1)
49 yaşındaki Daniel Emlyn-Jones, dünyanın en tehlikeli bitkisi olarak anılan bitkiyi, evinde 'tehlike' işareti koyduğu bir kafeste büyütmeye karar verdi. Zaman zaman 'Avustralya ısırgan ağacı' olarak da alınan gympie-gympie, dünyanın en zehirli bitkisi olarak adlandırılıyor.
Hafif derecede zehirli bitkilere örnek olarak Pothos (Epipremnum aureum), Kurdele Çiçeği (Chlorophytum comosum) ve Kılıç Bitkisi (Sansevieria) verilebilir. Öte yandan, yüksek derecede zehirli bitkiler, yutulması veya dokunulması halinde ciddi hastalıklara neden olabilir.
Melek kanadı ve fil kulağı isimleriyle de bilinen bu bitki, evde bakılmak için uygun değildir. Evcil hayvanlar ve insanlar için zehirli kabul edilir.
İlgili 22 soru bulundu
Dieffenbachia yaprağının koparılması, elle ovulması, çiğnenmesi veya benzeri durumlar sonrasında yapraktaki raphideler ve proteolitik enzimler inflamasyon, lokal irritasyon ve doku hasarı gibi toksik etkilere neden olur [12].
Hava temizleme özelliği ile bilinen paşa kılıcı bitkisi yapraklarında zehirli kimyasallar ihtiva ettiği için küçük çocuklar ya da hayvanlar tarafından yenmesi durumunda zehirli etki yaratabilir.
Orkide. Orkide eve şans ve bereket getiren, özellikle dekorasyonlarda kullanılan en sevilen çiçekler arasındadır. Genellikle yeni iş tebriklerinde ya da diğer özel gün kutlamalarında da orkide oldukça fazla tercih edilir. Orkide ayrıca saflığı, bereketi ve üretkenliğin de simgesidir.
Sarısabır, Asphodelaceae familyasından Aloe cinsini oluşturan anavatanı Afrika olan bitki türlerinin ortak adıdır. Bu bitkinin yapraklarından çıkan jelin şifa özelliği bulunmaktadır. Jel oksijenle temas ettikten sonra bir çeşit oksitlenme yapmakta ve yaklaşık 5 saat içinde şifa özellikleri ortadan kalkmaktadır.
Haricen zeytinyağı ile yoğrulmuş olan yapraklar bilhassa uyuza karşı kullanılır. Bir gram kuru yaprak, insanlarda tehlikeli zehirlenmelere yol açar. Zehir etkisi kurutma ve kaynatmayla ortadan kalkmaz. Bu bitkiyi yiyen, ölmüş hayvanların etleri de zehirlidir.
Çoğu hanımeli türünde meyveleri hafif zehirli olmakla birlikte, birkaçı da yenilebilir meyvelere sahiptir. Türleri içerisinde son derece kokulu ve renkli olan bitkiler bulunur. Bu nedenle de süs bahçeleri içerisinde tercih edilen bitkilerden biridir.
- Yaklaşık olarak 15 ya da 30 santimetre kadar boyutlara çıkabilen inci çiçeği, yemişlere sahiptir ancak bu yemişler zehirlidir. - Özellikle inci çiçeği zehirli bitkiler sınıfına girdiğinden dolayı, bu çiçeği yetiştirmeden önce mutlaka doktora danışılmalıdır.
Tüm bitki zehirlidir ve özellikle çocuklar ve evcil hayvanlar için tehlikeli olabilir. Müge çiçeği, geleneksel tıpta kalp rahatsızlıklarının tedavisi için kullanılmıştır. Ancak, bitkinin tümü zehirli olduğu için tıbbi kullanımı da dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.
3- Crassula Ovata (Yeşim Bitkisi) Günümüzde para bitkisi olarak da popülerlik kazanan Crassula ovata'nın aynı zamanda iyi şans getirdiğine de inanılıyor. Ancak ne yazık ki köpekler, atlar ve kediler için zehirli bir bitkidir.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Aloe vera, okaliptüs, kasımpatı, kekik, biberiye, yasemin ve bambu çiçekleri şanslı çiçekler içerisinde kabul edilmektedir.
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır. Hem kokuları çok hoş olan hem de görünümleri çok güzel olan ve tamamen estetik açıdan bile insanları etkileyen bu çiçekler eve uğur getirir.
Çünkü bu bitkinin yapraklarında ve çiçeğinde zehirli madde bulunmaktadır. Deneysel çalışmalar ve tıbbi araştırmalar için kullanılan bir çiçektir. Sokakta, bahçede ya da evde bulunan zakkum bitkisinin yapraklarını ya da çiçeğini doğrudan tüketmemelisiniz.
Oldukça zarif bir görüntüsü olan bazı zambak türleri de zehirli çiçekler arasında yer alıyor. Zambaklar yendiğinde insanlarda karın ağrısı, bulanık görme, ciltte tahriş, baş ağrısı ve kusma gibi semptomlar gösteriyor.
Popüler iç mekan bitkilerinden olan kauçuk bitkisi, otoburların onları tüketmemesi için bir tür enzim ve toksin salgılarlar. Bitkinin kök, gövde ve yaprakları kesildiği veya ısırıldığında tahriş edici özler salgılanır. Cilde temas ettiğinde deriyi tahriş eder, yenildiğinde ise sindirim sistemine zarar verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri