Kestane balı özellik bakımından daha koyu kıvamda, koyu kahve renginde, biraz acı, keskin bir tadı olan aynı zamanda kestanenin tadını ve kokusunu da içeren lezzete sahiptir. Çiçek balından daha koyu renktedir ve çiçek balına oranla 2 kat daha fazla demir ve 4 kat fazla kalsiyum içerir.
Kaçkar Akasya balı, diğer ballar arasında en iyi bal çünkü yerleşim alanlarına en az 10 km uzaklıktaki akasya ormanları içerisinde yer alan karakovanlardan elde ediliyor. Faydaları: Bu bal çeşidi özellikle sinir sistemini koruyucu ve güçlendirici özelliğiyle bilinir.
Kestane kokusu ve tadını alacağınız bu bal, doğal bir antiseptiktir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kısırlık ve idrar kesesi enfeksiyonları için önerilir, grip ve diş ağrısında etkilidir. Şifa kaynağı olan kestane balı faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da önemle vurgulanır.
Kestane balı cilt sağlığı ve saç sağlığı konusunda da faydalıdır. Ölçülü tüketirseniz cildin temizlenmesini hızlandıracağı gibi siyah noktaların ve sivilcelerin iyileşmesine de yardım eder. Kestane balı sindirimi kolaylaştırır ve buna bağlı olarak meydana gelen mide kramplarını iyileştirir.
Kekik Balı
Altın sarısı bir renge sahip olan kekik balı, son derece faydalıdır. Özellikle bronşit, öksürük, soğuk algınlığı olanlara ve mide rahatsızlıklarına önerilir.
İlgili 31 soru bulundu
Siyah bal, enflamasyonla savaşan ve bağışıklığı güçlendiren antioksidanlar içerir. Bronşların iltihaplanmasını önler ve nefes almayı zorlaştıran mukusun temizlenmesine yardımcı olur.
Balkabağı: Özellikle beta karoten, lutein ve zeaksantinden çok zengindir. Bu moleküllerin tümü de çok güçlü antioksidan ve antiinflamatuar etkilere sahiptir. Çalışmalar hem yaşlılarda hem de gençlerde yüksek kan karotenoid düzeyine sahip olanların daha iyi akciğer fonksiyonlarına sahip olduğunu göstermiştir.
Düzenli bir şekilde tüketmek için kestane balını sadece günde en fazla 1 yemek kaşığı şeklinde tüketilmesi önerilmektedir. Kahvaltı sofralarında tüketilmeye uygun olup, çeşitli gıdalar için de tatlandırıcı olarak tüketilebilir.
Yüksek kalitesi ve aromasıyla ünlü Zonguldak Kestane Balı, Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılan tahliller sonucunda Türkiye'nin en kaliteli kestane balı olarak belirlenmiştir.
Uyarılar: Doğal olduğu için kristalize olabilir. 45°C sıcak suda çözülebilir yada doğal haliyle tüketebilirsiniz. Oda sıcaklığında muhafaza ediniz. 45°C'den yüksek ısı ve parlak ışık diastas değerlerini düşürür, HMF değerlerini yükseltir. 1 yaşından küçük bebeklere bal yedirilmemelidir.
Esra Erol'da programına konu olan bir olay sosyal medyanın trendleri arasına girdi. Karısını aldattığı iddia edilen eşin '"Öncelikle kestane balının diyarı Zonguldak'tan selamlar" sözleriyle cümleye başladığı görüntüler kısa sürede virale dönüştü.
10-KAN DOLAŞIMI: Akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı organik kestane balı alınız sabah aç karnına aynı işlemi tekrarlayın faydaları: Kan akışını kolaylaştırır damar sertliğini önler kandaki pıhtılaşmayı önler damarların tıkanmasını önler kolestrolü düşürür kalbin daha düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Kanada'nın Montreal kentinde yapılan 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde Eğriçayır Balı, "Dünyanın En İyi Balı" ödülüne layık görüldü.
Çam balında bulunan doğal fruktoz, çiçek balından daha az miktardadır. Çiçek balı ile çam balının besin değeri karşılaştırıldığında; çam balının daha faydalı olduğu gözlemlenir.
Aktarlardan almak yerine direkt arıcılardan alınmalıdır. Ancak bulunduğunuz bölgeden kaynaklı olarak arıcı bulunmuyorsa, kapalı çarşılardan bildiğiniz ve güvendiğiniz markalardan bal satın alabilmeniz mümkündür.
Ayrıca bütün bal ürünleri gibi kestane balı da şekerlenir. Fakat kestane balında früktoz oranı fazla olduğu için şekerlenme bir miktar daha azdır. Bal, natürel bir glikoz ve früktoz kaynağıdır. Bu sebeple şekerlenme yapar.
Gramaj seçenekleri: 225 gr1.288,44 TL/kg. 460 gr882,39 TL/kg.
9. "En iyi kestane balı markası hangisidir?" sorusuna cevap: Apimaya.
Sabah aç karnına bal yemek, sindirim sisteminin düzenli çalışmasından vücut sisteminin güçlenmesine kadar birçok faydaları bulunur. İşçi ve taşıyıcı arıların ortak çalışmasıyla ortaya çıkan bal mucizesi, hakiki ve doğal olduğu müddetçe vücudumuza büyük katkısı bulunur.
Kestane balını diğer bal çeşitleri gibi doğrudan ya da kahvaltıda farklı kahvaltılıklarla tüketebileceğiniz gibi az miktarlarda yaptığınız tatlıların üzerine ya da içtiğiniz içeceklerin içine katarak da tüketebilirsiniz.
Kanser tedavisi gören hastalarda ilk tercih edilecek bal çeşitidir. Çam balı ise en çok kızılçam ve karaçam ağaçlarında yaşayan Marchalina hellenica (Basra böceği veya balsıra böceği) isimli, çam özsuyunu emen böceğin bitki üzerinde bıraktığı, şekerce zengin salgıların arılar tarafından toplanmasıyla üretilir.
Antioksidan özelliklerinin yanı sıra akciğer sağlığına iyi gelen sarımsak, zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği, kekik, keçiboynuzu, siyah havuç, öksürük otu, tere beslenmenize eklemeniz gereken besinler arasındadır. Bireyler ideal ağırlıkta olmalı ve bu ağırlığını korumalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri