Evlilikten dolayı alınacak oturumlar beş yıl boyunca geçici oturumlar olarak sürdürülür. Beş yıl sonra evlilik hala devam ediyorsa, yabancı uyruklu gelin veya damat artık sabit oturum (postoyanno prebivavane) ve Bulgar vatandaşlığını almaya hak kazanmış olacaktır ve bu kez vatandaşlık için müracaat edecektir.
Bunun için öncelikli şart, evliliklerinin gerçek olduğunu ispatlamalarıdır. Ardından D vize başvurusu yapılır ve çıkan vize ile Bulgaristan'a gidilip Oturum İzni alınır. 5 yıllık süresiz oturum izninin sonunda kişi Bulgaristan vatandaşlık başvurusu yapabilir.
Evlilik veya göç sebebiyle gerçekleştirilen Bulgaristan Vatandaşlığı başvuru talebinde oturum süresi öncelikli önem taşımaktadır. Bulgaristan Vatandaşı ile üç yıl veya daha fazla evliliği bulunanlar, vatandaşlık talebinden en az üç yıl önce süresiz veya uzun süreli oturum iznine sahip olmalıdır.
Kişi öncelikle D Vize alarak Bulgaristan'a gider ve burada Oturum İzni başvurusu yapar. Bulgaristan'da 5 yıl sürekli oturum izni alan kişi 3 yılın sonunda vatandaşlık başvurusu yapar. 2 yıl daha bekledikten sonra vatandaşlık hakkı elde etmiş olur.
Evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına başvurusunun uygun (makül) bir sürede tamamlanması, verilen evrakların eksiksiz olması durumuna bağlıdır. Evlilik yoluyla vatandaşlık almak için istenen evrakların eksiksiz sunulmasının ardından bu süreç 1 ile 3 yıl arasında sonuçlanmaktadır.
İlgili 43 soru bulundu
Bulgaristan vatandaşıyla evlilik dolayısıyla eş durumundan çifte vatandaşlığa başvurma hakkınız vardır.
Sn Naz Acar, Annenizin vatandaşlık işleminin tamamlanması mülakattan sonra yaklşık 1 yılı geçecektir. Ardından sizin vatandaşlık almanız ortalama 2-2,5 yıllık bir süreç ve sizler vatandaşlık aldıktan sonra aynı süreç çocuğunuz için de geçerlidir.
Bulgaristan vatandaşlığı almak kaç paraya çıkar? Bulgaristan vatandaşlığı için belirlenen bir ücret bulunmamaktadır. Ancak yatırım yolu ile 512 bin EUR değerindeki Devlet Tahvil Bonosunu alarak ülkede yatırım yapan bireylerin ikamet süresini doldurmalarının ardından vatandaşlık alma hakları bulunmaktadır.
Merhaba, Bulgaristan'da doğup, Türkiye'ye göç eden kişiler, vatandaşlık başvurusu yapabiliyorlar.
Bulgaristan vatandaşlığı talebi, 1951 yılında hangi ilden göç edildiyse o ilden gerçekleştirilmelidir. 1951 yılında göç eden Bulgaristan doğumlu ebeveyne sahip olan kişi, doğru prosedürleri uyguladığı takdirde Bulgaristan vatandaşı olma hakkını elde edilebilir.
Sıkça sorulan sorular. Bulgaristan evlilik vizesi, D tipi uzun süreli vize olarak geçmektedir. Bu inceleme süresi içerisinde evraklarda herhangi bir sorun çıkmadığı takdirde 45-60 gün içerisinde vize başvurusu sonuçlanacaktır.
Bu program kapsamında, 1 Milyon Bulgar Levası (Yaklaşık 512.000 Euro) tutarında 5 yıl süreli hükümet tahvili yapıldığında ve gerekli şartlar sağlandığında Bulgaristan vatandaşlık hakkı elde edilebilmektedir.
Çifte vatandaşlık hakkı tanıyan Bulgaristan anne, baba, dede, aneanne ya da babaanne gibi birinci dereceden yakınlarının Bulgaristan ile bağı olduğunu kanıtlayanlara vatandaşlık yolunu açıyor. Yine Makedonya ve Romanya gibi diğer Balkan ülkelerinde de çifte vatandaşlık hakkı bulunuyor.
Yukarıda da değinildiği gibi Bulgaristan 1 kuşak yakınlara vatandaşlık veriyor. İkinci ve diğer kuşaklar ise sadece soyunu öğrenebiliyor, vatandaşlık talebinde bulunamıyor. NASIL BAŞVURULUR? İlk olarak isim denklik belgesi isteniyor.
Bulgaristan vatandaşlığına sahip olan kişiler, Avrupa Birliğine üye olan ülkeleri vizesiz bir şekilde seyahat edebilir. Avrupa Birliğine üye olan ülkelerde çalışma izni olmadan, istediğiniz bir işte çalışabilirsiniz. Düşük vergi oranları ile Bulgaristan'da şirket kurabilir ve yatırım yapabilirsiniz.
Aynı şekilde, önceden herhangi bir nedenle Bulgaristan vatandaşlığından ayrılmış olup yeniden Bulgaristan vatandaşlığına başvuranlar da çifte vatandaş olabiliyor. Bu durumdan Türkiye'ye göç eden eski Bulgaristan göçmenleri de yararlanabiliyor.
Başvuruyu yapan 1949-51 göçmeni sağ ise Bulgaristan'da bağlı olduğu Nüfus Dairesi'nden EGN'sini, yani Bulgaristan Kimlik Numarasının ve Bulgaristan Doğum Belgesini alarak, bir ikamet edeceği adresi belirterek başvuru yapacak. Başvuru sonrasında 3.5-4 ayda vatandaşlık alınabilir.
Bulgaristan vatandaşlığına sahip olan kişiler, Türkiye Cumhuriyeti'nde bulunan Bulgaristan'ın temsilcilikleri ve Bulgaristan Konsolosluğu adreslerine giderek Bulgaristan vatandaşlığı hakkında her türlü işlemleri yapabilirler. Bulgaristan Pasaportu çıkartma gibi işlemleriniz de Bulgaristan Konsolosluğunda yapılmaktadır.
Bulgaristan Cumhuriyeti Bulgar Vatandaşlığı Kanununda “Bulgar Soylu” tanıımındaki unusurlardan biri de “Anne ve/veya babası Bulgaristan vatandaşı olan veya vatandaşı iken ölen kişilerin çocukları BULGAR SOYLUDUR.” Bu yaklaşıma göre annenizin Bulgaristan vatandaşı olabilmesi için vefat etmiş olan dedenizin Bulgaristan ...
Çifte vatandaşlık hakkı alan kişiler her iki ülkenin de kültürü ile kaynaşırlar, bu da özellikle kültürel gelişim için önemli rol oynar. Çifte vatandaşlığın diğer avantajları ise; her iki ülkede de oy kullanma, sosyal hizmetlerinden faydalanma ve eğitim fırsatlarından faydalanma olarak sıralanabilir.
4- Bulgaristan vatandaşı ebeveyn üzerinden vatandaşlık: Annesi ya da babası çocuğun doğumundan sonraki süreçte Bulgaristan vatandaşı olmuşsa kişilerin ebeveyn üzerinden vatandaşlık alma hakkı bulunmaktadır. Bu kişiler yine ikamet ve dil şartı aranmaksızın vatandaşlığa başvurabilirler.
2007 yılında AB üyesi olduktan sonra Avrupa Birliği üyesi ülkeler'in yanı sıra, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye'ye yapılan seyahatlerde Bulgar vatandaşları pasaport ibraz etmek zorunda değillerdir, Bulgar kimliklerini göstererek seyahat edebilmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri