Hamamböceği Dışkısı - Hamamböcekleri yaklaşık olarak 2 mm uzunluğunda ve siyah/kahverengi dışkı üretirler. Lekeler - Eğer su bol ise hamamböcekleri kahverengi ve gelişi güzel lekeler oluşturur. Hamamböceğinin olabileceği yatay yüzeyleri ve duvar zemin bağlantı noktalarında görülebilir.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği alanlardır.
Bu sebeple dünyanın her yerinde yaşayabilirler. Fakat hamam böcekleri daha çok insanların yaşam yerleri içerisinde ve çevresinde yaşamayı severler.
Yiyecek ve su kaynaklarını ortadan kaldırın.
Bu nedenle, etraftaki yiyecekleri temizlemek önemlidir. Açık paketler, taşan çöpler ve hatta belirli geçirgen kaplar bile derhal ele alınmalıdır. Bir hamamböceği istilası ile uğraşıyorsanız yapılacak bir diğer önemli değişiklik, yemek yemeyi evin bir odasıyla sınırlamaktır.
Havaların ısınmasıyla birlikte gün yüzüne çıkarlar. Yer altı da havanın sıcaklığıyla birlikte ısınarak, böceklerin gün yüzüne çıkmasına neden olur. Bu sebepten dolayı hamam böceklerini yaz aylarında görmek daha mümkündür. Hamam böcekleri caddelerde, evlerde veya iş yerlerinde görülebilir.
İlgili 42 soru bulundu
Özellikle defne yaprağı ve limon kabuğu hamam böceklerinin en sevmediği kokulardır. Evinize bunları koyarak hamam böceklerinin gelmesini engelleyebilirsiniz.
Defne yaprağı: Hamam böcekleri defne yaprağı kokusunu sevmezler. Bu yüzden defne yapraklarını ufalayarak hamam böceği yuvalarına serpiştirin.
HAMAM BÖCEKLERİNE KESİN ÇÖZÜM KARBONAT VE SOĞAN
Bir adet soğanı rendeleyip 1 yemek kaşığı karbonat ile karıştırın. Hamam böceklerinin çıktığı noktaları tespit ederek bu noktalara sürün. Kısa süre içerisinde tüm hamam böceklerinin kaybolduğunu fark edeceksiniz.
Hamam böceği gün boyunca yuvalarında saklanır ve özellikle ortam karanlık olduğunda geceleri aktif hale gelir. Çok yoğun bir istila varsa gündüz de görülür.
En çok merak edilen konular içerisinde çamaşır suyu hamam böceklerini öldürmek için kullanabilir mi sorusu geliyor. Bu soruya evet cevabını vermek mümkün. Özellikle hamam böceklerinin yuva yaptığı ve ürediği bölgeye çamaşır suyu dökmek suretiyle bu zararlıdan kurtulma şansı elde edilir.
Siz evinizi ne kadar temiz tutarsanız tutun hamam (kalorifer) böceklerinin temiz eve girmemek gibi bir adetleri yoktur. Yaşam alanı sürekli hijyenik olmalı ve köşe bucak kontrol edilmelidir.Buna rağmen evimde hamam böceği var diyorsanız, diğer sebepleri araştırmakta fayda var.
Yaz aylarında havalar ısındığı zamanlarda da ortaya çıkarlar ve yaşamlarımızı olumsuz etkilerler. Kış döneminde hamam böceği, gümüşçün, tahta kurusu gibi böcek türleri ortaya çıkarlar. Bu ortamlarda ısı kaybı yaşamamak için saklanacak yer bulurlar. Burada bir süre yaşamlarını sürdürmekle birlikte üreyerek çoğalırlar.
Hamam böceklerinin büyük bir kısmı giderden gelmekte ve insan sağlığını tehdit etmektedir. Ortama girebilecekleri farklı yerler de olabilir ancak giderden gelen hamam böceklerini yok etmek için böcek ilacı kullanılsa bile bu kısa süreli bir çözüm olacaktır.
Bu canlılar yoğun olarak, mutfak, banyo ve tuvalet borularında, diğer su borularında, evdeki su giderlerinde, havalandırmalarda, çamaşır ve bulaşık makinesi giderlerinde, lavabo giderlerinde yuva yapar.
Hamam böcekleri ahşapların, kağıtların veya çöplerin altına da yuva yapmaktadır. Bu bölümleri kontrol ederek, hamam böceklerinin yuvasını keşfedebilirsiniz. Hamam böceklerinin hızlı bir şekilde yok olması için etrafta yiyecek bırakmamanız gerekmektedir. Aç kalan hamam böcekleri daha hızlı ölmektedir.
Hamam böceği en dar alanlara rahat bir şekilde girerek buralarda çok rahat yaşayabilirler. Sulu yerlerde yaşayan hamam böceği gündüzleri genelde gizlenirler ve gece olduğunda karanlıkta faaliyete geçer. Hamam böceği nemli olan, sıcak olan ve karanlık olan mekan ve yerleri sever.
Hamam böcekleri ölürken bile yumurta bırakabilirler. Zor koşullarda yaşayabildikleri gibi üremeleri de dış koşullardan çok fazla etkilenmeyecek şekilde gerçekleşir. Duvar çatlakları, kenar ve kuytu yerler, mobilyaların arkası, yatak altları gibi yerler hamam böceği yumurtalarının evlerdeki gelişim ortamlarıdır.
Hamam böceği insana yaklaşmaz. Evinde hamam böceği görenler gece yatağıma gelir mi, insanı ısırır mı diye korkabilirler. Fakat hamam böcekleri insanlardan kaçarlar.
Kahverengi bantlı hamam böcekleri , ortamın sıcaklığına bağlı olarak yaklaşık 37 ila 103 gün arasında bir kuluçka süresi ile bir seferde yaklaşık 10-18 yumurta bırakır. Dişi, ömrü boyunca yaklaşık 14 oothecae veya ortalama olarak yaklaşık 200 yavru bırakabilir.
Çöpler ve pis bulaşıklar hamam böceklerinin hızlı bir şekilde evinize yerleşmesine neden olabilir. Bunların dışında dışarıdan gelen koliler, poşetler, bacalar, mutfak ve banyolardaki çatlaklar, kapının ya da camın açık kalması evinize hamam böceklerinin girmesine neden olabilir.
Hamamböcekleri çoğunlukla geceleri gezerken, gün boyunca yarık ve çatlaklarda gizli kalmayı tercih ederler. Çoğunlukla beslenmek için geceleri ortaya çıkarlar. Evinizde bulunan tüm gıda maddeleri hamamböcekleri için çekicidir.
Böcekler ve Çekirgeler
Hamam böcekleri kedileri etkileyebilecek parazitler taşıyabilmektedir. Bu nedenle kedilerin parazit aşılarının asla atlanmaması gerekmektedir.
Termit akkarınca olarak da bilinen bir hamam böceği türüdür. Bazen beyaz karınca olarak da adlandırılırlar. Daha çok tropik bölgelerde yaşarlar. Bu hamam böcekleri ışığı sevmez ve hemen kaçarlar.
Amerikan hamam böcekleri ishal, dizanteri, cüzzam, veba gibi bulaşıcı hastalıkları bulaştırır. Alerjilere ve astıma dahi yol açabilirler. Alman hamam böcekleri de astım ve tifo gibi hastalıklara yakalanma risklerini artırmaktadır.
Imidacloprid aktif maddesi ile tüm hamam böceği türlerine karşı etkilidir. Her bir damlacık binlerce hamam böceğini öldürebilecek güçtedir.Uygulama yapılan alanın boşaltılmasına gerek yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri