Dolayısıyla bir tavşan beslemek insanları psikolojik olarak olumlu etkiler. Ayrıca huzurlu kalma ihtiyaçları çok yüksek olan bu hayvanlar insanlara da huzur verirler. Tavşan beslemek diğer evcil hayvanlara bakım vermekten görece kolay olduğu için avantajlıdır.
Gündüzleri ve akşamları aktif olan canlılar olarak sizin düzeninize ayak uydurabilen tavşanlar, apartmanlarda beslenmek için ideal evcil hayvanlardır. Ses çıkarmamaları ve diğer evcil hayvanlara nispeten daha az bakım gerektirmeleri de tavşan beslemenin diğer avantajları arasında sayılabilir.
Rüyada tavşan beslemek, refahın bir işaretidir. Bu, önemli bir finansal kazanç elde etmek üzere olduğunuz ve hatta edindiğiniz maddi varlıkları göz önünde bulundurduğunuzda zengin sayılacağınız anlamına gelir.
Tavşan bakımı aslında çok kolay bir hayvandır. En büyük dertleri ise hiçbir zaman bitmeyen tuvalet ihtiyaçlarıdır. Tavşan bakımı ve beslenmesi çok kolay bir hayvandır.
Tavşanlar evde beslenir mi? Elbette ki beslenebilir. İster yavru olsun, ister yetişkin bu sevimli hayvanı evinizde besleyebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Isırmak: Ne demek olduğu çok belli olsa bile tavşanların flört ederlerken birbirlerini yavaşça ısırdıklarını da eklemek isteriz. Bu ısırmaktan çok “diş atma” şeklinde olur. Kanatmaya, fazla acıtmayan minnacık ısırıklardır.
Çoğu insan tavşanlarını koktuklarını düşünerek, evde beslenmelerine karşı çıkar. Ancak kokunun sebebi tavşanın kendisinden ziyade, temiz tutulmayan kafes gibi yaşam alanlarıdır. Düzenli şekilde kafes temizliği yapıldığı takdirde, koku oluşmaz ve gerekli hijyen sağlanır.
-Tavşanların ortam sıcaklığı 10 derecenin altına inmemelidir,30 derecenin üzerine çıkmamalıdır.Tavşanlar için optimum sıcaklık 15-25 derecedir.
Bir ev tavşanı ortalama olarak 8 ila 14 yıl yaşamaktadır. Diğer cinslere de bakacak olursak; bir ada tavşanı 9 yıl, kutup tavşanı 18 ay, yabani tavşan ise 1 ila 5 yıl arasında yaşam sürmektedir.
3. Tavşanlar diğer tavşanlarla birlikte olmaktan hoşlanırlar. Tavşanlar, vahşi doğada hayatta kalmak için birbirine güvenen sosyal hayvanlardır. Bir tavşanın potansiyel yırtıcı hayvanlar için her zaman tetikte olması gerekir ancak başka bir tavşan varsa, bu sorumluluğu etrafa yayar.
Zıplamak: Tavşanlar sık sık zıplıyorsa bu mutlu olduklarına işaret eder. Zıplama davranışını sağa sola ya da daha kontrolsüz yapıyorsa keyfi çok yerindedir ve sizi oyuna davet ediyor demektir.
* Tavşanlarda bu yüzden yılda iki kez pek çok hayvan gibi tüy değişimi olur. Bu yüzden mevsimsel değişmelerde tüy dökmeleri çok normaldir.
Evde tavşan beslemek eğlenceli ve farklı bir deneyimdir. Bu tatlı, aktif ve ürkek hayvanlar son derece dayanıklı olsalar da diğer tüm canlılar gibi hastalıklara yakalanabilirler.
Tavşanlar Nerede Uyumayı Sever? Tabi ki bütün canlılar gibi rahat ve huzurlu oldukları yerde cevabını verebiliriz. Gürültüden uzak, fazla hava sirkülasyonu olmayan, mama ve su kabından uzak hatta tuvalet eğitimi olanlarda tavşan tuvaletinden uzak olması gerekir. Yavru tavşanlar annesine sokularak uyurlar.
Tuvalet eğitimini hızlandırmak adına tavşanınız ilk kez çişini yaptığında onu takip edin ve çişi bir bez ya da kalın bir peçeteye emdirin. Bezi ya da peçeteyi tavşana ait olan tuvalet kabının içine yerleştirin ve üzerini örtmeyin.
Vahşi doğada büyük gruplar halinde yaşadıkları için yalnız yaşamaya uygun değillerdir. Birkaç tavşana aynı anda bakmak onların daha mutlu bireyler olmasını sağlayacaktır. Üremelerini önlemek ve sayıyı korumak adına kısırlaştırılmaları (dişileri rahim kanseri riskine karşı da korur) tercih edilmelidir.
Çünkü tavşanlar oldukça titiz hayvanlar olarak bilinirler ve gün içerisinde tıpkı kediler gibi kendilerini yalayarak temizlerler. Ayrıca tavşanlar diğer hayvanlara göre çok çokça hassaslardır ve yıkanmaları istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Bu yüzden tavşanınızı kesinlikle yıkamamalısınız.
Tavşanlar ürkek ve yüksek sesler ve ani hareketlere korkan hayvanlardır.
Tavşanların mutlu bir şekilde yaşayabilmeleri için gürültüden uzak bir ortamda bakılmalıdır. Tavşanların gözleri iri, arka bacakları ön bacaklarından daha uzundur. Bu sevimli hayvanların kuyrukları kısa, kulak ve bıyıkları uzundur. Tavşanlar için oda sıcaklığı ideal ortamdır.
Tavşan temizliği için izlenecek en ideal yol ise nemli bezle sevimli dostunuzu silmektir. Tavşanın kirlenen yerlerini ıslatıp iyice sıktığınız temiz bir bezle birkaç kez silerek onu temizleyebilirsiniz. Tavşanınızın tüylerinin temiz kalmasını sağlamak için onu fırçalamanız gerekir.
Tavşan Tüyleri Kesilir Mi? Tavşan Tüyleri belirli dönemlerde fazlasıyla tüy döktükleri için kesilebilir. Özellikle tavşan tüy kesme işlemleri için profesyonel kuaförlerden yardım almak da daha iyi bir özü yolu olabilmektedir.
Söz konusu altlığa tavşanın dışkısından ya da idrarından bırakmak eğitimi kolaylaştırır. Tercih edilecek altlık, üzerinde baskı olmayan bir kâğıt olabilir. Tavşanın dışkısını tuvalete serilen kâğıdın üzerine, yani pelet ya da talaşların altına gelecek şekilde bırakmak, tavşanın doğru yönlendirilmesine yardımcı olur.
Evde evcil hayvan beslemek, özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Çocuk gelişimine olumlu katkısı olan evcil hayvanlar, çocuğunuzun daha duyarlı ve uysal olmasına yardımcı olacaktır. Tavşanlar saldırgan bir yapıya sahip olmadıklarından, çocuklu evlerde rahatlıkla bakılabilir.
Tavşanlar, sahiplerini memnun etmeyi seven sosyal canlılardır. Biraz sabır ve ilgi ile tuvalet eğitimi alabilir, istendiğinde kafese girip çıkmayı ya da bir yere zıplamayı öğrenebilirler. Siz de yeterince sabırlı olursanız tavşanınızı pek çok konuda eğitebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri