Bazı insanlar da nemlendiriciyi fondötenle karıştırır. Nemlendirici fondötenle karıştırılabilir ancak ayrı ayrı kullanmak daha mantıklıdır. Kullanılacak krem ve fondötenin yapısı da çok önemlidir. Örneğin güneş kremi ile fondöten karıştırmak olmaz.
Güneş kremi ile fondöten karıştırmak isterseniz bunu da az miktarda fondöten alarak yapabilirsiniz. Makyaj bazı güneş kreminden önce mi sürülür ? Tıpkı fondöten adımında olduğu gibi makyaj bazı uygulamak istediğinizde de bunu güneş kreminden sonra yapmalısınız. Yani önce güneş kremi, sonra makyaj bazı ve fondöten...
Cildinizin emmesini bekleyin
Güneş koruyucunuzun üzerine herhangi bir makyaj uygulamadan önce, cilde nüfuz etmesi için en az iki dakika verin. Bu süre zarfında yüzünüze dokunmaktan kaçının.
Fondöten, BB ya da CC krem gibi ten makyajı ürünleri, güneş koruyucusunun üstüne gelecek.
Uzmanlar, kimyasal etki gösteren güneş kremlerinin hiçbir ürün kullanılmamış temiz cilt üzerine uygulanmasını önermektedir. Bu nedenle kimyasal güneş koruyuculardan önce temizleyici ve tonik gibi ürünlerle cilt temizliği yapılabilir ancak herhangi bir krem veya makyaj ürünü uygulanmamalıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Güneş kremini sürdükten sonra ortalama 8-10 dakika boyunca kremin emilmesini beklemeli ve sonrasında fondöteni sürmelisin.
Öncelikle güneş kremi uygulamaları temiz bir cilde yapılmalıdır. Bunun için tonik ya da gül suyu ile yüzünüzü arındırmalısınız. Ardındansa güneş kreminizi yüzünüze dağıtmalısınız. Bu aşamada 15-20 dakika beklemek cildinizin güneş kremini emmesini böylece makyajınızın daha rahat yapılmasını sağlayabilir.
Güneş kremini makyaj uygulamalarının ilk adımında kullanmalısın. Makyaj bazı ve fondöten gibi makyaj ürününden önce güneş kremi sürerek cildini güneşin olumsuz etkilerine karşı koruyabilirsin. Ancak tabii ki bu yeterli değil. Gün içerisinde makyajın dahi olsa güneş kremini tazelemeye özen göstermelisin.
Fondöten Sürmeden Önce Cildi Uygulamaya Hazırlayın
Makyaj uygulaması öncesinde cilt bakım rutininizi yapmanız önerilir. Sabah uyandığınızda yüzünüzü temizleme ürününüzle yıkamalı, tonik sürmeli daha sonrasında nemlendirici ve mevsim fark etmeksizin güneş koruyucu kreminizi uygulamalısınız.
Sabah cilt bakım rutini oluştururken öncelikle cildinizi temizlemeli, ardından serum ve nemlendirici uygulamalısınız. En son adımda ise güneş kremi geliyor ve daha sonrasında makyaj adımına geçebilirsiniz. Yani güneş kremi serumdan önce mi sürülür sorusunun cevabı, önce serum sonra güneş kremi....
BB krem fondötenden önce baz olarak kullanıldığında üzerine fondöten sürülür. Yine bu durum sıklıkla tercih edilmez çünkü BB krem genellikle kapatıcı olarak kullanılır ve üzerine fondöten uygulanmasına gerek kalmaz.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Cildinizi yüz temizleme jeli ile güzelce yıkayın ve kurulayın. Havluyla kurularken fazla sert davranmayın ki tahriş olmasın. Cildiniz kuruduktan sonra özellikle su bazlı yağsız bir nemlendiriciyi cildinize sürün ve 30- 60 dakika bekleyin. Cildiniz nemlendiriciyi emmeli ve fondöten için hazır hale gelmelidir.
Önce BB krem mi güneş kremi mi sorusuna yanıtına gelindiğinde ise, BB kremler güneş kremlerinden önce kullanılabilir. Herhangi bir yan etkisi yoktur.
Pudra koruyucu kullanabilirsiniz.
Özellikle yağlı bir cilde sahipseniz ya da gün içinde cildinizde oluşan parlamadan şikayetçiyseniz pudra koruyucular sizin için ideal seçenek olabilir.
Kontür makyaja başlangıç aşamasıdır ve fondötenden önce yapılır. Bronzer ise bitiş adımıdır ve ten makyajının sonunda uygulanır. Yüzü boyutlandırma aşamasında ortaya çıkan bronzer kontür farkı ise şöyle: Bronzer vurgu yapılacak noktalara direkt uygulanır.
Kapatıcınız ve fondöteninizin uygulama sırası için önerilerimize kulak verin. Yüzünüz soluksa fondöteni önce kullanmanız gerekir. Ardından daha fazla rötuş isteyen yerleri kapatıcı ile geçebilirsiniz. Ancak yüzünüzün rengi güzelse ve sadece birkaç ufak nokta can sıkıyorsa fondöteni kullanmanıza gerek yok.
Ten makyajına öncelikle fondöten sürerek başlamalıyız. Fondötenin süngerini ya da makyaj fırçasını tampon hareketler yaparak yüzünüze yaymanız gerekiyor. Cildinizle büyünleşip doğal duran aynı zamanda da kusurlarınızı ve gözeneklerini kapatan fondöten kullanmanız sizin açınızdan iyi olacaktır.
Eğer kreminizin kimyasal güneş koruyucu içeriği bulunuyorsa, önce güneş kreminizi, arkasından nemlendiriciyi veya makyajı uyguluyoruz. Unutmayın, kimyasal güneş koruma ürünlerinin güneşe karşı tam koruma sağlaması, cilde uygulanıp emilmesinden 15 ile 30 dakika sonra başlıyor.
UVA ışınları hava bulutlu dahi olsa cildin alt tabakasına ulaşabilir. UVB ise cildin üst tabakasına etki edip cilt yanıklarına neden olabilir. Bu sebeple güneş kremi sadece güneş açtığında değil her zaman günlük olarak kullanılması gereken bir koruma aracıdır.
Güneşten koruyucuların UV'ye maruz kalan tüm alanlara yeterli kalınlıkta, katman oluşturacak şekilde ovalamadan uygulanması gerekir. İdeal olarak kremler 2 mg/cm2 sürülmelidir. Bu miktar sadece yüz dikkate alındığında kabaca 1/3 çay kaşığı veya elinizin işaret ve orta parmağı boyunca miktar kadardır.
Güneş kremini iki parmak kuralı ile işaret ve orta parmağınıza uzunlamasına iki şerit halinde uygulamanız gerekiyor. Bu miktar ile yüz ve boyun bölgeniz için tam koruma sağlayacaktır. Yazın giydikleriniz güneşten korunmak için alabileceğiniz en basit ve öncelikli önlemlerden birisidir.
Eğer güneş koruyucu nemlendiriciden önce mi sürülür yoksa sonra mı diye merak ediyorsanız cevabımız belli: Güneş koruyucu ve nemlendiricinizi birleştirin. Dışarı çıkmadan 25- 30 dakika önce sürmelisiniz.
UVA ışınları, dünyaya ulaşırken herhangi bir filtrelemeden geçmeden direkt yeryüzüne ve dolayısıyla cildimize nüfuz edebildiği için, tehlikeli bazı cilt rahatsızlıklarına davetiye çıkarabiliyor. Bu nedenle uzmanlar, bulutlu havalarda ve hatta evdeyken bile güneş kremi kullanmanın öneminden bahsediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri