Erasmus+ Staj Hareketliliği, yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrencinin, Avrupa Birliği üyesi bir ülkede bulunan bir şirkette ya da Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bir üniversitede staj faaliyetinde bulunmasıdır.
ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus ile yapılacak staj süresi minimum 3 ve maksimum 12 ay olabilir ve Erasmus ile yurtdışında alacağınız üniversite eğitimiyle birleştirilip aynı anda yapılabilir. Katılmak isteyen öğrenciler staj yaptıkları süre boyunca geri ödemesiz hibe alabilirler.
Staj hareketliliğine kimler başvurabilir, faaliyetten kimler faydalanabilir? YTÜ bünyesindeki eğitim kademelerinden herhangi birinde (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenciler başvurularını yapabilirler.
Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Erasmus staj hareketliliği ile öğrenci, bir Avrupa ülkesinde, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde eder.
Erasmus+ staj programı kapsamında, her seviyede (lisans, yüksek lisans ve doktora) 2-12 ay arasında staj yapılabilir. Öğrenciler mezun olduktan sonraki 18 ay içerisinde de stajlarını gerçekleştirebilirler. Staj faaliyeti süresinin 2 ayın (60 gün) altına düşmemesi gerekmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Almanya'da Erasmus+ Staj programına katılmak isteyen Türkiye'deki üniversite öğrencileri ve üniversite mezunları da bu kanun kapsamında yer almaktadır. Ancak Erasmus+ Staj Programı kapsamında bir işveren tarafından maaşın ödenmesi öngörülmemektedir.
Staj faaliyetinde öğrencilerin programdan faydalanabilmeleri için en az 2.sınıfta olmaları şartı aranmaz; birinci sınıf öğrencileri de başvuruda bulunabilir. Bu öğrencilerin seçiminde ilk yarıyıl sonundaki akademik not ortalamaları dikkate alınır. Son sınıf öğrencileri programdan faydalanabilmektedir.
28 AB üyesi ülke (Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan)
Erasmus uçak biletini karşılıyor mu? Erasmus, öğrencilerin seyahat masraflarını doğrudan karşılamaz. Uçak biletlerinizi kendiniz almanız gerekir. Ancak dilerseniz başvuru sırasında seyahat masraflarınızın ödenmesine dair bir talepte bulunabilirsiniz.
Erasmus Plus Programı eğitim,öğretim, öğrenim, staj, gönüllü çalışmalar, gençlik ve spor alanlarında yükseköğretimde kaliteyi arttırmak amacı ile uygulanmaya başlanmıştır. Bu alanlarda Türkiye'deAvrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı,Ulusal Ajans ile hibe desteği sağlamaktadır.
Gençlik Çalışanlarının Hareketliliğinde; Katılımcılar için yaş sınırı yoktur.
3-Staj Hareketliliğine katılmak için ortalama şartı aranıyor mu? Hem öğrenim hem de staj hareketliliğin de Ön lisans ve Lisans programı öğrencileri için 2,20; Yüksek lisans ve Doktora programı öğrencileri için 2,50 ağırlıklı genel not ortalaması koşulu bulunmaktadır.
Erasmus ücretleri için 2022 güncellemesi var mı? 2022 Erasmus anlaşması kapsamında Erasmus hibeleri, 1. ve 2. grup ülkeler için 600 Euro ile 3 ve 4. grup ülkeler içinse 450 euro olarak güncellendi. Erasmus stajı yapmak isteyen öğrenciler ise 750 ile 600 Euro arasında bir hibe alacaklardır.
Erasmus Programı'na üniversite lisans programlarının (hazırlık dışında) birinci yılını tamamlamış, genel not ortalaması 2.20 nin üstünde olan tüm öğrenciler başvurabilir. Başvuran öğrencilerin yurtdışında eğitim alabilecek düzeyde (en az B1) yabancı dil bilmeleri gerekmektedir.
Eğer kendi üniversitelerinde zorunlu stajları var ise, Erasmus Staj programını zorunlu staj yerine saydırabilir, eğer zorunlu stajları yok ise isteğe bağlı olarak staj yapabilirler. Yani Erasmus Staj Hareketliliği için staj zorunluluğu ile ilgili bir kısıtlama bulunmuyor.
Ön Lisans Öğrencileri Erasmus Öğrenci Değişim Programından Yararlanabilir mi? Evet. Erasmus öğrenci değişim programından yararlanabilmek için üniversitemizde ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak gereklidir.
Bankada minimum 400 Euro paraları'nın olması gerekmektedir.
Öğrenciler gidecekleri kurum ile iletişime geçip konaklama imkânları hakkında bilgi almalıdırlar. Konsolosluklar öğrencilerden genelde en az 1 yıl geçerliliği bulunan pasaport talep etmektedirler fakat bazı ülkeler daha uzun geçerliliği bulunan pasaportlar da talep edebilmektedir.
Erasmus ile gidilecek ülkeler arasında yaşam kalitesi en yüksek ilk 5 ülke; İsviçre, Danimarka, Hollanda, Finlandiya ve Avusturya olarak sıralanmıştır. Yaşam kalitesi en düşük ülkeler ise; Sırbistan, Kuzey Makedonya, Ukrayna, Belarus ve Rusya olarak tespit edilmiştir.
Çok da pahalı bir ülke değil.
Yurtdışına çıkarken en büyük endişelerimizden birisi de ne kadar masraflı olacağı. Fakat İspanya diğer AB ülkelerine kıyasla oldukça hesaplı bir ülke.
Günümüzde, Rönesans'la birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının yaratıcılarından ve en büyük temsilcilerinden biri olarak bilinen Rotterdamlı Erasmus, 1465 yılında Hollanda'nın Rotterdam kentinde doğdu.
Erasmus+ faaliyetleri aynı zaman diliminde yapılmaz, bir faaliyet bittikten sonra diğerine başlamak gerekir. Öğrenim hareketliliği bittikten sonra Türkiye'ye dönmeden staja başlanabilir ya da staj bittikten sonra öğrenime başlanabilir.
Güz döneminde alınan öğrenim hareketliliği başvurusu, takip eden bahar dönemi için alınmaktadır. Staj hareketliliğine başvuranlar ise yaz döneminde staj yapacaklardır. Uyarı: Lisans 1.sınıfa yeni başlayan öğrenciler henüz akademik ortalamaları oluşmadığı için güz döneminde Erasmus+ Programı'na başvuramazlar.
Erasmus Başvuruları
2023 Proje Dönemi Erasmus Öğrenim Hareketliliği başvuruları 20 Mart 2023-03 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. 2023 Proje Dönemi Erasmus Staj Hareketliliği başvuruları 20 Mart 2023-03 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri