Fitness'a başlama yaşı en az 16'dır. 16 yaşından önce fitnessa başlamak insan sağlığı ve vücudu için uygun değildir. Fitness kişinin kaslarını geliştiren, kas hacmini arttıran bir spor dalıdır.
“Gençlerin gelişimlerinin olumsuz etkilenmemesi adına 14-15 yaşından önce fitness yapmaları uygun değil. İyi görünümlü bir vücut yapmak kısa sürede gerçekleşmez, öncelikle gençlerin bunu bilmesi gerekir. Sabırla düzenli antrenman yapmak, dengeli ve düzenli beslenmek gerekir.
Fitness İçin İdeal Yaş Aralığı Nedir? Kişinin mutlaka ergenlik seviyesine ulaşması gerekmektedir. Özellikle 18 yaş ile 35 yaş arasında yapılacak spor programları kitlesel vücut endeksine göre ayarlanmalı, mutlaka program çerçevesinde hoca ile çalışılmalıdır.
Ergenlik Sırasında Vücut Geliştirme (13-16 yaş)
Ama 15 yaşına kadar erkeklik hormonu maksimum seviyeye gelmeyeceği için fazla kas yapmak mümkün olmaz. Yine de bu dönemde 10-15 tekrarlı ve 1-3 setten oluşan çalışmalarla önemli oranda kuvvet kazanılabilir. Daha da önemlisi vücut ilerideki daha ağır yüklere hazırlanır.
12 yaş spor hareketleri, çocukların en aktif olduğu ve gelişiminin en hızlı olduğu yaşlardan biri olan bu dönemde büyük fayda sağlayacaktır. Zira büyüme hormonları en çok bu yaşlarda salgılanır ve kemik, kas, akciğer de en aktif şekilde bu yaşlarda gelişir.
İlgili 28 soru bulundu
1. 12 yaşından küçüklerin tek başlarına fitness salonunu kullanması yasaktır. 2. 12-17 yaş arasındaki çocukların velileri tarafından yazılı izni ile kullanmalarına izin verilecektir. Her durumda sorumluluk veliye aittir.
Spor Hekimi
Başlangıç olarak yüzme, dans ve jimnastik gibi sporlar oyun tarzında yaşa uygun çalışmalar olarak planlanabilir. Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
Fitlife Spor Salonuna üye olmak için 15-18 yaş arası gençler aile izin belgesi ile, 18 yaş ve üstü kişiler ise spor yapmalarına engel bir sağlık sorunu yok ise yaş sınırı olmaksızın üye olabilirler. 15 yaş altı çocuklar için uygun olan dersler hakkında salonumuza gelerek bilgi alabilirsiniz.
16-18 yaş arasındaysan üyelik sözleşmeni yasal velin yapmalı ve ayrıca ıslak imzalı bir izin yazısı vermelidir.
Toplumun birçok kesimi 50 yaş ve üzerindeki insanların egzersiz için yaşlı olduğunu düşünür; sporun sadece çocukluk ve gençlik döneminde yapıldığına dair önyargılar bulunmaktadır. Oysaki hayat boyu hareketli kalarak, yaşama daha olumlu bakmak ve sporla gençlik kazanmak mümkündür.
Fitness'a başlama yaşı en az 16'dır. 16 yaşından önce fitnessa başlamak insan sağlığı ve vücudu için uygun değildir. Fitness kişinin kaslarını geliştiren, kas hacmini arttıran bir spor dalıdır.
Evet. MAC+ herkesin kullanımına açık.
Okçuluk: 12 -14 yaş Futbol: 12 - 14 yaş Boks: 13 -15 yaş Halter: 14 - 15 yaş
Ergenlik dönemi, vücutta hormonal değişikliklerin yaşandığı ve fiziksel olarak büyüme ve gelişmenin hızlandığı bir dönemdir. Bu dönemde spor yapmak, kas ve kemik sağlığı için son derece faydalıdır ve gençlerin güç, dayanıklılık ve esnekliklerini arttırabilir.
Halk arasında dilde oldukça yaygın olan “Genç yaşta ağırlık kaldırırsan boyun uzamaz…” gibi cümlelerle spor geciktirilmektedir. Fakat bilinenin tam aksine gelişme döneminde yapılan ağırlık antrenmanları, boyu kısalmak yerine uzatma ihtimalini artırmaktadır.
Bunların dışında Robert Malina ve Sebastien Ratel gibi bilim adamları da yaptığı araştırmalar sonucunda çocuk ve ergenlerde ağırlık çalışmanın boy uzamasını olumsuz etkilemediği sonucuna ulaştı.
Öyle ki doktor olmuş insanlar bile boy uzamasının tamamen genetik yapıyla ilgili olduğunu bilmelerine rağmen insanları yanlış yönlendirdiler. Oysa hiçbir spor 2-3 cm sapma haricinde boy uzatmaz veya boy kısaltmaz. Beslenmenin de kas kalitesi haricinde boy uzamasıyla hiçbir ilgisi yoktur.
“Yaşım ilerliyor, kaslarım eriyor, egzersiz yapmaya başlamak için geç mi kaldım?” sorusu aklınızı kurcalıyorsa, hiçbir yaşın geç olmadığı ve kas kütlenizi korumak için her yaşta yapılması önerilebilecek etkinlikler olduğunu unutmayın.
Genel olarak 4-6 yaş aralığı jimnastiğe, 5-6 yaş yüzmeye, 7-8 yaş ise tenis tarzın sporlar için idealdir. Voleybol ve basketbol gibi sporlara 9-10 yaşlarından itibaren, atletizm ve tarzı sporlara 10 yaştan itibaren başlanması önerilmektedir.
Fitness antrenmanlarında kas geliştirici egzersizlerle birlikte koşma, yürüyüş, yüzme, bisiklete binme, tırmanma, kürek çekme gibi kardiyo antrenmanlarına da yer verilir. Vücuttaki yağların yakılmasını sağlamayı amaçlayan fitness antrenmanlarında kasların hacim almasından ziyade sıkılaşması ön plandadır.
Yetişkin üye programına 13 yaşın altındaki çocuklar üye olamamakta ve 16 yaşın altındaki çocuklar fitness salonunu kullanamamaktadırlar.
Sporcuların lisans başvurularında kulüp adına değil 'ferdi' olarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir. 18 yaşından küçükler için Veli/Vasi İzin Belgesi (EK-1) (Veli/Vasi İzin Belgesi, e-Devlet üzerinden de düzenlenebilir.)
7-10 yaş: Cimnastik, yüzme, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, bisiklet, tenis ve yüzme gibi sporlarla ilgili temel eğitime yönlendirebilirsiniz. 10 yaş sonrası: Önceki yaşlarda başladıkları sporları daha organize olarak yapmaya devam ederken, atletizm, güreş ve küreğe başlayabilirler.
Gerçek ise bu inanıştan oldukça farklı! Amerikan pediatri derneğinin son çalışmaları gösterdi ki , ağırlık egzersizleri gençlerde boy uzaması ve kalp damar hastalığı riskini değiştirmemekte.
Erken yaşta spora başlamak, kişilerin gelişim dönemini hem zihinsel hem de fiziksel açıdan olumlu olarak etkiler. Spor yapma alışkanlığını küçük yaşlarda edinmek, ileride daha sağlıklı ve düzenli bir hayatın da kapılarını açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri