Normal cilt tipini tespit etmek için herhangi bir cilt temizleyicisinden yardım alabilirsiniz. Cilt temizleme ürününü kullandıktan yarım saat sonra cildinizde sağlıklı ve parlak görünüm elde ederseniz, bu durumda normal bir cilt tipine sahip olduğunuzdan bahsedilebilir.
Yanak bölgesine peçete testi yaptığınızda peçete kuru, burun çevresi ve alın bölgesinde ise yağlı bir görünümdeyse karma cilt tipi, Peçete tüm yüz bölgesine uygulandığında oldukça yağlı ve nemli bir görünüme sahipse bu durum yağlı cilt tipi göstergesidir.
Evde cilt tipi belirlemek için parmak uçlarınızı yüzünüzde hafifçe gezdirin. Eğer T bölgesinde parmaklarınız yağlanıyor ancak diğer bölgelerde herhangi bir yağ hissetmiyorsanız cildiniz karma demektir. Hiçbir şekilde yağ hissetmiyorsanız kuru, cildin her bölgesinde parmaklarınız yağlanıyorsa cildiniz yağlı demektir.
Cildinizin kuru veya yağlı olduğunu anlamak için elinizle masaj yapabilirsiniz. Yağlı ve kaygan bir his bırakan bölgeler çoğunlukta ise yağlı; kuru veya orta olan bir his kalıyorsa karma ya da kuru bir cildiniz olduğunu anlayabilirsiniz.
Ciltteki yağ ve sebum, cilt tipini belirleyen başlıca etkenlerdir. Bunlar dışında cinsiyet, yaş ve kalıtımsal faktörler de cilt tipininin belirlenmesinde rol oynayan diğer kriterlerdir. Ayrıca havanın nemi, sıcaklık, rüzgar gibi dış etmenler de cilt tipinin oluşmasında ve hatta zaman içerisinde değişmesinde etkilidir.
İlgili 32 soru bulundu
T Bölgesi Nedir? T bölgesi alın, burun ve çenenin bir araya gelerek oluşturduğu hayali bir çizgidir. Özellikle yağlı ve karma cilt tipine sahip kişilerde yağlanma nedeniyle ciltte parlama sorunları oluşabiliyor ve bu da günlük yaşamı olumsuz etkileyebiliyor.
Eczanelerde cilt analizinin uzman eşliğinde yapılabilirliği sonrasında eczacılar ve eczane teknisyenlerine yönelik “Cilt Bakım Uzmanlığı” eğitimi için TCMEB Cleopatra Güzellik Kursu ile eczacılara (%50 indirimli) eğitim programı için anlaşma yapılmıştır.
Bazı insanların yüz kırışıklıkları daha fazla olur. Bunda cilt tipinin etkisi vardır.Beyaz ve ince derili insanlarda deri çok kolay kırışır ve yaşlanır. Kalın derili, esmer kişilerde ise daha geç ve yavaş kırışma, yaşlanma gözlenir. Tabii genetik yapı da diğer tüm organ yaşlanmalarında olduğu gibi etkendir.
Cilt tipleri ve cilt bakımı konusunda sıklıkla merak edilen bir nokta, “Karma cilt nedir?” sorusunun yanıtıdır. Karma cilt tipi genellikle alın, burun ve çene bölgesi yağlıyken, yanakların kuru olduğu bir cilt tipidir. Yüzdeki yağ bezeleri normalden fazla sebum üretirse parlak ve yağlı bir görünüm oluşabilir.
Hassas cilt; temelde tahrişe yatkın ve birçok etkene reaksiyon gösteren cilt anlamına gelir. Kuruluk, sertlik, kızarıklık, gerginlik, aniden çıkan sivilceler, kaşıntı, batma, yanma gibi semptomlar hassas cilt belirtileri arasında sayılabilir. Hatta, yağlı ciltler de hassas olabilir.
1- Hassas Cilt
Hassas cilt tipleri, dış ve iç etkenlere çok hızlı tepki verir. Gösterdiği tepkiler, hafif bir kızarıklıktan ciddi kaşıntılara ve döküntülere kadar değişiklik gösterebilir. Normal bir cilt tipini etkilemeyen faktörler, hassas ciltlerde dikkat çeken sorunlara yol açabilir.
Zaman içinde, hormonlara, çevre koşullarına ve strese bağlı olarak cilt tiplerimiz değişebilir. Gençlik yaşlarında karma olan bir cilt, olgunlaştıkça normale dönebilir. Ya da normal bir cilt stresle beraber karma tipe dönüşebilir. Bunların arasında kesin bir çizgi yoktur.
Sağlıklı bir cilt; parlak, nemli, pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Cilde ne kadar doğru bakılırsa parlaklığı ve sağlıklı görünümü o kadar uzun olur. Unutulmamalıdır ki sağlıklı ve düzenli bir yaşam tarzı, cildin doğal yaşlanma süresini geciktirir ve oluşabilecek birtakım cilt problemlerini de engeller.
Cilt tipi testi, bireyin cilt yapısını anlamasına ve bu doğrultuda en uygun bakım ürünlerini ve rutinlerini seçmesine yardımcı olduğu için önemlidir. Cilt tipi belirleme işlemi, kişinin cildinin yağlı, kuru, normal, karma veya hassas olup olmadığını saptar.
Özellikle yaşımıza cildimizin yapısına ihtiyacına göre ürünler tercih etmeliyiz. 20'li yaşların ortalarına geldiğimizde, cildin yapısında bulunan kollajen proteinin sentezi yavaşlamaya başlar. Bunun sonucu olarak ciltte hafif kırışıklıklar ve ince çizgiler belirir.
Cilt analizi kişinin cilt tiplerine göre belirlenmektedir. Bilgisayar yardımı ile hastanın istatiksel kaydı tutulmaktadır. Tedavi sürecinde ki değişimler izlenmekte ve tedavi boyunca ciltteki bu değişimler görülebilmektedir. Cilt analizi işlemi tedavinin bütününe yayılan bir işlemlerden biridir.
"Sırtüstü uyumak hem yüze bir şey değmemesi nedeniyle erken yaşta oluşan yüz kırışıklıklarının önlenmesi hem de omurga ve boyuna baskı oluşturmadığından boyun ve sırt ağrılarının engellenmesi açısından bireylere önemli avantaj sağlar.
Bazı kliniklerde analiz için ayrı bir fiyat belirlenirken bazı kliniklerde kişi tarafından talep edilen cilt bakım tedavisi doğrultusunda ücretsiz bir şekilde yapılır. Genel olarak analiz de uzman kişiler gözetiminde, klinik ortamlarda ve ücretsiz bir şekilde uygulanır.
Deri bilimi olarak tanımlanan dermatoloji, ciltteki hastalıklar ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir tıp disiplinidir.
Cilt hastalıklarının tanı ve tedavileriyle Cildiye veya Deri ve Zührevi Hastalıkları olarak da bilinen Dermatoloji bölümlerinde, 6 yıllık tıp eğitiminin ardından 4 yıl uzmanlık eğitimi alan hekimler ilgilenir.
Tonik, yüz makyajdan arındırıldıktan sonra gözeneklerde birikmiş kir ve makyaj kalıntılarını derinlemesine temizleyen bir üründür. Yani bu ürün bir nevi gözle görülemeyen kir ve tozu yok eden etkili bir temizlik sağlar. Bundan dolayı cilt temizliği ve bakım rutininde mutlaka bulunması gerekir.
Temizleyici kremler, hem etkin bir temizleme özelliğine sahip olan hem de cilt üzerinde oluşturduğu ince tabaka ile cildin nemini tutan ve kurumasını engelleyen ürünlerdir. Bu nedenle özellikle kuru ciltlerin kullanımı için uygundur.
Kuru cilt: Geçici rahatsızlık, hafif gerginlik ve hafif deri soyulması. Çok kuru cilt: Belirgin rahatsızlık ve gerginlik hissi, yoğun deri soyulması, çatlaklar. Yoğun cilt kuruluğu öncesi kseroz: Pürüzlü, kuru cilt ve hafif tahriş.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri