Farklı motor devir aralıklarında dizel enjeksiyon temizleyici bitene kadar (maksimum 2000 dev / dak) çalışmasına izin veriniz. 300 ml içerikli kutu 3 litreye kadar motor hacmine yeterlidir. Depo üzerinden temizleme işlemi: Temizlik için en uygun depo kapasitesi yaklaşık 10 litredir.
Würth dizel enjektör temizleyici kullanımı sırasında mazot tankında bir miktar yakıt bulunması gerekir. Her tamirat sonrası uygulandığında daha sağlıklı sonuç verdiği belirtilir. 30-50 lt arası hacme sahip dizel motorlarda 1 kutu yani 300 ml ürün yeterli iken, 200 lt ise 1 lt kutu içeriği kullanılır.
Bir şişe katkı 40 – 60 litre yakıt için yeterlidir. Normal kullanımlar için 2000 km'de bir, spor kullanımlar için ise her depo dolumunda kullanılması önerilir. Katalizörlü ve katalizörsüz tüm karbüratörlü ve enjektörlü benzinli motorlar için uygundur.
Dozundan fazla kullanıldığında zararı yoktur. Uyarı: Benzin yakıt sistemi ve enjektör temizleyici yakıt alımı öncesi yakıt deposuna boşaltılmalıdır. Ardından araç ile şehir dışında trafikte kullanımı önerilir.
Bunları önlemek için yapılması gerekenlerden biri de enjektör temizliğidir. Aracınız benzinliyse, 40.000 km'de, dizelse 25.000- 30.000 km arasında yakıt enjektör temizliğini mutlaka yaptırın. Bu temizlik yakıt deposundaki mazotun tamamı bitmeden üzerine deponuzu doldurmanız olası sorunların önünü kapatacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Ayrıca, performansı artırma, yakıt ekonomisini iyileştirme, emisyon azaltma ve korozyon önleme gibi faydaları da bulunmaktadır. Enjektör Temizleyici, enjektörlerin düzgün çalışmasını sağlayarak yakıt püskürtme kalitesini artırır ve motor performansını optimize eder.
Vites değişiminde ve ani hız düşürülmelerinde araçta stop etme sorunları görülür. Araçta sıcak veya soğuk fark etmeksizin zor çalışma sorunları ya da hiç çalışmama sorunları ortaya çıkar. Araç yakıt tüketiminde artış görülür. Araç benzinde iken egzoz emisyon muayenesinden geçmesi zor olur.
Enjektörleri temiz tutarak yanma verimini arttırır, yakıt tüketimini azaltır ve motor performansını arttırır. Enjektör memelerinin kirlenmesini ve uygunsuz püskürtmeyi önler. Düşük kükürtlü dizel yakıtların (DIN EN 590) yağlama özelliğini arttırır ve yakıt pompasında aşınmaya karşı koruma sağlar.
Enjeksiyon sistemini yakıt kalıntılarından temizler. Distribütörler, enjektör valfleri, emiş subapları ve diğer yakıt sistemi parçalarındaki karbon kalıntılarını temizler. Tüm enjektörlü sistemlerde etkilidir. Hassas yakıt püskürtme dozajı ve uygun püskürtme sağlaması nedeniyle yakıt tüketimini düşürür.
Enjektör temizleyici kullanırsanız tüm yakıt sistemindeki pisliği söker ve enjektörlere gelince tıkanmaya sebep olur. Kesinlikle risk almayın.
Würth enjektör temizleyici, katalizörlü ve katalizörsüz bütün enjeksiyonlu motorlarda kullanılabiliyor. Enjektör temizleyicinin kapağı çıkarıldıktan sonra kutu içerisinde yer alan sivri uçlu başlığı takıp yakıt deposuna doğrudan boşaltarak kullanılıyor.
Enjektör temizleyici markaları arasında öne çıkanlar; Würth, Kunzel, Motul ve Autokit olarak sıralanabilir. Farklı özelliklere sahip ürünler üreterek tüm araçlarda enjektörün performansına olumlu yönde katkı yapan markaların ürünlerini tercih etmeniz halinde aracınızın motor performansını artırma şansınız vardır.
Ürünün bozuk bir enjektörü tamir etmek gibi bir iddiası yok. Sistem temizlemek için kullanılabilir ancak bir mazot filtresi gözden çıkılmalı. Depo bittikten sonra filtre değiştirilmeli. Veya bakım sonrası kullanılmamalı yeni filtrenizi ilk günden tıkayıp sorun yaşamak istemezsiniz.
Partikül filtrelerinde biriken karbon kalıntılarını çözer ve temizler. Dizel partikül filtresini sökmeye gerek kalmadan temizlik sağlar.
Servislerde gerekli bakım yapılacaktır. Servislerde enjektörler mazotla yıkanarak birtakım işlemlerden geçirilip temizlenir. Bunun dışında servise götürmeden de soruna çözüm bulunabilir. Bunun için motorda oluşan pislikleri temizleyen katkı maddeleri vardır.
Dizel enjektör temizleme işlemleri dizel araçlarda 100000 km +/- aralığında mutlaka yaptırılmalıdır. Aksi halde verimi düşen enjektör tüm araç sistemlerini olumsuz yönde etkilemeye başlayarak aracı durma noktasına getirir. Enjektör temizliği için alınabilecek en doğru karar işi uzman firma ve servislere bırakmaktır.
yarım depoya würth katkısı atıp ışık yanana kadar aracı devirli şekilde kullanın.rölantide gaz verip bıraktığınız zaman dci motorlarda anlık bir dumanlama yapar bu normal.
Hava giriş sistemi, hava akışı sensörü, giriş valf'leri, gaz/boğaz kelebeği, emme manifoldu, turbo ve EGR sistemini anında kapsamlı bir şekilde temizlenmesini sağlar.
Korozyon problemine karşı da çözüm üreten Würth enjektör temizleyicisi, aşınma sorununun oluşturabileceği tehlikelerin önüne geçer. Ateşleme sisteminin düzenli bir şekilde işlemesine yardım eden ürün, caZ yani Cetane sayısını düzenlemeyi başararak hidrokarbon oranını ideal seviyelere çeker.
Motorunuzun yakıt tankında yer alan mazotun daha kaliteli bir şekilde işlenebilmesine yardım eden Würth Dizel Enjektör Temizleyici, 300 ml ağırlığında olduğu için size uzun süreli bir kullanım olanağı sağlar. Mazot tankında yakıt bulunmasına dikkat ederek, temizleyiciyi arabanızın enjektörlerine uygulayabilirsiniz.
Kullanıldığı Yerler ve Kullanım Şekli
Binek araçların tamamında kullanılır. Yakıt deposuna dolum öncesi ilave edilir. 300ml ambalaj içeriği 70 litre yakıt için yeterlidir. Etkisi 2.000 km'ye kadar sürer.
Sistemi çalıştırmak için yeterli yakıt olsa bile tıkalı veya kirli bir yakıt enjektörü, hava ve yakıt dengesini bozarak tutarsız bir reaksiyona neden olabilir. Bu, motorda teklemelere yol açar.
Yakıt Sistemi Arızaları
Dizel araçlarda mazot pompası ve enjektörler vardır. Kötü yakıt bu parçaların bozulmasına neden olur. Bu parçalarda oluşan arızalar, yakıtın yanma stabilitesini düşürecektir. Araçta performans kaybı olacağı gibi kara duman da atacaktır.
Tıkalı enjektörler, yakıt akışını ve püskürtme düzenini etkiler. Aracınızı uzun süre bakım yapmadan boşta bırakırsanız yakıt enjektörleri tıkanabilir. Kirli Yakıt Enjektörleri: Yakıt hala enjektörlerden geçebiliyorsa ancak uygun miktarda değilse, enjektörler kirli olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri