Eğer düzenli olarak spor yapılıyorsa; squat, press, deadlif ve bench press gibi güç antrenmanları güç artışı sağlanması için antrenman programına dahil edilebilir. Not: Bu egzersizler antrenman programına dahil edilirken mutlaka bir profesyonelin yardımı alınmalıdır.
Kas toparlanması ve büyümesi için şart olduklarından bolca yumurta (hem beyazı hem de sarısı), tavuk, hindi, balık, kırmızı et, kuruyemiş ve protein tozu tüketmeniz gerekir. İdeal protein ihtiyacı kişiden kişiye göre değişir ama her öğün en az 20-30 gram protein içermelidir.
Kum torbaları, kütükler, bu spora özel hazırlanmış farklı halterler ve kayalar gibi her türlü nesneyle deadlift, yük taşıma, halat çekme, overhead press varyasyonları gibi çeşitli egzersizlerle her yönüyle vücut gücünü test eder. Güç antrenmanı vücudunuz için yapabileceğiniz en ödüllendirici şeylerden biridir.
Her geçen gün gelişen kaslarınızı, yavaş yavaş zorlamalı ve kontrollü bir şekilde ilerlemelisiniz. %100 Etkili Temel Ağırlık Antrenman Hareketlerini; Barfiks, Şınav, Barbell Row, Overhead Press, Lying Tricep Extension ve Curl çeşitleri şeklinde sıralayabiliriz.
Kuvvet/güç sporları, kısa süreli ve patlayıcı güç gerektirdiklerinden diğer spor branşlarından farklıdır. Bu grup içerisinde; halter, disk, gülle, çekiç, 100 m yüzme, masa tenisi gibi spor branşları yer almaktadır (2).
İlgili 40 soru bulundu
Çünkü hiç antrenman yapmasanız da vücudunuzda belli bir miktar kas dokusu bulunuyor ve antrenman yapmaya başladığınızda vücudunuz ilk olarak sinir sistemi adaptasyonu ile mevcut kaslarınızı güçlenebildiği kadar güçlendiriyor. Aslında güç, kas gelişiminin habercisidir diyebiliriz.
Kas, vücutta bulunan, gelişmekte olan asıl hücreciklerin mezodermal tabakalarından oluşan, büzülebilen bir dokudur. Kas hücrelerinden oluşur. Vücuttaki görevi güç oluşumu ve (dış veya iç arası) hareket sağlamaktır.
Ağırlık bir kuvvet olup, vektörel bir büyüklüktür. Bu vektörün yönü, kütle çekim kuvvetinin yönü ile aynıdır, yani dünyanın merkezine doğrudur. Dinamometre ile ölçülür. Bir cismin ağırlığı ekvatordan kutuplara gidildikçe artar.
Kütle – Ağırlık karşılaştırma
Ağırlık, bir cisme uygulanan kütle çekim kuvvetidir. Dinamometre ile ölçülür. Dünya'da bir cismi ele alırsak yükseğe çıkıldıkça ağırlık azalır, kutuplara gidildikçe ağırlık fazlalaşır, ekvatora gittikçe ağırlık azalır.
Kesinlikle kemik gelişimi de sağlar. Özellikle serbest ağırlıklarla yapılan doğru formda deadlift olsun squat olsun, özellikle omurga gelişiminde 1 numaralar. Aynı zamanda tendonlarımızı da güçlendirir.
Bu nedenle protein ağırlıklı yiyeceklerin tüketimi sağlıklı bir yaşam tarzında yapılmalıdır. Tavuk göğsü, yumurta, balık, kuru baklagiller, yoğurt, avokado, ceviz ve badem gibi kas yapan yiyecekler tüketerek kas yapımını hızlandırabilirsiniz.
Güçlü kaslar, günlük aktiviteleri daha etkili bir şekilde yerine getirmeye yardımcı olur ve spor performansını artırabilir. Vücut Kompozisyonunu İyileştirir: Kas kütlesi arttıkça, vücut yağ oranının düşme eğilimi gösterir.
Kuvvet kazanımında bilimsel olarak kanıtlanmış tekrar aralığı 5 tekrardır. Güç yani kuvvet artışı isteyen kişilerin 5 tekrarlı setlerin yapmasının nedeni kasların kapasitesini zorlamalarıdır. 1 RM'nin %80-90 nı ile 5 tekrar yapmak size güç kazandıracaktır.
Kas yapan yiyecekleri tercih ederken protein oranı yüksek seçenekleri listenizin başına almanızda yarar bulunuyor. Protein kaynağı denince akıllara gelen yumurta gıdalar kas yapan yiyecekler listesinde ilk sırada yer alıyor. Yumurta, kas büyümesine, kasın iyileşmesine ve güçlenmesine yardımcı oluyor.
Kasların büyümesinde proteinle beslenmek önemli bir detaydır. Ağırlık kaldırmak ve kas hacmini zorlamak, kasların büyümesine yardımcı olacaktır. Kasların büyümesinde protein ürünleriyle beslenmek de önemlidir. Protein ve karbonhidrat içeren gıdaların daha yoğun tüketilmesi gerekiyor.
Egzersiz, kas gelişimi için en etkili yöntemlerden biridir. Ağırlık kaldırmak gibi dirençli antrenmanlar yaparak kasları uyarabilir ve büyümesini sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak spor salonuna gitmek veya evde vücut ağırlığı ile yapılan egzersizler yapmak bu konuda yardımcı olacaktır.
Sorularına cevap aranır. Kısa bir görüş yakalaması sonucunda: ağırlığın, bir cisme etki eden yerçekimim kuvveti olduğu, kütlenin ise cismi oluşturan ve cismin bulunduğu yere göre değişmeyen madde miktarı olduğunu söyleyebiliriz. Ayda yerçekimi, Dünya' nın 1/6'sı kadardır. Kütle değişmez.
Ağırlıklar devamlı, her antrenmanda artırılmamalıdır, 2 ya da 3 haftada bir artırılmalıdır (4).
Dünya'nın yüzeyine yakın yerlerde, yer çekimi ivmesi yaklaşık olarak 9,81 m/s2 (32,2 ft/s2) olup, hava direnci göz ardı edildiğinde serbest düşen bir nesnenin hızı her saniye yaklaşık olarak 9,81 metre (32,2 ft) artar.
Ağırlık, temel birimi Newton (N) olan ve yerçekimi tarafından cisme etki eden kuvvet olarak tanımlanırken, kütlenin temel birimi kilogramdır (kg) ve maddenin miktarı veya enerjisi ile ilgili bir büyüklüktür.
Eğer cismin ağırlığı artarsa hızı azalır. Eğer cismin ağırlığı azalırsa hızı artar. Cismin ağırlığı,kütlesi artarsa yapılan iş artar.
Ağırlık merkezi kütleyi yer çekimiyle çarptığımiz için dünyadan uzaklaştıkça yer çekimi azalır ve aya doğru gittiğinde az olacağı için kütle merkezine yaklaşır. Aradaki mesafe azalır.
kilo alan bünyede yağ birikimi olduğu kadar enerji depolanması da olduğu için güç kullanımı artmaktadır.
Kaslı olmanızın çok bir önemi yoktur. Sadece darbelerdeki etkiyi azaltır.Ben vücüdunuz yerine ruhuzunu güçlendirmenizi tavsiye ederim. Vücutta adrenalin salgısı başladığı zaman kavgada elini bile kaldıramazsın kardeş.
Uzmanlar, bir tür kas kasılmasının, yani sadece ağırlıkları indirmenin, ağırlıkları indirip kaldırmak kadar etkili olduğunu buldu. Bu da spor salonuna gidenlerin daha kısa bir egzersiz rutiniyle aynı miktarda kas oluşturabileceğine işaret ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri