Sonuç olarak kronik enerji içeceği tüketimi düşük kalorili diyetle ile beraber yağ yakımını ve kilo verme hıznı arttırabilir.
Evet, enerji içecekleri düzenli kullanımda kilo aldırır. Çünkü bu içeceklerin içerisinde yüksek oranda şeker vardır. Bu nedenle eğer kilo vermeye çalışıyorsanız enerji içeceklerinden uzak durmalısınız.
Sade olarak bilinen enerji içecekleriyle birlikte alkolle kullanılanları da bulunmaktadır. Enerji içeceği, bol miktarda şeker barındırması nedeniyle kilo alınmasına neden olabilmektedir.
Birçok enerji içeceği içerisinde bulunan kafein nedeni ile metabolizma hızlandırıcıdır. Ayrıca bazı enerji içecekleri içerisinde taurin bulunmaktadır. Bu madde yine kişinin metabolizmasının ciddi anlamda hızlanması için önemlidir. Ancak bu içecekler yüksek tansiyona, anksiyeteye ve uyku sorunlarına neden olabilir.
Enerji içeceklerinin, zararlarının başında içerdikleri kafein geliyor. Sağlıklı genç bir insanda güvenli olarak alınabilecek kafein miktarı, maksimum günde 400 mg (bu miktar yaklaşık 4 kupa filtre kahveye veya 10 kutu kolaya veya 2 enerji içeceğine karşılık geliyor).
İlgili 34 soru bulundu
Yapılan yeni düzenlemeyle artık 18 yaşından küçüklere enerji içecekleri satılamayacak. Ayrıca ürünlerin üzerine "Günlük 500 ml'den fazla tüketilmesi tavsiye edilmez" yazılacak... Spor tesislerinde, okul kantinlerinde ve hastanelerde enerji içecekleri piyasaya arz edilmeyecek ve reklamı yapılmayacak.
Öz. Acil servisimize enerji içeceği içtikten sonra halsizlik, kırgılık ve vucudunda ekimoz ve ellerinde morarma ile gelen 21 yaşında erkek hasta vaka olarak sunulmuştur. Enerji içecekleri aşırı miktarda tüketildiğinde, sıklıkla taşikardi, çarpıntı, hipertansiyon, uyku bozukluğu, hiperglisemi ve alerji neden olmaktadır.
Kalp hastalığı söz konusu ise; enerji içeceğinin aşırı tüketimi ani ölümlere bile neden olabilmektedir. Beyin damarlarında daralma, geçici iskemik ataklar olabilmektedir. Ginseng ise çarpıntı, kalp atımlarında artış, hipotansiyon, uykusuzluk, ödem, baş dönmesi gibi yan etkilere yol açabilmektedir.
Seçenekler: 1'li59,80 TL/lt. 4'lü49,90 TL/lt.
Spor yapacağınız günlerde kafein alımınıza çok dikkat edin ve mutlaka bol su tüketin. Ayrıca bu durum göz önüne alınarak Türk Gıda Kodeksi'nde, sporcu gıdalarının kafein içeremeyeceği özellikle belirtilmiştir. Tüm bu anlattığımız sebeplerden dolayı enerji içeceklerini asla sporcu içeceklerinin yerine kullanılmayın.
İyi bir performans için sporcuların, egzersiz sırasında su kaybı yaşamaması ve yeterli derecede enerji alması gerekir. Bu nedenle sporcular, spor öncesinde, sırasında ya da sonrasında bu etkileri sağlayacak içecekleri tercih eder.
OBEZİTEYE SEBEP
Memorial Şişli Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Uzman Doktor Deniz Şener, “Bu içeceklerin içerisindeki yüksek kalori kilo artışına neden oluyor” diyor. Danimarka'da yapılan bir çalışmaya göre enerji içeceklerinin düzenli kullanımı obezite ve Tip2 diyabet riskini meydana getiriyor.
Cevap verelim; Vermiyor. Bu ürün bir Enerji içeceği değildir, olamaz.
Enerji İçeceğinin 100 gramında 53 kcal kalori, ayrıca 1 Kutu yani 250 gram Enerji İçeceğinde 133 kalori bulunmaktadır.
Günlük 500 ml'den fazla tüketilmesi tavsiye edilmez. Su Sakkaroz,Glikoz,Asit(Sitrik Asit),Karbodioksit,Asitlik Düzenleyici(Sodyum Bikarbonat),Taurin(800 mg/l),Kafein Aroma vericiler,Renklendiriciler(Sade Karamel Riboflavin). Alerjen İçermemektedir.
Üründe bu haliyle 100 ml.'de 11,3 gr. İlave şeker bulunuyor. Bu da 250 ml.'lik en ufak boyda 28,3 gr. yani yaklaşık 14 tane küp şeker bulunurken, 473 ml.'lik en büyük boy ürün ise 53,44 gr. yani yaklaşık 27 tane küp şeker kadar ilave şeker içeriyor.
250 ml (1 kutu) Red Bull Enerji İçeceği 37,5 mg kafein içerir. Bu miktar bir bardak siyah çayın kafein miktarına yakındır.
Enerji içeceği, mental ve fiziksel enerjiyi artırması amacıyla, şeker, kafein ve diğer uyarıcı bileşenler (taurin ve ginseng gibi) ile zenginleştirilmiş bir içecektir.
Enerji içecekleri içerisindeki kafein sporcular açısından değerlendirildiğinde performansı arttırması nedeniyle ergojenik yardım olarak kullanılan bir bileşiktir.
Bir kutu enerji içeceğinde zihinsel işlevler üzerinde önemli bir madde olan kafein bulunuyor ve uzun süren aktivitelerde yağların yakılmasını artırarak daha fazla enerji sağlıyor, uyanık ve aktif olunmasına yardımcı oluyor. Stres veya yorgunluk anında, vücutta önemli bir antioksidan olan taurin seviyesi düşüyor.
Hem içeriğinin etkili olması hem de hoş aroması ile başarılı bir içecek olan enerji içeceği, ister aç karnına isterse tok karnına tüketilebilir.
Uzmanlar, söz konusu çalışma kapsamında çok miktarda enerji içeceğinin yanı sıra gazlı içecekler, spor içecekleri ve hatta şekerli çay ve kahve tüketen erkeklerin de saç dökülmesi riskinin diğerlerine göre daha yüksek olduğunu tespit etti.
Enerji içecekleri alkol ile birlikte tüketilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri