Pireleri erkenden fark etmenin en kısa yolu, küçük dostunuzun hareketlerini gözlemlemektir. Eğer evcil hayvanınız her zamankinden daha çok ve şiddetli kaşınıyorsa, buna ek olarak kaşıdığı yeri ısırıyorsa bu ne yazık ki pire sorunuyla karşı karşıya olduğunuz anlamına gelebilir.
Eğer ev halkının büyük çoğunluğunda kızarıklık, kaşınma ve kabarma görülüyorsa evde pire varlığından şüphelenilir. Evde pire varlığı halı, koltuk ve yatak üzeri takip edilerek de anlaşılabilir. eğer bu tip eşyalarından üzerinde siyah renkli ve sıçrayan minik canlılar bulunuyorsa evde pire varlığı söz konusudur.
Yatakta pire belirtileri Nelerdir ? Evcil hayvanın sık sık kendilerini tırmalamaları, pire istilasının ilk göstergesidir. Ek olarak, açık renkli bir tabaka üzerinde görünen küçük, koyu, oval şekilli noktalar yatakta pire olabilir.
Halınızı, güzelce süpürün ve ardından karbonat, sirke ve limon karışımından bir kova su hazırlayıp bu kovadaki su ile halınızı silin. Yaptığınız bu uygulamalar evdeki pirelere yapılabilecek müdahaleler dir. bundan sonra ilaçlama firması ile bağlantı kurarak yapılması gerekenleri görüşüp gerekirse evinizi ilaçlatın.
Pire ısırığı görüntüsü ufak, kırmızımsı, etrafında hale olan bir şişlik şeklindedir. Pirenin ısırdığı bölgede sivrisinek ısırığında oluşan şişliğe nazaran çok daha küçük bir şişlik oluşur. Isırıkların en ayırt edici özelliği ise düz bir hat üzerinde ya da kümelenmiş halde olmasıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Pire ısırığının iyileşmesinin daha kolay olması için duş alınarak o bölgenin rahatlamasını sağlamak gerekmektedir. Pire ısırığı kendiliğinden geçebilmektedir.
Sirke, pireleri öldürebilen doğal bir asittir. 1 ölçü sirke ve 1 ölçü su karışımıyla bir sprey şişesi hazırlayarak evinize ve evcil hayvanlarınıza püskürtebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise limon kullanmaktır. Limon karışımını evcil hayvanınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Evde beslenen evcil hayvanların dolaştığı her yer evde pirelerin üremesi için elverişli ortam sağlar. Kedi, köpek, kuş gibi uzun tüylü hayvanlar üzerinde yaşamını sürdüren pireler, bu hayvanların yaşadığı alanlarda, yattığı yatak vb. eşyalarda kolayca çoğalır. Sıcak ortam, pire oluşumunu tetikleyen en önemli faktördür.
Pire ısırıkları aslında insanlarda ciddi hastalık tablolarına yol açmaz. Pireler uzun süre insan cildinde yaşam sürmediğinden, kişiler arasında bulaş gerçekleşmesi sık rastlanılan bir olgu değildir.
Pireler Uçucu Yağları Sevmez
Sitronella, okaliptüs, nane, çay ağacı ve biberiye doğal olarak pireleri uzaklaştırır. Burada belirttiğimiz uçucu yağları yarım litre sprey şişesine damlatarak pire bulunan alanlara ve evcil hayvanlarınızın tüylerine sıkabilirsiniz.
Pirelere karşı savaşma konusunda en etkili çözüm hiç kuşkusuz ki evi günde 2-3 kez süpürüp silmektir. Ayrıca temizlik yaptığınız suyun içerisine sirke, çay ağacı yağı, lavanta esansı ya da limon suyu ekleyerek pirelerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Pireler bu kokuları sevmezler.
Elma sirkesi, pireleri kedinizin tüylerinden uzaklaştırmaya katkıda bulunabilir. Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu bir sprey şişesinde karıştırabilir, elde ettiğiniz bu karışımı kedinizin tüylerine püskürtebilirsiniz.
Böyle bir durumda en büyük yardımcınız çamaşır suyu olacaktır. Çünkü çamaşır suyu, pirelerin sevmediği bir kokuya sahiptir ve pirelerin oradan uzaklaşmasında oldukça etkili bir çözümdür. Çamaşır suyu pire yumurtalarının da temizlenmesinde önemli bir fayda sağlar.
Dişi pire yumurtalarını konakçının yüzey tüylerine ya da derisine bırakır.Pire yumurtaları, konakçı üzerinde değil yerde, halılarda, kilimlerde, yatak örtülerinde, döşemelerde ya da yerdeki çatlaklarda kuluçka evresini geçirirler ve çoğu pire iki gün içinde yumurtadan çıkar, 12 gün içerisinde bu yumurtalardan larvalar ...
Yetişkin bir pire, konağından kan emmeden ortalama iki ila üç ay, hatta 100 güne kadar yaşar. Öte yandan, yumurtadan yeni çıkan bir larva üç gün içinde beslenmezse açlıktan ölür.
1 litre ılık suyun içerisine 1/3 çay kaşığı deterjan ve 1 yemek kaşığı organik neem yağı ekleyin ve karıştırın. Karışımı sprey şişesine doldurun. Pire tespit ettiğiniz bitki ve dış mekana doğru püskürtün.
İnsan Saçında Yaşar mı ve Nasıl Temizlenir? İnsan saçında Köpek piresi yaşayabilir. Bu pirelerden kurtulabilmek için öncelikle profesyonel ilaçlama firmalarında pire bulunan yerleri ilaçlatmak gerekir. Pireler genellikle daha çok pis ve tozlu ortamları sever.
Kedi Pireleri İnsanlarda Yaşayabilir Mi? Kedilerde sıkça görülen normal pireler insana geçmez. Ancak evcil hayvanınıza bulaşan pirenin cinsi kum piresi ise insanı ısırabilir, kanını emebilir. Pireler insanlarda yaşayamazlar.
Birkaç milim boyu olan bu böcek 50 cm yüksekliğe zıplayabilir. İnsan kanını çok seven ve özellikle taze kandan hoşlanan pireler ısırıkla birlikte rahatsız edici bir kaşıntıya neden olur.
Ön veya arka bahçenizde çim varsa, bu küçük parazitler sizinle veya bir misafirinizle birlikte evinize girebilir. Pireler, henüz keşfedilmemiş bir pire sorunu olan bir arkadaşınızın evinden döndüğünüzde de yaşam alanlarınıza girebilir.
Peki, evde pire neden olur? Bunun yanında evde pire olması ne anlama gelir sorusu da merak edilenler arasındadır. Evde pire çıkması neye işarettir incelemesi maddi ve manevi açıdan değerlendirilebilir. Evcil hayvan olmasa dahi evde pire görülebilir.
Ancak unutmayın ki pireler kısa süre de olsa ayakkabıların ya da giysilerin üzerinde de barınabilir. Bu nedenle kedi piresini siz anlamadan eşyalarınız üzerinde eve taşıyabilirsiniz de. Pire kedinize ulaştığı takdirde hızla çoğalıp vücudu üzerindeki nüfusunu artırabilir.
Isırılan bölgeyi sabunlu su ile yıkayabilirsiniz. Isırılan bölgeye amonyak sürerek kaşıntıyı engelleyebilirsiniz. Elma sirkesi ile suyu karıştırarak ısırılan bölgeye sürebilirsiniz. Aynı şekilde kabartma tozu ve suyu karıştırıp hamur haline getirerek kendinize merhem hazırlayabilirsiniz.
Sirke, yumurtalar üzerinde hiçbir öldürücü etkiye sahip değildir. Yetişkin pireler tadı ve kokusundan nefret eder. Bu nedenle sirke ve su çözeltisi, yetişkin pireler için ev yapımı bir kovucu olarak yardımcı olacaktır. Kısacası, pire yumurtaları inatçı bir problemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri