Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın. Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır.
Haşlanmış sebze suyunu çiçeklere dökmeden önce mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu değerli su içerdiği vitamin, mineral ve bileşenler ile çiçeklerinizin daha hızlı büyümesine yardımcı olur.
Sabahları kahvaltıda yemek için hazırladığınız haşlanmış yumurtanın suyunu dökmek yerine, bu su ile çiçeklerinizi sulayabilirsiniz. Protein ve kalsiyum yoğunluklu bu su, özellikle sardunya ve menekşe gibi çiçeklere çok iyi gelir!
Lahana suyu, yalnızca sağlık için değil aynı zamanda cilt ve saçlar için de harikalar yaratan faydalı bir sebzedir. Cildiniz ne kadar hasar görmüş olduğu, yada saçlarınızın ne kadar kötü durumda olduğu önemli değildir, şifalı bitkiler için de lahana suyunu tek başına tüketebilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Aspirin, çiçeklerin canlı kalmasında kesin ve etkili bir çözümdür. Çiçeklerinizi sulamadan önce suyun içine bir parça toz haline getirilmiş aspirin ilave edin. Üç günde bir vazodaki suyu değiştirerek çiçeklerinizin ilk günki tazeliğini koruyabilirsiniz. Bu yöntem ile salon çiçeklerinize iyi bakın.
Ben orkidelerim için her sulamada HB-101 kullanıyorum. Çiçekli çiçeksiz fark etmez tüm bitkilerde kullanılır ve bitkinin kök gövde gelişimini destekler, çiçeklenmeye teşvik eder.
Kuru maya çiçeklere faydası azot ve potasyum gibi elementler toprakla buluşup bitki gelişimine olumlu katkılar sağlıyor. Bitkilerinizin kök gelişimini hızlandırıyor. Hastalıklara karşı direnci artan bitkiler daha sağlıklı ve hızlı büyüyüp gelişiyor.
Maden suyu özellikle salon bitkilerinde kullanıldığında çiçeklere fayda sağlar. Fakat önemli bir detay var. Soda değil maden suyu! İki ayda bir sularken çiçeklerine maden suyu koymak, çiçek köklerinize faydalı mineraller ile beslemek konusunda fayda sağlayacaktır.
Soğan, sarımsak gibi fazla sudan hoşlanmayan sebzeler tahtalarda yetiştirilir. Ayrıca ilkbahar döneminde ve kışın fazla su istemeyen salata, marul, turp vb. türlerin yetiştiriciliğinde de kullanılır.
Evet, yanlış duymadınız! Bahçedeki bitkilere ya da evinizde saksıda bulunan çiçeklerin topraklarına sirke dökebilirsiniz. Sirke yabani otların büyümesini engeller. Sirke ile suyu karıştırıp kullandığınızda bitkileriniz böceklerden ve kemirgenlerden korunacaktır.
Doğru bilinen yanlışlardan biri de çiçeklere yalnızca şekerli su vermektir. Küp şekerleri ezerek bitkinizin toprağına yerleştirebilirsiniz. Fakat şekerli suyu asla yapraklara ve çiçeklere fısfıs ile spreylememelisiniz.
Çiçek coşturan ismiyle bilinen besin takviyesi, bitkilerin ihtiyacı olan eksik besinleri gideren kimyasal bir gübredir. Çiçek coşturan bitki besini genellikle sera alanında sıkça kullanılan bir üründür.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan besin takviyesini sağlayan kimyasal bir gübredir. Çiçek coşturan sayesinde bitkiler kolayca azot, demir, magnezyum, potasyum, fosfor gibi vitamin ve mineralleri alır. Organik gübre, bünyesinde bitki besin maddelerini organik bileşikler halinde bulundurur.
Tomurcuklanma ve çiçek açma döneminde ise, çiçeklenmeyi özendirmek ve çiçek kalitesini artırmak için fosfor (P) ve potasyum (K) ağırlıklı gübreler kullanılması uygundur. İyi bir çiçekli bitki için gübre karışımı çok fazla azot içermemelidir.
Bitkilerin büyümeleri için suya, karbondioksite (havadan) ve güneş ışığından enerjiye ihtiyacı vardır.
- Mevsimsel nedenlerden dolayı bir sararma görülüyorsa, bir müddet sulamayı azaltabilirsiniz. Örneğin; siklamen çiçeğinin kış sonunda ve bahar başında yaprakları sarabilir. Sararma görüldüğü zaman sulama azaltılıp, tekrar filizlendiği zaman normal sulamaya başlayabilirsiniz.
Toprak hazırlığında veya dikim sırasında toprağa her bitki için 1/2 avuç (30gr.) serpilerek toprağa karıştırılır. Sulama yapılır. Sürgünler açmaya bağladığında, • Çiçeklenme bağladığında, İlkbahar sonunda, Sonbahar baışnda, her bitkinin etrafına 30gr. (yarım avuç) serpilir.
Yaprak kısımları eğilmeye ve boynu bükülmeye başlar. Şayet bitkinin yeni sürgünlerinin yaprak kısımları solmaya başlıyor, gelişimi yavaşlıyor, yaprak renginde farklılaşmalar ve dökülmeler meydana geliyor ise çiçeğin susuz kaldığına işaret etmektedir.
Çiçek coşturan nasıl kullanılır? Çiçeklerinizin sağlıklı ve hızlı büyümesi, dayanıklı olması, bol yaprak ve çiçek vermesi için her sulamada 1 litre sulama suyuna bir kapak çiçek coşturan katarak çiçeklerinizi sulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri