Bulyonunuzu yemeğe, çorbaya ya da pilava eklemeden önce sıcak su yardımıyla eritebileceğiniz gibi, sulu yemeklere doğrudan da ekleyebilirsiniz, küp bulyonunuz da, jel bulyonunuz da yemeğinizin suyunda kolayca çözünecektir.
Sulu et ve sebze yemekleri, çorbalar, soslar ve pilavlar Knorr Et Suyu Bulyon'un eşsiz lezzeti ile buluşarak damaklarınızı şenlendirir. Knorr Et Suyu Bulyon geri dönüştürülebilir ambalajı sayesinde kokusunu ve aromasını korur.
Tuz ve baharatlar ile zenginleştirilen Knorr Et Suyu Bulyon kendine özgü lezzeti ile damaklarınızda iz bırakır. Knorr Et Suyu Bulyon pratik kullanımı ile mutfakların vazgeçilmezlerinden olur. 1 kase sıcak suda erittiğiniz 1 tablet bulyonu direkt yemeklerinizin suyuna ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız et sularını gıda için hazırlanmış ve dondurucuya girebilecek silikon ya da plastik kaplarda, isteğe göre de karton bardaklarda dondurabilirsiniz. Bu sayede hazırlayacağınız tüm yemeklerde doğal ve lezzetli tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Et suyu hangi yemeklerde kullanılır? derseniz ise içinde et olmayan bakliyat yemeklerine kullanmanızı mutlaka tavsiye ederiz. Onun dışında sos hazırlamanız gereken yemeklerde su yerine et suyu kullanmayı tercih edebilirsiniz. Pilavlar, özellikle bulgur pilavı onunla enfes olur.
Et suyunu buzdolabında 3-4 gün bozulmadan saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda ise et suyunu 3 aya kadar saklayabilir, her ihtiyaç duyduğunuzda buzluktan çıkararak pratik bir şekilde yiyeceklerinize ekleyebilirsiniz.
Günün her saatinde aç ya da tok karnına tüketilebilen kemik suyu direkt içilerek ya da yemeklere ilave edilerek kullanılabilir. İlik suyunu hazırlarken kemiklerde kalan parçalı etlerin lezzeti ilik suyuna geçtiğinden dolayı direkt içilerek de kullanmak mümkündür.
Et ve kemik suyu
Et suyu veya kemik suyunun lezzet arttırıcı rolü dışında pek fazla faydası bulunmamaktadır. Ancak kemik tek başına kalsiyum, magnezyum, fosfor kaynağıdır, et ise protein, demir, enerji, B grubu vitamin kaynağıdır. Ancak etteki ve kemikteki bu önemli besin ögeleri haşlanmaları ile suyu geçmez.
Kemik suyu her gün içilir mi? Kemik suyu günün her saatinde içilebilir. Eğer yaşa bağlı kemik erimesi veya eklem ağrıları yaşıyorsanız gün aşırı 1 çay bardağı tüketebilirsiniz. Kemik suyu gelişim çağındaki çocuklara da haftada 2 kez içirilebilir.
Bulyonun içerdiği kimyasallardan dolayı, vücut 'Çin Restoranı Sendromu' adlı toplu bir reaksiyona giriyor ve düzenli olarak yemeklerde tüketildiğinde; anormal kalp atışı, nefes almada güçlük, beyin sisi ve hatta Alzheimer gibi rahatsızlıklara yol açıyor.
Kavrulan unu sebze suyunun içine salıyoruz. Et bulyonu, tuzu ve baharatları ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. (Bu çorbamızın içine ayrıca 1 fincan kadar tel şehriye de ekleyebilirsiniz)Yumurta sarısını ve limon suyunu iyice çırpıp yavaş yavaş çorbamıza ekliyoruz.
Kullanım Şekli: 1 yemek kaşığı (20 gr) Arifoğlu Et Suyu Toz Bulyon kaynamış su (1 lt) içerisinde çözülerek kullanılır. Kullanım Alanı: Tüm çorba çeşitlerinde, pirinç ve bulgur pilavında, türlü ve sebze yemeklerinde kaynamış suda çözülerek kullanılır.
Pişirirken kullanacağınız Serbest Gezen Tavuk Bulyon ile tadan herkesin çok beğeneceği bir lezzete dönüşüyor. Kase kase içilen, yumuşacık içimli, hazırlaması çok keyifli bu tarifi kaçırmayın.
Et bulyon yemeğe ne zaman konur? Domatesin suyu yoksa biraz sıcak su ekleyelim ve domatesin pişmesini bekleyelim. Domates piştikten sonra nohutunu ekleyelim. Bir kaç dakika karıştıralım sonra arzu ettiğiniz kadar su(sıcak) ve bulyonu ekleyin.
Et bulyon pilava ne zaman atılır? Pirinçlerin suyu süzerken tencereye sıvı yağımızı ve arpa şehriyesini koyup arpa şehriyeleri altın sarısı rengini alana kadar kavuruyoruz. Sonrasında yıkadığımız pirinçleri ve tavuk bulyonu ilave ediyoruz.
Kemik ve et sularının besin değeri yok
Oysaki kemik ve et suyunun besin değeri yoktur. Yemeklere lezzet verici olarak kullanılmaktadır. Doymuş yağ içeriğinin yüksek olması sebebi ile özellikle kalp, damar ve tansiyon hastalarının tüketmesi sakıncalıdır.
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır. Böylece yemeğiniz hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Ayrıca etlerinizin ve et yemekleriniz pişerken tencereye bir parça ekmek atmanız da etin daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.
Kemik suyu kas yapısını güçlendirdiğinden sporcuların da tüketmesi önerilen besinler arasındadır. Bağırsakların ve midenin iyi çalışmasını destekleyerek hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık gibi sağlık sorunlarını önler.
Kemik suyu bol miktarda kolesterol içeren bir besindir. Bu yüzden kolesterolü yüksek kişilerin tüketmesi tavsiye edilmez. Aşırı tüketildiğinde, içerisindeki yağ oranı sebebiyle kalp ve damar tıkanıklarına sebep olabilir. Kalp ve damar hastalıkları riski taşıyorsanız kontrollü tüketmeniz gerekir.
Oldukça değerli bir gıda olan kemik suyunun soğuk algınlığı ve grip gibi durumlar için en bilinen anne tedavisi olmasının yanı sıra eklemler, deri, akciğerler, kaslar ve kan gibi bağ dokularını etkileyen rahatsızlıklar için de kullanıldığını belirten Diyetisyen Şevval Güzel, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
Kemik suyunda; protein, A vitamini, B12 vitamini, E vitamini, demir ve fosfor bulunur.
Geniş bir tencerenin içerisine buzlu su doldurun. Kemik suyunu tenceresiyle birlikte, buzlu suyun içerisine yerleştirin ve soğumasını bekleyin. Kemik suyunu buz poşetlerine veya kağıt bardaklara doldurarak porsiyonlara ayırın. Bardakların üzerini kapatarak kemik suyunu buzdolabında yerleştirin.
Kemik suyu bozulduğunda, ekşi ve ağır bir koku yayar. Eğer ağır ve kötü bir koku alıyorsanız, kemik suyunu kesinlikle tüketmeyin. Kemik suyunun bozulma işaretlerinden biri de rengidir. Olduğundan farklı bir renkte görünüyorsa, kemik suyunu tüketmeyin.
Buzlukta 3-6 ay, buzdolabında ise 7 gün bozulmadan kalabilen kemik suyunu günde 1 su bardağı tüketmek çok önemli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri