüzük tercihi yaptıysanız, tektaşınızı kesinlikle günlük kullanmamalısınız. Onun yerine gündelik yaşamınızda alyansınızı kullanabilirsiniz. Tabiki yine seçim sizin.
Çiftler genelde söz ve nişanda aynı yüzüğü takmayı tercih ederler. Bu nedenle son yıllarda söz merasimlerinde tektaş yüzükler tercih edilmeye başlanmıştır. Çiftler söz merasimlerinde tektaş nişan törenlerinde alyans takmayı uygun görürler.
Genellikle tektaş yüzük alırken 0,25 – 0,60 karat arasındaki değerler ideal kabul edilir. Tabi ki pırlanta yüzük için ayırdığınız bütçeye göre daha büyük karat ya da daha küçük karat tektaş yüzükleri tercih edebilirsiniz. Diğer takı tercihlerinde de karat ve fiyat arasındaki bağlantı önemlidir. Buna dikkat edin.
Bu yüzden günlük işlerle uğraşırken mücevherinizi kullanmayınız. Elmas mücevherinizi KESİNLİKLE suyla temas ettirmeyiniz. Mücevherinizi akşam yatarken çıkarmayı unutmayınız. Denize ya da duşa girerken, suyla iş yaparken mücevherinizi MUTLAKA çıkarınız.
Pırlanta tektaş günlük kullanıma en uygun tasarımlar arasında yer almaktadır. Özellikle evlilik tekliflerinin vazgeçilmezi olan pırlanta tektaş yüzük tasarımları, günlük kullanıma da oldukça uygundur.
Özellikle pırlanta yüzükler, evlilik tekliflerinin en anlamlı parçası olarak kabul edilir. Bununla birlikte pırlanta, satın alındığından itibaren fiyatta değer kaybına uğrar. Ayrıca pırlantanın kullanımdan kaynaklı ne kadar yıprandığı da pırlanta satarken değerinin düşmesine sebep olmaktadır.
Günümüzde çiftler alyanslarını birlikte seçip ortak bir şekilde alıyor. Tektaş ise genellikle erkek tarafından alınır. Bunun sebebi bu yüzüklerin evlilik teklifi sırasında verilmesidir.
Sadece akik değil, daha birçok doğal kristalin insan bedeni için şifalı olduğu bilinir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur, para, sağlık, mutluluk, aşk ve başarı gibi dileklerin Allah'tan değil de taş ile geleceğine inanmak ve ondan medet ummak günahtır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri