Ekşi, acı ve baharatlı beslenme tarzından uzaklaşmak gerekir. Kahve, çay ve kola gibi asitli yiyecekler rahatsızlığı daha kötü hale getirir. Rahatsızlık boğazda kuruluğa ve kaşıntıya neden olduğundan, özellikle geceleri uykuyu rahat uyuyabilmek için, ılık su içmek faydalı olacaktır.
Limon: C vitamini deposu limon, boğazlarda farenjitin neden olduğu tahrişin kısa sürede iyileşmesini sağlar. Boğazı mikroplardan arındırmaya yardım eder.
İlgili 43 soru bulundu
Parol, içeriğindeki "Parasetamol" maddesinden dolayı, grip semptomlarını (orta şiddetli ağrılar, yüksek ateş ve boğaz ağrısı) büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olur. Fakat, burada önemli olan boğaz ağrısının neden kaynaklı olduğudur. Bunun için öncelikle bir doktora danışmak daha sağlıklı sonuç almayı sağlar.
Her derde deva elma sirkesi, faranjite iyi gelen doğal seçeneklerden biridir. Virüslerin ölmesini sağlayan elma sirkesinin gücünden gargara yöntemiyle yararlanabilirsiniz. 1 su bardağı suya ekleyeceğiniz 3 çorba kaşığı elma sirkesini güzelce karıştırın.
Uzmanlar, yutkunma güçlüğü, öksürük ya da boğaz ağrısı gibi sorunlarda bir parça çikolata yenmesini öneriyor.
Ekinezya özellikle çayı ile birlikte tüketildiğinde faranjit şikayetlerini kısa sürede ortadan kaldırabilir. Ada çayı: Faranjite iyi gelen bir diğer bitkisel çay ise ada çayıdır. Ada çayı faranjit için son derece de etkili olan bitkisel çaylar arasında yer almaktadır. Ada çayını ayrıca gargara yapabilirsiniz.
Faranjit olan kişilerde en yaygın görülen belirti ise özellikle geceleri artan öksürüktür. Sık aralıklarla başlayan öksürük adeta bir öksürük krizi olarak nitelendirilmekte ve birçok kişiyi uykusundan uyandırmaktadır.
Farenjit, soğuk algınlığı gibi durumlarda enfeksiyonla birlikte görülebilir. Soğuk ortamlarda bulunmak, hasta kişilerle aynı ortamlarda bulunmak da akut farenjite neden olabilir. Bunun yanı sıra, kuru hava, kısa süreli kimyasal maruziyetleri gibi durumlar da akut farenjit nedeni olarak sayılabilmektedir.
Farenjitin neden oluştuğunun saptanması tedavi için önemlidir. Çoğu hastada (viral olan) hastalık 3-7 günde kendiliğinden iyileşir. İstirahat, sulu gıda, gargara ve kısa süreli ağrı kesicilerin kullanılması çoğunlukla yeterlidir.
SÜT İLE KARIŞTIRARAK İÇİLMELİ
Bir bardak süte yarım çay kaşığı zerdeçal koyun ve iyice kaynatın. Soğduktan sonra biraz bal ekleyerek günde 3 kere için. Kısa sürede faranjitten kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Akut farenjit gelişiminde beta mikrobu önemli rol oynuyor. Ama hastalığın bir dostu daha var: Soğuk içecekler! Yani farenjit sadece soğuk havayı değil, soğuk içecekleri de seviyor.
Stres ve düzensiz uyku gibi nedenler faranjit oluşumuna katkıda bulunur. Kızamık, kızamıkçık ve suçiçeği gibi birçok viral enfeksiyon sonucu farenjit gelişebilir. Bazı virüs kaynaklı hastalıklar nedeniyle de faranjit görülme sıklığı artmaktadır.
Çiğ sarımsak
Sarımsağın antiseptik özellikleri vardır. Bakteriyel bir enfeksiyona yardımcı olabilir ve farenjitin yol açtığı boğaz ağrısını hafifletmeye katkı sağlar.
FARANJİTE İYİ GELİR
Turşu suyunda yer alan sirke en az antibiyotik şurupları kadar etkilidir. Faranjitin verdiği zararlardan kısa sürede kurtulmak istiyorsanız bir bardak turşu suyu size şifa olacaktır.
Antibiyotiklerin yanı sıra, ağrı kesici-ateş düşürücü ilaçlar, alerji düşünülen hastalarda antihistaminikler, burun açıcı spreyler, öksürük kesiciler ve ağız gargaraları kullanılabilir. Pastiller genellikle faydasızdır.
TUZLU SU GARGARASI
Boğazdaki istenmeyen mikropları öldürmeye de yardımcı olabilir. 1 fincan ılık suyun içine 1 çay kaşığı tuz atın ve erimesi için karıştırın. Her saat başı 30 saniye gargara yapın. Saat başı tuzlu su ile gargara yapmak şişliği azaltır ve ağrıyı hafifletir.
SKT 01.2021 Strefen Limon ve Bal Aromalı Pastil Boğaz ağrısına neden olan bölgesel semptomlarda etkin bir rahatlama sağlar. İçeriğindeki Flurbiprofen iltihaplanmaya bağlı ağrı, ödem, sıcaklık hissi ve yanma gibi şikayetleri azaltır.
Deri döküntüsü 5 oC üzerinde ateş Tükrük veya balgamda kan görülmesi. Sık tekrarlayan farenjitler.
Grip virüsleri ve herpes virüsler sıklıkla farenjit hastalığının sebebi olarak görülürken, bakterilerden ise genellikle beta hemolitik streptokokların hastalığa neden olan etmen olduğu bilinir.
Boğaz Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir? Boğaz ağrısı denilince ilk akla gelen yiyecekler arasında çorbalar yer alır. Boğaz ağrısına iyi gelen çorba denildiğinde ise ilk akla gelenler tarhana, tavuk suyu çorba, işkembe ve mercimek çorbasıdır.
Kekik el dezenfektanlarında, ağız gargaralarında ve diş macunlarında kullanılan antiseptik ve antibakteriyel özellikli maddeler içerir. Bu sebeple genel sağlık üzerinde çeşitli faydalara sahiptir. Kekik otunun faydaları şunlardır: Boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri