Basitçe, öğütülmüş kahve çekirdeklerinin sıcak su ile demlenmesi sonucu elde edilen bir kahve türüdür diyebiliriz. Demlenen kahve kağıt veya metal filtreden süzülür ve servise hazır hale gelir.
İnce öğütülmüş 15 gr kahveyi filtre kağıdının üzerine ekleyin ve kahveyi elinizle düzleyin. Tüm kahveyi ıslatacak kadar suyu gezdirerek ön demleme işlemini gerçekleştirin. Toplamda 250 ml olacak şekilde kalan suyu dairesel hareketlerle kahvenin üzerine ekleyin. Tüm kahve süzüldükten sonra servis edebilirsiniz.
Dünya genelinde en çok tercih edilen kahve çeşidi ise filtre kahvedir. Filtre kahve makinesiz, french press ya da filtre makinesi ile hazırlanabilir.
Evde makine kullanmadan kahve hazırlamak istiyorsanız, suyu kaynattıktan sonra yaklaşık 1 dakika kadar biraz soğuması için bekleyin. Makineler ısıyı otomatik olarak ayarladığı için beklemeniz gerekmez. Ancak genellikle kahve 96C'de hazırlandığı için yeni kaynamış suyu doğrudan dökmeniz kahvenin tadını bozabilir.
Filtre torbaları ise diğer bir seçenek
Konu evde filtre kahve yapmak olduğunda akla gelen en pratik yöntemlerden biri de filtre torbaları! Hazır filtre torbalarının içerisine 7 gram filtre kahve ekleyin ve torbaları fincanlara yerleştirin. Ardından sıcak su ilave edin ve 4 dakika kadar bekleyin. İşte bu kadar kolay!
İlgili 18 soru bulundu
Bardak içi süzgeçle kahve demlemek için de çaydanlıkta kaynattığınız sıcak suyu bardağın içerisine koymalısınız. Ardından süzgecin içerisine iki yemek kaşığı filtre kahve ilave etmelisiniz. Filtre kahve ilave ettiğiniz süzgeci bardağın içerisine bırakarak kahveyi 7 dakika kadar demlendirmelisiniz.
Kahve Çekirdeğinin Tazeliği
Taze kavrulmuş kahve kaliteli bir içim için çok önemlidir, bu nedenle kahvenizi küçük miktarlarda alın (ideal olarak her biri iki haftaya kadar). Demlendikten sonra, aynı kahveyi tekrar kullanmayın, demlenen kahveden aroma fincanınıza geçer ve geriye sadece acı tadı olan bir kahve kalır.
Filtre Kağıdı Yerine Ne Kullanılabilir? Filtre kağıdı yerine yukarıda bahsettiğimiz maddelerden elde edilen kahve filtresi kullanabilirsiniz. Özellikle kumaş kahve fitresi hem rahat kullanımıyla hem de kolay temizlenmesi sebebiyle tercih edilebilir. Hatta evde kendi kumaş kahve filtrenizi yapabilirsiniz.
Evde filtre kahve hazırlamak istiyorsanız kahve filtre kağıdı kullanmanız gerekir. Bu kağıtlar, öğütülmüş kahveni aromasının suya geçmesi için kullanılır. Kağıt, öğütülmüş kahve parçalarının suya geçmesini engeller.
En iyi su filtre kahve tavsiyelerine gelecek olursak; Tchibo, Oze, Mehmet Efendi, Davidoff, LavAzza, Blendblack, Julius Meinl ve Starbucks, Jacobs yoğun aromaya sahip, yumuşak içimli, French Press'e uygun, hoş kokulu, lezzetli, kaliteli, taze filtre kahve markaları olarak öne çıkıyor.
Günde bir fincan filtre kahve tüketmek, sağlık açısından yararlı olsa da, aşırı tüketimi olumsuz sonuçlar doğurabilir. Fazla kahve tüketimi, kalp, mide, tansiyon, su kaybı, şeker hastalığı, hamilelik, migren, safra kesesi, karaciğer ve bağ ağrısı üzerinde olumsuz etkilere sahiptir.
Damak tadınıza uyan tüm kahveler filtre kahve yapmak için kullanabilirsiniz. Evde kendi kahve öğütme aletiniz yoksa, satın aldığınız yerden kahve çekirdeklerini filtre kahveye uygun çektirebilirsiniz.
Filtre kağıtlar, kahvenin suyla buluşmasını ve süzülerek mis gibi kahvenin yapılmasını sağlar. Kağıt filtreler tek kullanımlıktır. Birden fazla defa kullanılması önerilmez. Kullanımından sonra çöpe atmanız gerekmektedir.
Küçük bir sürahi veya fincan içerisine kahveyi ve kaynar suyu ekleyip, ağzını soğumaması için kapatarak 5 dakika boyunca bekleyin. Ardından demlenen kahveyi herhangi bir süzgeç yardımıyla posasından ayırarak bir fincana aktarabilir ve filtre kahvenizi tüketebilirsiniz.
Ayrıca kağıt filtrede hazırlanan kahveler, metal filtre ile hazırlanan kahvelere kıyasla daha hafif ve yumuşak içimlidir. En iyi filtre kahveyi belirlemede kahve çekirdeklerinin, filtrenin ve suyun kalitesi önemli rol oynar. Taze öğütülmüş kahve her zaman daha iyidir.
Filtre kahve, içerisine şeker veya süt eklenmediği sürece zayıflatıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle yemeklerden sonra içilmesi yağ oluşumunu engeller. Ayrıca spor, yürüyüşten yarım saat önce içilen kahve, yağ yakımını da hızlandırabilir.
Kahve Dünyası Filtre Kahve Kağıdı 80'li - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Filtre kahve kağıdını kullanırken en önemli nokta, kağıdı kullanımdan hemen önce ıslatmak. Kağıtlar, doğal olarak bir kağıt tadı barındırır. Kahveye bu tadın geçmesini önlemenin en kolay yolu, demleme öncesinde sıcak su ile kağıdı ıslatmaktır. Böylece kahvenin lezzetini kaybetmesini önleyebilirsiniz.
Kağıt kahve filtreleri tek kullanımlıktır, ancak biyolojik olarak parçalanabilirler, yani çevre için güvenlidirler.
İşlem için önce filtre kağıdı doğru şekilde katlanıp huni içerisine yerleştirilmelidir. Erlenin üzerine yerleştirilen huni içerisine süzme yapılacak çözelti yavaşça dökülür. Alttaki erlende kala kısma süzüntü denir. Çözeltinin döküldüğü kap süzüntü ile tekrar çalkalanarak bir defa daha süzülür.
Süzgeç kağıdı: Berrak süzüntü veren bir süzme temin eder. Süzmeye başlamadan önce, süzülecek çözelti miktarına uygun bir huni seçilir ve huniye, ağız kısmından 0.5-1 cm aşağıda kalacak şekilde ve düzgün olarak kesilmiş veya pilili olarak hazırlanan bir süzgeç kağıdı konur.
Kahveyi tekrar ısıtmak doğru mu? Genel olarak, #kahve ek ısı ile daha acı hale geldiğinden kaçınmalısınız. Ancak, düşük ısıda ve yalnızca 60 °C'ye (140 °F) kadar sıcak kahve kullanırsanız, kahveyi yeniden sıcak ve oldukça içilebilir hale getirebilirsiniz .
Termosta bulunan kahve genelde çekilmiş kahve olarak öne çıkar. Bu sebepten dolayı belirli bir zaman içerisinde bozulabilir. Ortalama 1 gün boyunca kapalı bir ortamda çekilmiş kahve saklanmaktadır. Bunun dışında termosta da olsa kahve bir günden sonra bozulma durumu gösterecektir.
Türk kahvesi ile filtre kahve arasındaki temel fark, kahve çekirdeklerinin öğütülme boyutudur. Türk kahvesinde çok ince öğütülmüş çekirdekler kullanılırken, filtre kahvede daha iri öğütülmüş çekirdekler kullanılır. Bu nedenle Türk kahvesi kullanılarak filtre kahve hazırlığı yapmak zor olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri