Fayanslar buhara ve neme maruz kaldığından dolayı kalıcı ve sağlam bir boya olması için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.
Tercih edeceğiniz boya neme ve suya dayanıklı olmalı ki uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Fayans boyası, renkleri solan fayanslara yeni bir görünüm kazandırmak için idealdir. Banyo fayans boyası, suya ve neme dayanıklı özellikleriyle öne çıkarken, uzun süre dayanıklılık da sağlar. Yer fayans boyası, dayanıklı yapısıyla yoğun kullanılan alanlarda tercih edilebilir.
Boyadığınız yüzey çok belli olur ve bu da istenmeyen bir görüntüdür. Sıcak su dayanımları sıfırdır. İstediğiniz kadar (7 gün, 10 gün, 1 ay) bekleyin sıcak suya temas ettiğinde tüm boya fayansın yüzeyinden soyulur, kalkar.
Fayans boyamak için tercih edeceğin boyanın neme ve suya dayanıklı olmasına öncelik vermelisin. Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra hobi boyaları, su bazlı boyalar veya silikon boyalar da fayans boyama uygulaması için tercih edebilirsin.
İlgili 39 soru bulundu
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Fayansta bir leke ile karşılaştığınızda “Fayanstan boya nasıl çıkar?” diye tedirginlik yaşamanız doğal. Cevabı ise oldukça basit. Fayanstaki boya lekesini sirkeli suyla veya limon suyuyla ıslattığınız bir bezle silip durulayın. Bu süreçte sert bir fırça kullanmadan nazikçe ovmanız gerekir.
Fayans boyama işleminden önce astar boya ile boyanmalı ve 24 saat bekletilmelidir. Bunun nedeni sürülecek boyanın daha pürüzsüz bir görüntüye kavuşturulmasıdır. Astar boya kuruduktan sonra boyama işlemine başlamalıdır. Sürülecek boyadan iyi sonuç almak için 2 kat uygulanması tavsiye edilir.
Karışım hazırlanan yüzeye fırça veya epoksi rulo yardımı ile uygulanmalıdır. İkinci kat uygulama ilk katın yüzey kuruması gerçekleştikten sonra yapılmalıdır. Katlar arası kuruma süresi 18 - 24 saati bulur. Tam sertleşme ve fiziksel, kimyasal dayanıma 7 günde ulaşır.
Boya Neden Soyulur? Boya alttaki katmana tutunamadığında soyulacaktır. Örneğin, parlak, sert, kaygan yüzeylerin boyanması normalde soyulmuş boyayla sonuçlanır. Kaygan yüzeyler, boyanın tutunması için gereken küçük tepelere ve çukurlara sahip değildir.
Bu nedenle su bazlı, tam silinebilir özelliğe sahip boyaları tercih etmeniz gerekir. Filli Boya nın su bazlı, lüks parlak, çok amaçlı boyası AquaLux seramik boyama çalışmanız için en ideal boyadır.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
Yer karosu nasıl boyanır, bunu özellikle değişiklik yapmak isteyen kullanıcılar, kendileri yapma noktasında merak edebilirler. Evlerinizde yani yaşam alanlarınızda ya da dükkan, mağaza, ofis, kafe, restoran gibi çalışma alanlarınızda yer karolarınızda boyama yapabilirsiniz.
Tuvalet, koridor ve banyo gibi fayansın bulunduğu bütün mekanlar için bu işlem uygulanabilir. Renk seçeneği oldukça fazla olan fayans üzeri epoksi boya, nem, ısı ve aşınmalar karşı maksimum dayanıklıdır.
Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin. Suya karşı koruduğu için balkon, bahçe gibi açık alanlarda da bu uygulamayı rahatlıkla yapman mümkün.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, yaşam alanları için tüm ihtiyaçları tek adreste toplayan Koçtaş, banyo ve mutfak duvarlarını tasarruflu yenilemek isteyenlere pratik öneriler sunuyor. Fayanslarını boyayarak yepyeni bir alana kavuşmak isteyenler, pratik uygulanabilir fayans boyama tekniklerinden yararlanabiliyor.
1 kg/set Fayans boyası ile 5 m2 yer çift kat boyanabilir. 0,80 kg/set Glassy 100 sıvı cam ile 3-4 m2 alan çift kat yapılabilir. 2 kg/set Glassy 100 ile 10-15 m2 alan çift kat yapılabilir.
1 Litresi İle Uygulama Şekli Ve Zemine Bağlı Olarak 16 - 20 M² Alan Tek Boyanır. Ağzı Açılmamış Orjinal Ambalajında Oda Sıcaklığında 2 Yıldır.
Seramik ürününüzü, kuruduktan sonra primer ile boyayabilirsiniz. Bu, boyanın daha iyi tutunmasını sağlar.
Evet. Fayanslar, doğru boyama teknikleri ve boya türleri uygulandığı takdirde, kolayca boyanabilir. Fayans boyamak, değiştirmekten çok daha hızlı, etkili ve ucuz bir alternatif yöntemdir.
Fayans boyamada suya dayanıklı olabilecek bir boya tercihi yapılması gerekiyor, bu sebeple de sprey boya, yağlı boya ya da akrilik boya kullanabilirsin.
Açık ve parlak renge sahip bir ürün olan Filli Boya seramik boyası; seramik, ahşap ve plastik gibi yüzeylerde rahatlıkla tercih edilebilen bir seçenektir. Ürün zemine ve duvara kolayca uygulanır.
Temizleme sırasında deterjan, yağ sökücü, leke sökücü, bulaşık deterjanı, sirkeli su ve benzerleri kullanılabilir. Bulaşık süngeri kullanılabilir. Telleme yapılmamalıdır. Kireç sökücü, tuz ruhu, lavabo açıcı, yüksek oranlı alkol içeren maddeler, tiner, dezenfektan ile temas ettirilmemelidir.
Duvar, cam ve araba yüzeyi gibi metal yüzeylerden sprey boya lekesini aseton yardımı ile çıkarabilirsiniz.
Selüloz bazlı tiner, plastik, araç boyası, kumaş, lastik, pvc gibi yüzeylerde erime, büzüşme, solma ya da boya kalkması ortaya çıkarır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri