Ambalaj açılmadığı veya delinmediği sürece meyve suyu bozulmuyor. Fakat ambalaj açıldığında veya delindiğinde havadan mikroorganizma bulaşıyor ve meyve suyu zamanla bozuluyor. Bozulma süresi sıcaklığa göre değişiyor. Buzdolabında daha geç, oda sıcaklığında daha çabuk gerçekleşiyor.
Ambalaj açılmadığı veya delinmediği sürece meyve suyu bozulmuyor. Ambalaj açıldığında ise, havadan mikroorganizma bulaşıyor ve meyve suyu zamanla bozuluyor.
Hazır meyve sularının içeriğinde yer alan koruyucular ve ilave şeker meyve suyunun daha geç bir sürede bozulmasına etki etmektedir. Fakat evde yapılan, hepsi meyveden elde edilmiş meyve sularında, meyvelerde bulunan doğal şekerler zaman içinde fermente olarak bozulmasına neden olur.
Meyve sularının muhafazası için koruyucu kimyasal madde kullanılması tamamen yasaktır. Ambalaj açılmadıkça koruma etkisi sürer. Eğer ürün koruyucu içerseydi, ambalajı açıldıktan sonra da meyve suyu ve nektarı kesinlikle bozulmazdı.
O yüzden adı üstünde taze sıkılmış meyve suyu olduğundan sıktığınız meyve suyunu hemen içmeye çalışın. Çünkü ortalama 15 dakika sonra ışık ve hava meyve suyunda yer alan birçok vitamini yok edecek hatta meyve suyu bir süre sonra tüm antioksidan gücünü kaybetmeye başlayacak.
İlgili 25 soru bulundu
Ambalaj açıldığında bulaşma ve dolayısı ile bozulma başlar. Bu nedenle, kalan meyve suyu buz dolabında muhafaza edilmeli ve 2-3 gün içinde tüketilmelidir.
En sağlıklı meyve suları arasında yer alan elma suyu, beyin hücrelerindeki toksik maddelerin sebep olduğu stres ve yaşlanmanın etkilerini de azaltıyor.
Mayalı alkol (fermente alkol) doğal olarak taze meyve sularında, geçkin meyvelerde, hatta ekşi bozada kendiliğinden oluşur. Tamamen doğal bir süreçtir bu.Ama ne kadar alkol? Birada hacmen %5 civarı, şarapta %10 ila 15 olarak oluşan alkol, pastörize edilmemiş meyve suyunda %0,01 ile 0,03 arasında kendiliğinden oluşuyor.
Ayrıca yüzde yüz meyve suyundan oluşan içeceğin altı aydan büyük çocuğa günde en fazla 1.5 çay bardağı kadar olmasına dikkat edilmelidir. Ek besin olarak tüketilecek olan meyve suyunun yüzde yüz doğal olması durumunda dengeli tüketiminde bir sakınca yoktur.
Meyve suyu üretiminde kanserojen madde kullanılıyor mu? Meyve sularında kullanılan hiçbir madde kanserojen değildir.
Erik suyumuz iyice soğuduktan sonra pet şişelere doldurun kapağını sıkıca kapatın ve dondurucuya kaldırın.
Daha önceden hazırlanan kavanozların kuru olması gerekiyor, kapaklarını dilerseniz kaynatabilirsiniz ama mutlaka kurutun. Hazır hale gelen kaynamış erik konserveniz ocaktan alınmadan kavanozlara eşit bir şekilde pay edilir. Kavanozların ağzı silinir ve kapağı hemen sıkıca kapatılır. Bir bezin üzerine ters çevrilir.
Pişmiş olan erik suyu ince süzgeçten geçirilir. (Sadece suyu, fakat arzu ederseniz posasını da geçirebilirsiniz. ) Cam şişelere doldurularak kapakları sıkı bir şekilde kapatılır. Büyük bir kazan veya tenekede en az 10 dakika sterilize edilir. Soğuduğu zaman kaldırabilirsiniz.
TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :
Erikler yumuşayıp dağılana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım. Sonra süzgeçten geçirerek erikleri ayıklayalım. Eriklerin posasını büyük bir kaşıkla veya kepçeyle ezip, sadece çekirdeklerini bırakalım. Daha sonra erik suyunu kavanozlara doldurup, kapaklarını iyice sıkıp, kapatalım.
Ama öyle bir faydası var ki, toplum bunu pek bilmez. Erik yemek, böbreklerin tıpkı bir saat gibi çalışmasına neden olur. Böbrekler saat gibi çalışınca doğal olarak diğer hastalıklar da pek kapınızı çalmıyor. Bu yüzden siz siz olun bahar sonu başlayıp yaz sonuna kadar devam eden erik sezonunu iyi değerlendirin.
Erik soğuk hava ile depolanması
Taze erikler uzun süreli soğuk depolamaya uygun değildirler. Damson cinsi diğer yumuşak etli cinslere göre depolamaya daha uygundurlar. Sağlam ve olgunlaşmış, Casselman, Climax, Eldorado, Santa Rosa ve Wickson cinsleri 0 °C'de 4-5 hafta başarılı olarak depolanabilmektedir.
Nesillerdir evlerinize giren doğal DİMES tadına hiçbir koruyucu katkı maddesi koymuyoruz. Meyve sularımızda raf ömrünü sağlamak için geleneksel bir saklama yöntemi olan ısıtma-soğutma yöntemini kullanarak, ürünlerimizi sterilize edilmiş ambalajlarımıza dolduruyoruz.
Bu nedenle günde 150 ml (bir çay bardağı) meyve suyunun mantıklı olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar tam meyvenin meyve suyundan daha yararlı olduğunu söylüyor. Ancak bunun meyve ve sebze tüketimini destekleme amaçlı olması gerekiyor. Meyve suyunu susuzluğu gidermek amacıyla ve fazla miktarda tüketmemek gerekiyor.
Meyve suyu bir zamanlar sağlıklı bir diyetin parçası olarak görülüyordu, ancak bugün genellikle yüksek dozda şekerden biraz daha fazlasını sağladığı düşünülüyor. Giderek artan bir şekilde meyve suları abur cubur olarak görülüyor ve tüketim düşüyor. Ancak, meyve suyu diyetlerimizden tamamen çıkarılmamalıdır.
Etil alkol, içkinin temel maddesi. Zaman zaman başka amaçlarla da, örneğin sanayide de kullanılıyor. Yani pahalı ve tehlike seviyesi biraz daha düşük. Metil alkol ise, ucuz, insan sağlığı için ise tamamen zararlı.
Alkol ise kimyasal bir maddedir ve sorunuzda da belirttiğiniz gibi muz, portakal, erik, şeftali gibi meyvelerde ve bal, ekmek, yoğurt gibi yiyeceklerde de bulunur. Sayılan bu yiyeceklerin hepsi de helaldir. Çünkü bunlar yenildiğinde kişiyi sarhoş etmez.
hamr= insanların bilhassa sekr/sarhoşluk elde etmek amacıyla ürettiği aklı örten tüm ürünler. şarap, viski, tekila, rom, votka, kokain, eroin vs.... dolayısıyla bunlar külliyen yasaktır.
Muz, papaya, avokado, incir ve mango gibi meyveler nişasta içerdiklerinden meyve suyu sıkacağında işlem görmeye uygun değillerdir. Bu meyvelerin suyunu sıkmak için mutfak robotu, blender veya çubuk blender kullanınız. Marul gibi yapraklı sebzeler de meyve sıkacağında işlem görebilir.
İçeceğin içindeki meyve oranı %100 ise meyve suyu,%25-99 arasında ise meyve nektarı,%10-24 ise meyveli içecek, %0-9 arasında ise aromalı içecek ve %0 ise toz içecek olarak tanımlanmaktadır. katılması ile de hazırlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri