Fas mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemek, tajindir. Tavuk, safran, zencefil, zerdeçal gibi farklı malzemelerle hazırlanan bu yemek, toprak güveçte pişirildikten sonra sofralardaki yerini alır.
1. TAJİN. Tagine, Fas'ın meşhur yavaş pişirilmiş yahnisi bir kil tabağında servis edilir. Farklı et ve sebze türleri, baharatların lezzetli bir kombinasyonu ile birlikte pişirilen bu yemek, hemen hemen her yerde, yol kenarındaki duraklarda, kafelerde ve güzel restoranlarda bulabilirsiniz.
Fas ne için bilinir? Geleneksel Fas el sanatları, şehrin tarihi merkezi olan imparatorluk şehirleri Medine'de bulunabilir. Medina, mücevherler, kilimler, deri eşyalar ve çaydanlıklar dahil tüm Fas ürünleri için tek adrestir. Kazablanka, Fas'ta çekilmiş en ikonik filmlerden biridir.
Fas Mutfağında Sabah Kahvaltısı
Faslılar için kahvaltı, güne enerji dolu başlamanın önemli bir parçasıdır. Genellikle kahvaltıda taze ekmek, zeytin, peynir, reçel ve bal gibi yaygın malzemeler bulunur.
Fas'ın yeşil çay, nane, su ve şekerle hazırlanan geleneksel çayı “etey”, halkın günlük yaşantısında en çok tüketilen içecek kabul ediliyor. Faslılar "Eş-Şay el-Mağribi" olarak da bilinen eteyi, günün her anında "sohbetleri tatlandıran sihirli içecek" olarak görüyor.
İlgili 19 soru bulundu
Şort giymek Fas'ın kıyafet kurallarına kesinlikle aykırı olmasa da, istenmeyen dikkatleri üzerine çekebileceği için saçınızla örtülmedikçe önerilmez. Erkekler için uzun kollu bir gömlek veya hırka da Marakeş eşya listenize iyi bir ek olacaktır.
Fas'ta konaklama maliyeti, kısıtlı bütçeyle seyahat edenler için son derece ucuz olabilir. Bir şehir merkezindeki ucuz bir yurt yatağı, gecelik 5 dolara kadar düşebilir. Yemekler kişi başı 2 $ gibi düşük bir fiyata mal olabilir ve otostop ve kamp, şehirler arasında seyahat etmenin yaygın yollarıdır.
Başkenti Rabat'tır. Büyük şehirleri Kazablanka, Agadir, Fez, Marakeş, Meknes, Tetouan, Tanca, Oujda, Ouarzazate ve Laayoune'dir (Batı Sahra).
Fas seyahatinizi çöl ikliminin bir sonucu olan bu duruma hazırlıklı olarak planlamanızda fayda var. Fas'ta kış aylarında ise ılıman bir iklim hakimdir. Sıcaklardan hoşlanmıyor ve gezinizi bunalmadan gerçekleştirmek istiyorsanız Fas seyahati için kasım ve mart ayları arasındaki dönemi tercih edebilirsiniz.
2020 yılı itibariyle Fas'ta üretilen brüt enerjinin %94,4 ü yenilenebilir kaynaklardan üretilmiş olup, şu şekilde özetlenebilmektedir: rüzgar enerjisi (1,1738 milyon TEP), güneş enerjisi (0,3952 milyon TEP), hidrolik enerji (0,3354 milyon TEP), termal enerji (0,0931 milyon TEP), doğalgaz (0,0801 milyon TEP), petrol (0, ...
Yaz boyunca Faslılar hafif pamuklu Djellaba giyiyorlar. Kışın ise vücutlarını sıcak tutmak için yünden yapılmış bir Djellaba tercih ediyorlar. Bu geleneksel uzun, bol ve rahat giysiler hem kadınlar hem erkekler tarafından giyiliyor. Aralarındaki tek fark, kadınlar için olan djellabanın işlemeli olması.
Fas'ın dağları silsileler biçiminde Akdeniz iklimi ile çöl iklimi arasında duvar gibi yer alır. Kazablanka, ticaret ve turizmi ile ülkenin en büyük kentidir. Başkent Rabat zamanda imparatorluk başkentiymiş. Fez kendisine özgü güzellikleri ile görülmeye değer bir kent.
Türk vatandaşları, ülkeye giriş tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli pasaport hamili olmaları halinde Fas'a yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Fonların Anlık ve Sürekli Transferi FAST, Türkiye bankacılık sistemi içinde farklı bankalara kayıtlı hesaplar arasındaki para transferlerinin 7 gün 24 saat boyunca anlık olarak gerçekleştirilmesini sağlayan bir hızlı para gönderme ve alma sistemidir.
Fas turu yapanların görmeden dönmedikleri Ebu İnaniye ve El Attarine medreseleri, ülkedeki en turistik yerlerdendir. Fas başkenti Rabat ve Marakeş ülkenin en gözde ve gezilesi şehirleridir. Ayrıca Fas gezilecek yerler dendiğinde akla ilk gelen mekânlardan biri de ünlü Fas Tabakhaneleri'dir.
Tajin, Fas'ın en ünlü yemeklerinden biri. Kuskus gibi Berberi kökenli olan tajin, konik şeklinde kapaklı bir güveçte pişiriliyor. Tajin ismini de zaten bu konik güveçten alıyor.
Arifoğlu Ras-El Hanout, yemeklerinize doğunun büyülü aromalarını getirir. Bu 45 gramlık özel baharat karışımı, çorbalar, güveçler, et yemekleri ve özellikle keçi eti yemeklerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
İslam hukukuna dayalı olan Fas'ta resmi olarak Müslümanların alkol tüketmesi yasak fakat uygulamada tolere ediliyor. Mağaza, bar ve restoranlarda Ramazan ayı dışında alkol satışına izin veriliyor.
İstanbul-Fasa arası uçuş mesafesi toplam 2613 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 3 saat 10 dakika sürüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri