Prefabrik ev çok sayıda avantajıyla birlikte dayanıklı ve uzun ömürlü bir yapı modelidir. Bilinenin aksine prefabrik evlerin kullanım ömrü çevresel faktörlere göre değişmekle birlikte 40 ila 50 yıl arasında değişmektedir.
Prefabrik Ev ve Çelik Ev Farkı Nelerdir? Prefabrik evler ve çelik evler tekrar sökülüp takılabilirler. Evin sökülmesi veya tekrar takılması esnasında bazı fireler meydana gelebilir. Ses ve ısı izolasyonu bakımından çelik yapılar, prefabrik yapılara göre daha avantajlıdır.
Prefabrik evlerde kullanım süresi ortalama 50 yıl olarak belirtilmektedir. Prefabrik evin yaklaşık kullanım süresi nedir sorusunun cevabı aslında tam olarak size bağlıdır. Evinize ne kadar özen ile bakar ve bakımını yaparsanız evinizin ömrü de o kadar uzun olacaktır.
Her ne kadar kullanılan malzemeye bağlı olarak değişiklik gösterse de elli ile yetmiş yıl arasında bir kullanım ömrüne sahip olan prefabrik evler oldukça uzun ömürlü evler olarak görülse de betonarme evlere kıyasla geride kalan evlerden oluyor.
Çelik evler ortalama 40 ile 60 yıl arasında bir ömre sahiptir. Bu kullanım süresi aslına bakarsanız tamamıyla sizin elinizdedir. Çelik evinizin bakımlarını aksatmaz ve iyi bir şekilde evinize bakarsanız kullanım ömrü 90 ile 100 yıla kadar bile uzayabilir.
İlgili 16 soru bulundu
Çelik evlerin metal yapısı, ses dalgalarını yansıtma eğilimindedir, bu da iç mekanda gürültünün artmasına neden olabilir. Özellikle şiddetli rüzgarlar ve fırtınalar sırasında, metalin çıkardığı sesler evin içinde daha belirgin hale gelebilir. Bu durum, evdeki huzuru ve sakinliği olumsuz etkileyebilir.
Çelik evler, betonarme evlere göre daha hafiftir ve inşaat süreci daha hızlıdır. Ayrıca, çelik malzeme, yangın ve depreme dayanıklıdır ve nem ve rutubet gibi olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Çelik evlerin dezavantajı, maliyetleri olabilir.
Özellikle çelik evlerin yazlık bölgelerde yani sıcak alanlarda çok daha sık kullanılması insanları bu düşünceye itmektedir. Sizlere iyi bir haberimiz var, çelik evler soğuk olmaz!
Paslanmaz çelikler üzerine inşa edilen prefabrik evler, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde yapılıyor.
Gürültü: Çelik evlerin yapısı nedeniyle, içerisinde gürültü daha fazla yansıyabilir. Sıkça fırtına ve rüzgar olması durumunda, evin içinde gürültü daha fazla duyulabilir. Isı Yalıtımı: Çelik evler, yapısı nedeniyle ısı yalıtımı açısından diğer evlerden daha zayıf olabilir.
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur. Prefabrik ev adı altında merdiven altı firmalar tarafından oluşturulan yapılar da bulunduğu için bu yapılarda duyulan uçma, kırılma, zarar görme duyumları ve olayları çok normaldir.
Kesinlikle uygundur fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta mevcuttur. Soba için ekstra olarak hazırlanmış olması gereken bir baca sistemi olması gerekmektedir. Ekstra olarak hazırladığınız baca sisteminiz sayesinde prefabrik evinizde soba yakabilirsiniz. Elektrikli sobalar kullanmanız sizin için çok daha iyi olabilir.
En sağlam yapı malzemesi olarak kabul edilen beton kullanılarak yapılan prefabrik evler zemine daha sağlam oturur. Beton prefabrik yapılar içinde oturan insanları doğal afetlerde zarar alması olasılık dışıdır. Beton prefabrik evler diğer malzemelerden yapılan evlere nazaran hava şartlarına göre daha dayanıklı olur.
Prefabrik evler yaklaşık olarak 5 ile 7 gün arasında kurulduğundan dolayı hava koşullarının etki göstermesi engellenmekte ve evlerde nem ve küf oluşumunun önüne geçilmektedir.
Peki çelik evleri en fazla kaç katlı yapabiliriz? Çelik evler maksimum 4 katlı yapılabilmektedir fakat hem uygun fiyat hem de ergonomik açıdan 2 kat en uygunudur.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
Prefabrik evler, son yıllarda hızla yaygınlaşan ve çeşitli malzemelerden yapılan evlerdir. Bu evler, hafif çelik, ahşap, betonarme ve sandviç panel gibi malzemelerden üretilirler. Ancak, bu malzemelerin bazıları, özellikle ahşap malzemeler, böceklerin evin içine girmesine neden olabilir.
Çelik Konstrüksiyon Ev Ne Kadara Mal Olur? Çelik konstrüksiyon ev metrekare maliyeti 3.000 TL ila 4.000 TL aralığında değişmektedir. Mayıs 2022 fiyatlarına göre 100 metrekare çelik konstrüksiyon ev fiyatı 300.000 TL ila 400.000 TL aralığında seyretmektedir.
Çelik Evler İçin Nasıl İzin Alınır? İster bir Çelik Villa yapın isteseniz betonarme bir yapı inşaa edin, tüm yapılar için yetkili mercilerden ruhsat almanız gerekmektedir. Bu izinler büyük şehirlere bağlı yerlerde Belediyelerden, diğer kırsal bölgelerde ise İl Özel İdarelerinden alınmaktadır.
Çelik evlerin duvar panellerinden tutun bütün altyapısı ise çelikten oluştuğu için bu evler son derece güvenli olmaktadır. Özellikle çeliğin esnek bir yapıda olması sayesinde oluşabilecek bir depremde kırılma veya çökme tarzı durumların olması neredeyse imkansızdır.
100 m2 3+1 çelik konstrüksiyon evin maliyeti 783.000 TL'dir.
Prefabrik ev için öncelikle imar izni alınması şarttır.
Çelik Ev Paslanır mı? Korozyon (paslanma) problemleri görülmekle beraber, kurallara uygun kaliteli işçilik ve galvanizli (erimiş çinko banyosu olup, paslanmazlığı sağlar) çelik profillerle üretilen çelik karkas yapılar bakımsız bırakılmayıp doğru su ve ısı izolasyonu uygulandığında korozyonla baş edebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri