Eti Lifalif Kuru Meyveli Fındıklı Müsli, pratiktir. Her zaman elinizin altında bulunabilecek Yulaf Ezmesini soğuk süt, yoğurt ile karıştırarak veya sütte haşlayarak çok kısa süre içerisinde hazırlayabilirsiniz.
Gün içerisinde, tercihen sabah kahvaltısında 3 kaşık müsli bir kaseye konmalı ve süt ile tüketilmelidir. Müsliden fayda almak için bu şekilde tüketmek önemlidir.
Kilo verdirir: Müslinin içeriğindeki nişasta midenizde parçalandığından iştahınızı bastıran sindirim asitleri salınır ve metabolizmanız hızlanır, böylece daha kısa sürede daha fazla kalori yakarsınız. Kalbe iyi gelir: Müsli, beta-glukan adı verilen bir yulaf lifi içeren yulaf kepeği içerir.
Müsli lif açısından zengin özleriyle sağlığımız için oldukça faydalı bir yiyecektir. Lifli yiyecekler kabızlığı önler, kolestrolü dengeler, bağırsaklarımızı korur ve sindirim sistemimizin düzgün çalışmanıza yardımcı olurlar. Güne enerjik başlamanın en iyi yolu müsli ile kahvaltı etmekten geçer.
Hayır, değil. Yulaf, buğday familyasına ait olan, bolca karbonhidrat ve amino asit içeren bir besindir. Müsli ise temel bileşeni olan yulafı içermekle birlikte taze ve kuru meyve, kuru yemiş, tahıl, vitamin ve mineraller açısından da zengin ve besleyici bir karışımdır.
İlgili 29 soru bulundu
Taze müsli, adından da anlaşılacağı gibi taze meyvelerle hazırlanır. Yoğurt veya sütün üzerine rendelenen meyvelerle suda ıslatılmış tahıl yulafları taze müsliye eklenir. Dilerseniz yulafı meyve suyuna batırarak tatlandırabilirsiniz.
Müsli, hem sıcak, hem de soğuk bir şekilde tüketilebilir. Eğer sütle birlikte tüketecekseniz, inek sütü, badem sütü veya soya sütü gibi farklı süt çeşitlerine ekleyebilirsiniz. Müsliyi, süt, yoğurt veya meyve suyu ekleyerek tüketebilirsiniz.
Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Süt veya yoğurt. ( Herhangi bir süt çeşidi olabilir; inek, keçi, badem, hindistan cevizi sütü vb.) Taze veya kuru meyveler. Ceviz, badem, fındık, kaju, ayçiçek çekirdeği gibi çiğ, kavrulmamış, tuzlanmamış sağlıklı yağlı tohumlar. Toz tarçın, kakao, keçiboynuzu unu, hindistan cevizi tozu.
Granola bal ya da çeşitli tatlandırıcıyı bünyesinde bulundurduğundan şeker içeriği müsli çeşitlerine oranla daha fazladır. Müsli soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilirken granola soğuk tüketilir. Müsli yumuşak iken granola daha çok kıtır bir özelliğe sahiptir.
Yulaf Ezmesi 1 Günde Ne Kadar Tüketilmeli? Günde 1 porsiyon yani 8-10 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi tüketebilirsiniz. Bu miktardan az ya da çok yulaf ezmesi tüketmek tercihe bağlıdır.
Müsli, ham yulaf ezmesi ve diğer çeşitli kahvaltı malzemelerine dayalı, lif ve protein açısından zengin bir kahvaltı seçeneğidir. Yulaf, kuruyemiş, meyve ve buğday gevreğinden elde edilen ve kuru bir tahıl olan müsli, çeşitli kombinasyonlarla tüketilebilmesiyle özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelmiştir.
Nasıl buğday veya çavdarı çiğ tüketmiyorsak yulafı da aynı şekilde çiğ tüketmemeliyiz. Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur.
Yulaf ezmesi, sade müsli, ceviz içi, suyunu süzdürdüğünüz kuru üzüm ve taze yaban mersini serpiştirin. Bir kat çırpılmış yoğurt, bir kat müslili meyve karışımı olmak üzere tatlı kuplarını doldurun. Arzuya göre küçük küçük dilimlenmiş çilek ya da muz parçalarıyla tatlıyı servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Antrenman öncesinde YULAF ezmesi veya müsliyi yağsız süt ve yoğurtla birlikte tüketmek hem doyurucu hem de lif açısından zengin beslenmenize yardım eder. Antrenman öncesi gerekli protein ve karbonhidrat almanıza da yardım eden bu menüye çok ağır antrenman yapanlar kuru meyve veya kuru yemiş çeşitleri de ekleyebilir.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Bir çay bardağı yulaf ezmesi ve bir su bardağı sütü tavaya dökelim ve kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirelim. Kaynadığını gördüğünüzde, ocağı kısık ateşe alıp, 3-4 dakika karıştıralım. Ardından kasemize pişirdiğimiz yulafı alalım.
Özet: Bir tahıl olan yulaf; temizleme, kabuk ayırma, kavurma, ezme işlemleri ile yulaf ezmesine dönüştürülür. Müsli; kuru meyve, kuruyemiş gibi çeşitli bileşenlerin yulaf ezmesi ve diğer tahıllarla çiğ şekilde harmanlanmasıyla üretilir.
Eti Form Light Müsli'yi ister kahvaltıda ister gün içerisinde besleyici bir atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Hafif ve besleyicidir. Yulaf ezmesi, keten tohumu, kurutulmuş dut, elma, kayısı, erik, incir ve üzüm vardır. Yoğurtla ya da sütle karıştırarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Kahvaltı öncesi: 2 bardak alkali su. Kahvaltı: 1 kâse müsli ( 3 yemek kaşığı müsli ve 150 ml light süt ile hazırlanmış ) ve 2 adet hurma. Öğle yemeği: 1 kâse müsli ( 3 yemek kaşığı müsli ve 150 ml light süt ile hazırlanmış ) ve 1 adet muz. Akşam: Izgara hindi göğüs ve buharda pişmiş ya da haşlanmış sebzeler.
Müsli tüketmeniz sağlıksız gıdalardan uzak durmanızı sağlayabilir. Müsli lif ve yağ oranı bakımından oldukça doygun ve uygundur. Bağışıklı sisteminize her yönden olumlu fayda sağlar. Müsli yemek hem tok tutar, hem de iyi bir diyetle zayıflatır.
Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz. Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir.
Müslinin 1 kasesi (115 gr) 365 kaloridir. Müslinin 100 gramı 61.1 gram karbonhidrat, 7.8 gram protein, 20.7 gram yağ, 7 gram lif içermektedir. Meyveli yulaf gevreği/ müsli, B grubu vitaminler, potasyum, magnezyum, fosfor, demir, çinko ve lif açısından zengindir.
Yulaf ezmesini sütle pişirerek içerisine kuru meyveler eklenip tüketilebilir. Bunun yanında çiğ olarak yulafı yoğurtla karıştırıp taze meyveler ya da kuru meyveler kullanarak diyetinizde uzun süre tok ve enerjik kalabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri