Foça denizi genellikle soğuk olsa da, son derece temizdir.
Foça'nın mavi bayraklı plajlarından biri olan Pollen Tatil köyü Plajı, sakin ve huzurlu bir ortamda deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini çıkarmak içi en ideal yer.
Foça'ya daha önce gelenler çok iyi bilir ki Foça'nın suyu pek sıcak değildir. Ancak Foça plajlarının ve koylarının berrak ve temiz bir suya sahip olması da Foça'yı denize girilebilecek en güzel tatil beldelerinden biri yapıyor. Şehrin merkezinde de koylarında da harika plajlar bulunuyor.
Yenifoça ya da Yeni Foça, (eski adıyla Nea Phocaea) İzmir'in Foça ilçesinde bir yerleşim yeridir. Yenifoça, İzmir şehir merkezinin 80 km. kuzey-kuzeybatısında, Foça ilçe merkezinden 20 km. uzaktadır. Foça ilçe merkezi, karışıklık oluşmasını önlemek için yöresel olarak Eskifoça adıyla anılır.
İzmir şehir merkezine ortalama 70 km uzaklıkta yer alan Foça; kalabalık ve yorucu şehir hayatının dışında bir dünya sunmaktadır. Sokaklarında yer alan tarihi evleri, sahil kenarını süsleyen tekneleri ve etkileyici sahil şeridi ile coğrafi yapısıyla da dikkat çekmektedir. Aslında, şehrin tam kalbinde yer alır!
İlgili 34 soru bulundu
Tertemiz denizi ve sakin doğası ile İzmir'de denize girilecek ilçelerden biri olan Foça'da ücretsiz olarak denize girebileceğiniz halk plajlarının dışında; müzik, eğlence, DJ performansları ve konser gibi etkinliklerin gerçekleştirildiği beachler de bulunmaktadır.
Lezzetli olduğu kadar şifalı olduğu da bilinen Foça'nın yöresel ve meşhur otları arasında; rezene olarak da tanıdığımız Arapsaçı, ebegümeci, hardal otu, şevket-i bostan otu, radika, kuşkonmaz, turp otu ve daha pek çok lezzetli ot yer almaktadır.
Foça Yolu (İzmir)
Bir yönden diğer bir yöne ulaşıncaya kadar yol boyunca bir tarafı deniz bir tarafı orman manzaraları karşılıyor. Geçilen yollarda viraj sayısı bir hayli fazla olsa da tüm girinti ve çıkıntılarına rağmen ağır ağır ilerlemenin en zevkli olduğu yolculuklardan biri burada deneyimleniyor.
YENİFOÇA TARİHİ
Adını da aldığı fokların yaşam bölgesi olduğu için ilk yerleşenler daha çok fok avcılarıymış. Bu dö- nemde ismi Niyez Fokez olarak biliniyor. Daha sonra çok sayıda millete ev sahipliği yapan Yeni Foça en son 10 Eylül 1922'de Türk kuvvetleri tarafından düşman işga- linden kurtarılmış.
Göç edenlerin çoğunluğunu Türkler oluşturuyordu. 1867'de Foça ve bucağı Yeni Foça birleştirilerek Manisa Eyaletine bağlandı. 15 Mayıs 1919'dan 11 Eylül 1922'ye kadar Yunanlıların işgali altındaydı. Bu tarihten itibaren yeniden Türk egemenliğine giren Foça, günümüzde İzmir ilinin bir ilçesidir.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
“Ege'de en sıcak deniz nerede?” diye soruyorsan hemen yanıtlayalım: İzmir Ilıca Plajı'nda! Denizinde termal suların bulunduğu bu plaj, ılık suyu ve berraklığı ile dikkat çekiyor.
İzmir'in gözde tatil beldelerinden Dikili'deki Zindancık Plajı için klasik bir Ege koyu denilebilir. Masmavi denizi, tertemiz plajı, sakin ortamı ile hem denize girip hem de ruhunuzu dinlendirebileceğiniz Zindanlık Plajı İzmir'in en güzel plajları arasında anılmayı fazlasıyla hak ediyor.
Denizi taşlı ve yosunludur. Kamp yapmak isteyenlerin de tercih noktalarındandır. Ulaşım özel araç veya yürüyerek sağlanabilir. Foça'nın şehir merkezi dışındadır.
Foça'yı keşfetmek için 3 gününüzü ayırmanız gerekiyor. Ziyaret için en iyi zaman; hem yaz hem de kış dönemlerinde tercih edilen nadir bölgelerden biri olan Foça; yaz aylarında denize girmek için kış aylarında ise şömine karşısında şarap atmosferini yaşamak için tercih ediliyor.
Bir kere giriş parası veriyorsunuz herşey ücretsiz.
Foça'daki çalışmalarımız devam ediyor. Fotokapanlar kullanarak Karaburun Yarımadası ve Foça Özel Çevre Koruma bölgelerindeki fokları izliyoruz. Her iki bölge de foklar tarafından kullanılmaya devam ediyor. Karaburun Özel Çevre Koruma Bölgesi'ndeki fok varlığı daha belirgin.
Eski Foça'dan Yenifoça'ya uzanan yol 25 kilometre. Rota, dümdüz değil.
Foça, İzmir il merkezinin yaklaşık 69 km kuzeybatısındaki İzmir'in bir ilçesidir. İlçenin ayrıca Foça merkezden 20 km uzaklıkta, Yeni Foça adında bir mahallesi vardır. Bu nedenle Foça'nın kendisine yerel olarak günlük dilde "Eski Foça" denilir. Foça, Phocaea (Yunanca: Φώκαια) antik kentinin bulunduğu yere kurulmuştur.
Dönüşte, 19.00'da Mordoğan'dan kalkıp yolcularını 20.40'ta Konak'a, 21.00'de Karşıyaka'ya ulaştıracak. Karşıyaka-Konak-Mordoğan seferleri ile Konak-Foça seferlerinin ücreti tek yön 75 TL, Karşıyaka-Konak-Urla seferleri ise tek yön 50 TL olarak belirlendi.
Yeni Foça'ya en yakın İzban Durağı Biçerova İstasyonu – 745 İle 15 dakika içerisinde Yeni Foça'dasınız. Yeni Foça – Otogar arası Bornova'ya ulaşım sağladıktan sonra oradan rahatlıkla otobüs yolu ile gelebilirsiniz.
İzmir - Çanakkale karayolunun 39.ncu km. sinden sonra 26 km.lik yol izlenerek Foça'ya ulaşılır. İzmir - Foça arasında Yarım saatte bir karşılıklı olarak otobüs seferleri düzenlenmektedir.
Foça pazarı, salı günleri kuruluyor.
Ürün olarak mısır (silaj ve tane), pamuk, domates üretimleri yaygındır. Bunun haricinde ıspanak, brokoli, enginar, soğan, biber, marul, yembitkileri (caramba, fiğ, tritikale, yonca), kavun, karpuz, ürünleri yetiştirilmektedir.
Foça'da gezilecek yerlerin bir kısmını tarihi ve doğal güzellikler oluşturmaktadır. Bunlar arasında; Siren Kayalıkları, Athena Tapınağı, Kybele Açık Hava Tapınağı, Arkaik Duvar ve Heredot Duvarı, Pers Anıt Mezarı (Taş Ev), Şeytan Hamamı, Foça Köyleri, Foça Koyları, Osmanlı Mezarlığı ve Yunan Mezarlığı yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri