Operasyon sonrasında hasta; ağrılar ve mide bulantıları ile anesteziden uyanacaktır. Kendini savunmasız, yorgun-bitkin, ürkek ve tedirgin hissedecektir. Bu gayet normaldir. Kedilerin bu durumu atlatmaları, köpeklere göre biraz daha uzundur.
Kedinin kısırlaştırma işleminin ardından kendine gelmesi için 24 saat bir süre geçmesi gerekiyor. Eski düzenine, eski alışkanlıklarına dönmesi için ilk 7 ve 10 güne kadar kontrol etmek gerekir. Bu süreçte gerekli özen gösterilirse kedi normal düzenine en kısa sürede dönecektir.
Hayır. Operasyon sırasında yapılan anestezik maddelerimizin ağrı kesici etkileri de olması sebebi ile özel olarak ağrı kesici yapılmasını önermiyoruz.
Kısırlaştırma operasyonunun saymakla bitmeyecek olumlu etkilerinin yanında yan etkileri yok denecek kadar azdır. Operasyon sonrası en sık rastlanan komplikasyon, kedimizin iştahının artması ve buna bağlı kilo alma eğiliminde olmasıdır.
Yakalık strese sokabilir bu süreçler normaldir ama yara hattının enfeksiyon kapmaması daha önemlidir. 14- 10-14 gün dikiş ve yakalık kalabilir. Bu süreçten sonra dikişler alınır.
İlgili 37 soru bulundu
Kısırlaştırma işlemi sonrası erkek kediler genellikle ertesi gün normal yaşamına dönmektedirler. Kediniz 24 saat sonra ilk mamasını yiyeceği zaman yaş kedi maması vermeniz tavsiye edilmektedir, böylelikle içeriğindeki bol su ve hazmının kolaylığıyla kediniz daha verimli beslenmiş olacaktır.
Bazıları içeriden olabilir, ancak herhangi bir kızarıklık, şişme, akıntı veya kanama olup olmadığını veteriner hekiminize bildirmelisiniz. Doğal olarak çözünecek şekilde tasarlanmadıkça, dikişler genellikle yaklaşık on gün sonra çıkarılır; ancak bu, ameliyat türüne ve dikişlerin yerleştirildiği alana göre değişecektir.
Herhangi bir komplikasyonun gelişmemesi durumunda, yara iyileşmesi 8-10 günde tamamlanır.
Çoğu erkek kedide kesi oldukça küçük olduğu için herhangi bir dikiş alınma işlemine gerek kalmaz, çünkü yara kendi kendine iyileşerek kaybolur. Öte yandan dişi kedilerde veterinerinizin çözülebilir dikiş kullanıp kullanmadığına bağlı olarak bir dikiş aldırma işlemine gereksinim duyulabilir.
evet 10 gün sürebilir. estetik dikişse 1 haftaya kendi dikişi çıkartır yalayarak. İshali ameliyatta aldığı antibiyotiklerden olabilir.
Genelde de sorunsuz iyileşmeyi önleyip, yaralı bölgede istenmeyen yara dokusunun oluşmasına veya bölgenin enfekte olmasına neden olur. Aslında tükrüklerin antiseptik etkisi vardır. Yani kedi ve köpeklerin yaralı bölgelerini yalamaları bölgede enfeksiyon oluşmasının önüne geçer.
Çünkü kedinin kilosu, genel sağlık durumu ve daha birçok etmen kullanılan anestezi miktarını belirler. Bu da kedilerin anesteziden uyanma süresini farklılaştırır. Anesteziden sonraki 12 - 24 saatlik süreçte kedilerin uykulu ya da yorgun olması son derece normaldir.
Kısacası, dişi kediler kısırlaştırıldıktan sonra daha az şefkatli davranışlar sergileyebilir. Ancak, bu değişiklikler kedinizin bireysel kişiliğine ve yaşam koşullarına bağlı olarak değişebilir.
Erkek kedilerin kısırlaştırma operasyonu dişi kedilere göre kolaydır ve operasyon kısa sürer (takriben 1 saat). Dişi kediler ise tam bir operasyon geçirir (takriben 3 saat). Karın bölgesi tıraşlanarak temizlenir ve 5-6 santim büyüklüğünde bir kesik açılır. Dişi kedilerin operasyon sonrasında bakımı çok önemlidir.
Erkek Kedi Kısırlaştırma Operasyonu
İlk olarak testisler alınır ve eğer gerekiyorsa küçük bir dikiş atılarak operasyon tamamlanır. Erkek kedilerin kısırlaştırma işlemi yaklaşık olarak bir saat sürer ve geceyi klinikte geçirmelerine gerek kalmadan evlerine geri dönebilirler.
Evcil kedilerin çoğu kısırlaştırılmakta ve muhtemelen bunu yapma ihtiyacı hissetmemeleri nedeniyle içeriye idrar püskürtmemektedir. Evin içine idrar püskürtme, kedinin kendini gergin hissetmesinin ve kendisini yine kendine ait kokuyla çevreleyerek güvende hissetmeye gereksinim duyduğunun bir göstergesidir.
Kısır Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalıdır
Kısırlaştırma operasyonu geçiren kedilere ilk beslenmeleri için mamanın anesteziden yaklaşık 6 ile 8 saat sonra verilmesi uygun olur. Anestezinin etkisini tam atamamış olan kedi bir süre mama yemek istemeyebilir. 24 saati geçmedikçe bir sorun teşkil etmemektedir.
Kısırlaştırma operasyonu olan kedi eğer dişi ise, kısırlaştırma sonrasındaki veteriner hekimin reçete ettiği antibiyotik tedavisini düzenli bir şekilde uygulamanız gerekir. Operasyon sonrasında ise operasyon bölgesini düzenli olarak kontrol etmeli ve olağandışı bir durum gelişirse veteriner hekime başvurmalısınız.
Genellikle, kedinin ameliyat sonrasındaki kontrolünde veteriner hekim, dikişlerin durumunu değerlendirir ve uygun bir zaman belirler. Standart olarak, kedi kısırlaştırma operasyonu sonrasında dikişler 10 ila 14 gün içinde alınabilir. Ancak, bazı durumlarda bu süre daha kısa veya daha uzun olabilir.
Kısırlaştırma Sonrası Kedilerde Titreme
Kedilerde kısırlaştırma sonrası bakım ise oldukça önemlidir. Kedinizi operasyon sonrası sıcak tutmanız gerekir. Bir an önce normal vücut sıcaklığına ulaşması sağlanmalıdır. Bununla birlikte kedilerde ameliyat sonrası görülen ağrı da titremelerine neden olabilmektedir.
Miyavlama ve aşırı inlemeler gibi davranış bozuklukları ortadan kalkar. Kedi sakinleşir ve çiftleşme eksikliği, hormonal değişikliklere bağlı endişe ve sinirlilik kaybolur.
Kediniz kısırlaştırma operasyonundan sonra eve döndüğünde iyileşebilmesi için ona sakin, güvenli, sıcak ve yalnız kalabileceği bir alan yaratmış olmanız gerekir. Eve geldikten ilk 24 saat kediniz için önemlidir.
Ancak, kısırlaştırılmış kedi normal mama tüketirse kilo alımı, idrar yolu sorunları veya enerji düşüklüğü gibi sorunlar yaşanabilir.
Elizabeth Yakalık Kaç Gün Kullanılmalı? Koruyucu yakalığın kaç gün kullanılacağı yaranın türüne göre değişir. Eğer basit bir deri yaralanması ise iki üç gün ile 1 hafta arası bir sürede iyileşecektir. Ama bir ameliyat yarası ise en az 10 gün de dikiş yaraları kaynayacaktır.
İlk yaşını doldurmadan yapılan kısırlaştırma operasyonları ile koku bırakma davranışı ile hiç karşılaşmadan ortadan kaldırabilirsiniz. Koku bırakmaya başlamışsa dahi vakit kaybetmeden kısırlaştırıldığında koku bırakma anında duracaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri