Fiat Ducato Minibüs, yolcu sınıfına giren bir araç olduğu için, SRC1 veya SRC2 Belgeleri'nden biri alınmalıdır.
1. sınıf araç kategorisinde otomobiller, 2. sınıf araç minibüsler, 3. sınıf araç otobüsler, 4. sınıf araç kamyon vb. şeklinde değişkenlik gösterir. Yani bir nevi, araçların özelliklerine ve kısmı görev ve işlevlerine göre, fiyatları belirleniyor diyebiliriz.
- M1 kategorisi: Yolcu taşımasında kullanılan araçlar ve sürücü koltuğuna ilave olarak sekiz koltuktan fazla koltuğu olmayan araçlar. - M2 kategorisi: Yolcu taşımasında kullanılan ve sürücü koltuğuna ilave olarak sekiz koltuktan fazla koltuğa sahip olan ve 5 tonu aşmayan maksimum ağrılığa sahip olan araçlar.
1. Sınıf: N1 Sınıfi; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet) 2. Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları da kullanılabiliyor.
İlgili 22 soru bulundu
B sınıfı ehliyet ile kullanılamayacak araçlar; 125 cc ye kadar, 35 kw'a kadar veya 35 kw'yi geçen motosiklet araçlar (A1, A2, A) Römorklu otomobil ve kamyonet (BE sınıfıdır, BE sınıfı için B sınıfı ehliyet tecrübesi aranır)
Araç sınıflarından M1 kategorisine giren otomobiller, öncelikle yolcuların ve bagajlarının taşınması için tasarlanmış ve inşa edilmiş motorlu araçlardır.
M1: : Sürücü oturma yerine ilave olarak sekizden fazla oturma yeri olmayan M kategorisi araçlardır. AA: Sedan, iki yada dört kapılı, en az dört kişilik, sabit şaseli ve dörtten fazla penceresi olan kapalı binek taşıtlardır.
M sınıfı ehliyet almak isteyen bireyler yalnızca MOPED olarak adlandırılan araçları kullanabilirler. Küçük sayılan ve saatteki hızı 45 km'yi geçmeyen araçlar MOPED olarak tanımlanmaktadır. Bu araçlar 2, 3 ya da 4 tekerlekli olarak üretilmektedir.
Ducato Kamyonet kullanışlılığı ile işinize sınırsız bir destek sağlamak amacıyla tasarlandı. Örneğin, 4 farklı uzunlukta kasa boyu ile seçeneklerinizi genişletiyor. Multijet motoru ile daha az yakıtla her şartta en iyi performansı sunuyor.
Ducato Kamyonet, sınırsız kullanışlılığı, kalitesi ve teknolojisi ile işinizi büyütmenizi vaat ediyor. Kullanıcısına kolaylıklar sunan ve her tür kullanım tipine özel kasa seçenekleriyle Türkiye'nin en geniş ve verimli kamyonet ailesi.
Arkası çift dingil olmadıkça(yani çift teker) B sınıfı ehliyetle kullanabilirsiniz.
1. sınıf araç: AKS aralığı yani dingil mesafesi 3,20 metrenin altında olan araçlar 1. sınıf araçlar olarak kabul edilirler. Otomobiller 1. sınıf araçlar içerisinde yer alan araçlardır. 2. sınıf araç: AKS aralığı 3,20 metrenin üzerinde olan tüm araçlar 2. sınıf araçlardır. Minibüsler bu araç kategorisine girer.
A Segmenti Araçlar
Boyut olarak küçük olmanın yanı sıra oldukça hafif araçlardır. Baş ve diz mesafeleri yeteri kadar iyi değildir ve uzun yolculuklarda pek tercih edilmezler. En popüler A segmenti araçlara Fiat 500, Smart Fortwo, Citroen C1, Hyundai i10 örnek gösterilebilir.
N sınıfı; 4 tekerlekli, motorlu yük taşımak için kullanılan sınıfın genel adı, N1 ise bu sınıfın en küçük segmentindeki araçlardır. Citroen Berlingo, Peugeot Partner, Peugeot Beeper, Volkswagen Caddy, Fiat Doblo, Renault Kango, Ford Connect gibi araçlar N1 sınıfına örnek gösterilebilir.
Motosikletler 1. sınıf araç olarak OGS ye abone olurken, HGS alırken 6. sınıf araç olarak kayıt ediliyorlar. OGS veya HGS etiketi alırken araç sınıfı doğru belirtilmezse kara listeye alınırsınız.
bir kazanç kaydı olmaksızın kullanılanlara "hususi taşıt" deniyor. Hususi-Yük Nakli , Ticari-YÜK Nakli ibarelerini taşıyan araçlar şahsi kullanım dışında kullanıyor ise K2 belgesi zorunludur.
Motokaravanların çok büyük bir kısmı, küçük otobüslerden dönüştürülenler dahil, M1 sınıfı olarak ruhsatlara işlidir. Bu sınıflandırmaya tabii olan araçlar, ek olarak 3500 kg gibi bir sorulamaya gerek duymadan, B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilirler.
(Aşağıdaki tanımlarda kullanılan “azami kütle” ifadesi ile Ek I Madde 2.8'de açıklanan “teknik açıdan izin verilen azami yüklü kütle” belirtilmektedir.) M1 Sınıfı: Sürücü dışında en fazla sekiz kişilik oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik motorlu araçlar.
Ticari araç yük ve insan taşımak için kullanılmaktadır. Otobüs, minibüs, midibüs, pick up, panel van gibi araçlar buna örnektir.
Dönüştürdüğünüz veya satın aldığınız araç Ducato, Sprinter, İveco her ne ise içerisine eklediklerinizle birlikte toplamdaki ağırlığı 3500 Kilogramı aşmadığı sürece B sınıfı ehliyetinizle kullanabilirsiniz.
B Sınıf Sürücü Belgesi
Otomobil ve kamyonet kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfında bulunuyor. B sınıfı sürücü belgesi sahipleri, aynı zamanda M, B1, F sınıfına dahil olan araçları da kullanabiliyor.
Mercedes - Benz / Vito / DİZEL OTOMOBİL RUHSATLI B EHLİYET KULLANIR VİP MERCEDES VİTO sahibinden.comda - 297728457.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri