Eşi vefat etmiş, 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip 3294 Sayılı Kanun kapsamındaki kadınlara yönelik ülke genelinde 2023 adet konut yapımını hedefleyen, yerel yönetimler ve hayırseverlerin işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan bir konut destek programıdır.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev satın almak ya da konutlarını onarmak isteyenlere yönelik 500 bin TL'lik destek paketini duyurdu. Bakanlığın destek paketi kapsamında ev alacaklara 500 bin TL'ye kadar karşılıksız destek verilecek. Paket kapsamında konutlarını onarmak isteyenlere de yardımlar yapılacak.
Muhtaçlık sınırının altında yaşayan vatandaşlar; ikametgahlarının mevcut olduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek, başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. Ön başvurular ise ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatları aranarak, yapılabiliyor.
Devletten 150 bin liralık prefabrik ev desteği alabilmeniz için şu şartları sağlamanız gerekiyor: Kendinize ait bir arsaya sahip olmak. Hane içindeki bireylerde kişi başına düşen asgari ücret oranının 1/3'ten az olması. Engellilik, yaşlılık, boşanma ve dul kalma gibi özelliklerden en az birine sahip olmak.
Ev onarım devlet desteği almak için Alo 144 Sosyal Yardım Hattı aracılığı ile de başvurular alınır. 2020 Ev onarım yardımı şartları bilgisi için yine Alo 144 hattı üzerinden destek verilecektir. Ev onarım yardımı başvuru yapan kişinin yaşadığı bölge ve muhtaçlık kriterine göre verilecektir.
İlgili 43 soru bulundu
Yardım için nereye başvurmalıyız? Prefabrik ev yapımı, ev onarımı, betonarme ev yapımı gibi barınma desteği başlığı altında yer alan yardım taleplerinde bulunabilmek için sizlere en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kurumuna başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
- 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayan, - En az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan, - Nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayan kişiler faydalanabilmektedir.
3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2024 yılı için 5.667,37 TL) az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) faydalanabilmektedir.
Barınma desteği içerisinde bulunan betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor.
Söz konusu yardım için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın şubelerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il veya ilçe şubelerine başvuru yapılabilir. 18 yaşından büyük aile bireyinin başvurusu yeterli oluyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti başvuruyu inceleyip karar veriyor.
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
-Hane içindeki bireylerde kişi başına düşen asgari ücret oranının 1/3'ten az olması. -Boşanma, engellilik, yaşlılık ve dul kalma gibi özelliklerden an az birine sahip olmak. Eğer bu koşulları karşılıyorsanız 150 bin TL'lik devlet desteğine başvurabilirsiniz.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Başvurular, e-Devlet sistemi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konut sahibi olmayan vatandaşlara büyük bir destek sunuyor. Devlet, kendi evini yapmak isteyenlere 300 bin TL'ye kadar nakit yardım yapacak.
Brüt inşaat alanı 100 metrekareye kadar olan konut için 500 bin TL kredi verilecek. Brüt inşaat alanı 101-150 metrekare olan konutlar için 700 bin TL kredi verilecek. Brüt inşaat alanı 50 metrekare olan işyerleri için kredi tutarı 250 bin TL.”
Prefabrik ev yapımı, ev onarımı, betonarme ev yapımı gibi barınma desteği başlığı altında yer alan yardım taleplerinde bulunabilmek için sizlere en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kurumuna başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bu yardımları almak üzere yapılacak olan başvurularda bazı şartlar bulunmaktadır.
Devlet tarafından bu kişiler için sunulmakta olan hibe ve destek kredisi farklı tutarlarda olabilir. Kişilerin köye dönerek ev yapmak istemesi durumunda 30 bin TL olarak ücret verilmektedir. Buna ek olarak çiftçilikle uğraşmakta olan kişiler için de KOSGEB tarım kredisinin verilmesi söz konusudur.
Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, barınma yardımı detayları hakkında şu ifadeler kaydedildi: "İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL'ye kadar destek verilir.
Sözünü ettiğiniz evin arsası size ait ise ikametinizin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek Barınma Yardımları kapsamında Ev Onarım veya Ev Yapımı Yardımlarına başvuru yapabilirsiniz.
Barınma prefabrik ev yapım yardımı nedir? Barınma yardımı, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır.
İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir.
BETONARME EV YAPIMI VE EV ONARIM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Yardım başvuruları, il ve ilçelerde bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardım va Dayanışma Vakıflarına şahsen yapılabilecek. Başvurular internet üzerinden alınmayacak.
İlk kez ev sahibi olanlar için geliştirilen 'konut hesabında' devlet katkısı 25 bin liraya yükseltiliyor. Uygulamaya şu ana kadar 15 bin kişi katılırken biriken para 105 milyon liraya yaklaştı. Toplam destek 300 milyon lirayı bulabilir.
Başvuru için e-devlet sitesine giriş yapılarak, arama kısmından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasına girilir. Konut Başvurusu seçilir. Açılan sayfada başvuru bilgilendirme formunu okunduktan sonra Devam et butonuna tıklanır. Ardından gelen sayfada varsa mevcut başvurular görüntülenir.
Başvurunuzu yapabilmeniz için evin bulunduğu ildeki Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine gitmeniz gereklidir. Yapılacak olan başvurularda Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri