Eriğin suyu süzülür. Erikte süzgeçten geçirilerek özü de suya eklenir. Sıcakken kavanoza koyup ağzı ters gelecek şekilde soğuyana kadar bekletilir. Tüketileceği zaman damak tadına göre su ve şeker ilave edilir.
İlk olarak erikler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ve küçük küçük kesilip geniş bir tencereye alınır. Üzerine şeker eklenir ve fokur fokur kaynayana kadar kaynatılır. Ardından yaklaşık 10 dk pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirilir.
2 litre suda erikler iyice yumuşak oluncaya kadar haşlanır. Üzerine şeker ve limon suyu eklenip biraz daha kaynatıp süzgeçten geçirilir. Erikleri sakın ezmeyin yoksa meyve suyunuz bulanık olur. Onları da marmelat olarak değerlendirilirsiniz.
Erikleri güzelce yıkayın ve çekirdekleri ile birlikte bütün olarak derince bir tencereye alın. Üstlerine toz şekeri ve suyu ilave edip güzelce karıştırın ve ocağın altını açın. Yüksek ateşte, erikler iyice yumuşayıp dağılmaya başlayana dek kaynatın.
Erikleri güzelce yıkayıp, derin bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su koyup, erikler yumuşayıp, çatlayana kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alıp, ağzını kapatarak ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra erikleri suyuyla birlikte, başka bir tencerenin içine ince bir süzgeçten süzün.
İlgili 31 soru bulundu
Dondurulmuş Erik İle Ne Yapılır? Kışlık olarak hazırladığınız dondurulmuş erik ile reçel, marmelat, sos, komposto ve erik suyu yapabilirsiniz. Aynı zamanda dondurulmuş eriği kek, muffin, tart, crumble ve sütlü tatlılar da istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Erik suyumuz iyice soğuduktan sonra pet şişelere doldurun kapağını sıkıca kapatın ve dondurucuya kaldırın.
Soğuyunca dolaba kaldırın. İçerken sulandırarak için. Bu şekilde rahatlıkla 3-4 gün dolapta bekleyebilir.
Doğal ve ev yapımı erik suyu, yüksek kolesterolün normal seviyelere düşmesine yardımcı olarak kalp ve damar hastalıklarına karşı engelleyici bir görev üstlenmektedir. İltihabı ve Enfeksiyonu Önler: Erik suyu, vücutta meydana gelen iltihabın ve özellikle de idrar yolu enfeksiyonunun vücuttan sökülüp atılmasını sağlar.
Erikler yıkanır, sapları ayıklanır. Suları aktıktan sonra istediğiniz gibi az veya çok olarak poşetlere koyulur. İçinde hava kalmayacak şekilde bağlanır ve buzluğa atılır.
Kalın bir tencerenin dibine su koyun. Erikleri koyup, suları akana dek hafif ateşte pişirin. Tencerenin kapağını açıp, su buharlaşana dek pişirmeyi sürdürün. Meyveleri püre makinesinden geçirip, dilediğiniz tatlılığı sağlayana dek pekmez ekleyin.
Erik püresinin üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve 2 yemek kaşığı kadar nişasta ekleyin. Erik sosunu hafifçe koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ardından sosu ocak üzerinden alıp, kenarda ılımaya bırakın. Erik sosunun kıvamı size çok yoğun gelirse çok az su döküp, kıvamını açabilirsiniz.
Donmuş Erikten Erik Kompostosu Ve Erik Suyu Tarifi Nasıl Yapılır? Yazdan dondurucuya attığım erikleri çıkarttım. Tencereye aldım. Üzerine şeker, limon tuzu ve suyu katıp ocağın üzerine bırakıp kaynatın yaklaşık 30 dakika kaynaması yeterli .
Ev yapımı erik suyu bozulur mu? Hazır meyve sularının içeriğinde yer alan koruyucular ve ilave şeker meyve suyunun daha geç bir sürede bozulmasına etki etmektedir. Fakat evde yapılan, hepsi meyveden elde edilmiş meyve sularında, meyvelerde bulunan doğal şekerler zaman içinde fermente olarak bozulmasına neden olur.
Erikleri yıkayın ve çekirdeklerini çıkarıp, istediğiniz büyüklükte doğrayın. Ardından tencereye toz şekeri ve suyu koyup, 5-10 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra erikleri ilave edin ve ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika bekleyin.
Oda ısısında ılımaya bırakıyoruz. Daha sonra süzgeç yardımıyla erik posasını süzgeçten geçiriyoruz. Posasını elimizle mıncıklayarak ve arada eriğin suyundan üzerine ilave ederek süzgeçten geçiriyoruz. Bu şekilde kıvamı daha koyu ve güzel oluyor.
Ancak taze meyve olarak tüketmek istiyorsanız yeşil erikleri bir tepsi üzerine dizerek dondurucuya atın ve donduktan sonra buzdolabı poşetlerine alarak derin dondurucuya atın.
Tüm erikler çekirdeklerinden ayrıldıktan sonra geniş bir tepsiye ya da temiz pamuklu olan bir örtünün üstüne eriklerin iç tarafları yukarı bakacak ve birbirine değmeyecek biçimde dizilir. Daha sonra bunları direkt şekilde güneş ışığı alan bir yere ya da söz gelimi balkona bırakılır.
Erikler güzelce yıkanır. Tüm malzeme uygun bir tencereye alınır ve kaynamaya bırakılır. İlk kaynamada oluşan köpükler kaşıkla alınır. Bu yöntem ve içine limon tuzu konulması suyun berrak olmasını sağlıyor.
Tavaya tereyağını alıp eritin süzdüğünüz erikleri ve şekeri ilave edip yaklaşık 15- 20 dakika kadar kavurun. Servis yapacağınız tabağa kavurduğunuz erikleri alıp üzerine dövülmüş cevizi serpin. Yemek sırasında sofraya sıcakken konulursa lezzetini daha iyi alırsınız. Afiyet olsun.
Freze Erik çeşidinin dış rengi koyu kırmızı ve şekli yuvarlağımsıdır. Meyve iç sarı-portakal renkte ve de suludur. Freze erik fidanının ağacı hızlı ve yayvan bir şekilde gelişir. Hobi amaçlı dikimlerde tozlayıcı zorunluluğu yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri