Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir. Sap kereviz, Çin lahanası ve Rhubarb (bizde yok) kemiklere benzer.
-Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir.
Eğer bir havucu eni boyunca keserseniz, iç kısmının görüntüsünün bir insanın gözüne ne kadar benzediğini görebilirsiniz. Çizgilerin göz bebeği ve irise benzediğini fark edeceksiniz. İstediğiniz kadar çok havuç yiyebilirsiniz.
Domates, kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı rol oynayan lycopene içerir. Nar çekirdekleri, kan hücrelerine benzerlik gösterir.
İlgili 36 soru bulundu
Ceviz şekil olarak beynin loblarına benzer bir özellik gösterir. Ceviz yüksek oranda omega-3 yağları ile birçok vitamin ve mineral içerir. Bunlar, beynin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde yardımcı olurlar.
Tayar, zeytin ve kadın yumurtalıklarının da şekil olarak birbirine benzediğini dile getirerek, zeytinin yumurtalıkların sağlığı ve fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli rol oynadığını bildirdi.
Zencefil midenin en yakın arkadaşı olarak bilinir.
9. Muz ile gülen yüzler Muz, vitamin ve mineral değerlerinin yanı sıra sinir sistemi sorunlarında da tedavi edici özelliğiyle biliniyor. 10. Retinaya benzerliği ile havuç! Havuç dilimi insan gözüne benzer.
Tatlı patates - Pankreas
Tatlı patatesin pankreasa yaptığı en büyük iyilik, kan basıncını düzenleyerek, görevini daha rahat yapmasını sağlamak. Asıl bomba bu değil ama. Tatlı patateste yüksek oranda, pankreas kanserinin büyümesini engelleyen B6 vitamini var.
Biyoaktif bileşenleri içeren brokoli, pek çok turpgil ailesinden gelen sebzeler gibi kronik hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Çeşitli araştırmalar, brokolinin meme, prostat, mide, kolarektal, böbrek ve mesane kanserlerini önlemede ve tedavisi sırasında destek olduğunu belirtmiştir.
İncirin “erbezlerine” benzer bir şekle sahip olduğunu vurgulayan Tayar, “Çinko, folik asit ve diğer minerallerden zengin olan incir, erkeklerde sperm kalitesi ve hareketliliğini artırarak erkeklerde kısırlığın önüne geçtiği belirtiliyor” dedi.
Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir.
Fasulye protein açısından oldukça zengin bir baklagildir. 100 gram pişmiş kuru fasulye yaklaşık olarak %51 karbonhidrat, %33 protein, %15 yağ içerir ve 97 kaloridir. A, B, C vitaminleri, lif, potasyum içerir. Cilt sağlığı açısından oldukça yararlıdır. Sivilce oluşumunu engeller.
Mantar içerisinde pek çok lif barındıran bir besindir. Bu sayede özellikle karaciğer, bağırsak ve akciğerde bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca içerisinde bulunan selenyum sayesinde kanser riskini engeller ve kanserli hücrelerin yayılmasını önler.
Hücrelerimizin yaşamasını sağlayan biyolojik yapı parçası olan insan DNA'sının muz DNA'sı ile %50 oranında aynı olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalarda insan DNA'sının şempanze DNA'sı ile %95 oranında aynı olduğu ortaya çıkmıştır.
Ay üzüm tanesi, nar tanesine benzer. Güneşten küçük Dünyadan da küçük olmalıdır. >> Güneş karpuz, kavuna benzer.
Kalbinize İyi Gelir: Kalp sağlığında antioksidanlar, potasyum ve lifler önemli rol oynar. Potasyum kan damarlarının gevşemesine ve kan basıncının, yani tansiyonun dengelemesine yardımcı olur.
Zencefilin %40 oranında hazımsızlığa ve mide şişkinliklerine yardımcı olduğunu kanıtlamışlardır. Zencefil, mide ağrısına ve mide bulantısına karşı etkili olmasının yanı sıra, mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür. Diareyi (ishal) önler ve bağırsak bozukluklarını giderir.
Zencefili Kimler Kullanamaz? Sindirim sistemi güçsüz kişilerin zencefil tüketmesi önerilmez. Bağırsak hastalıkları ve ülser gibi mide hastalıkları olan kişilerin de aşırı zencefil tüketmemesi gerekir. Mide yanması ve mide ekşimesi gibi sorunlardan kaçınmak için yemek yemeden önce tüketilmemelidir.
Trilya zeytini yapısı gereği yağ oranı fazla,kabuğu ince,aroması yüksek ve fenolik bileşik miktarı fazladır. Bu da onu sofranın vazgeçilmez üyesi yapmaktadır.
Kalp sağlığı açısından da önemli etkilere sahiptir. Kalpteki ritim bozukluklarını gidererek, kalbe giden damarlardaki tıkanıklıkları açar, kan dolaşımını arttırır. Sindirim sistemini düzenler ve ishalleri keser. Zeytin ve zeytinyağıda yine zeytin yaprağı gibi çok şifalıdır.
Zeytin yapraklarında demir, çinko ve mangan eksiklikleri genellikle topraklarda Ca ve P konsantrasyonunun yüksek olduğu pH'sı yüksek topraklarda görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri