“Merhaba” (isim, bey ya da hanım) sık kullanılan bir selamlama başlangıcıdır. Mailinize giriş yapmadan önce alıcı ve “cc” dediğimiz bilgi kısmını doğru doldurduğunuzdan emin olun.
Elektronik ortamda bu adres, e-mail (e-posta) adresi olarak adlandırılır. E-posta adresi, çoğunlukla, kişinin kullanıcı numarası ve kullandığı sistemin internet/bitnet vb adresinden oluşur. [email protected] , [email protected], [email protected], örnek e-mail adresleridir.
sunarım./ Rica ederim. Sonra “Saygılarımla” yada “İyi çalışmalar dilerim.” ifadeleri eklenir. Üst kişilere: "Bilgilerinize arz ederim/edilmiştir. Sonra sadece "Saygılar" ifadesi eklenir.
Örneğin; [email protected] bir çoğu kişinin kullandığı popüler bir Google hizmetidir. Bu servis sağlayıcısının uzantısını taşıyan e-postaya iyi bir örnektir. [email protected] da kendi alan adınızı içeren e-postaya bir örnektir.
İlgili 19 soru bulundu
Resmi e-postanız'da alıcıya, onlarla olan ilişkinize uygun bir şekilde hitap ederek başlayın. Tanımadığınız veya adını bilmediğiniz bir kişiye e-posta gönderiyorsanız, “Sayın Bey\Hanım” gibi kalıplarla hitap edin. Meslektaşlar arasındaki e-posta da ismin önüne “merhaba” gibi bir kelime kullanabilirsiniz.
Kurumsal e-posta, uzantısında gmail veya hotmail gibi email sağlayıcıları yerine, şirketinizin ismi bulunan e-postadır. Kısacası, kişisel bir e-posta adresi “[email protected]” şeklinde olurken, bir kurumsal e-posta adresi “[email protected]” şeklinde olur.
Üst yöneticiye e-mail gönderilirken “Arz ederim, görüşlerinize sunarım”, aynı statüdeki personele ise “bilginize sunarım, yapabilir miyiz? Saygılarımla” vb. kelimelerle e-posta noktalanır. e-maili kime yazıyorsanız yani o görevi kimler yapması gerekiyorsa doğrudan onların adını yazarak başlanır.
Gmail İle E-Posta Aynı Şey Mi? Gmail hesabınızı, e-posta adresiniz olarak kullanabilirsiniz. Oldukça kullanışlı ve kolay bir uygulama olan Gmail ile e-posta aynı şeydir. Gmail, Google'ın uygulaması olması sebebiyle yaygın olarak kullanılmaktadır.
Kurumsal e-posta; şirket domain adresine bağlı oluşturulan şirket mail hesabıdır. İş yerleri için statü, fiziki olduğu kadar dijital dünyada da önemlidir. Faaliyet sürdüren firmaların bir alan adıyla beraber web sitelerinin ve buna bağlı mail adreslerinin olması son derece önemlidir.
Konu (Subject) Kısmına mutlaka konuyu yazınız, boş göndermeyiniz. Örneğin bir dersle ilgili dönem raporu gönderirken konu kısmına dersin kısaltılmış adını ve ne raporu olduğu yazılabilir.
E-posta yazarken dikkate almanız gereken bazı önemli noktaları inceleyelim. E-Maile “Ali Bey Merhaba” gibi bir selamlama cümlesiyle başlanır. Sürekli yazıştığınız kişilere de “Ali Bey” eğer bir gruba yazıyorsanız “Proje Birimi Çalışanlarına” veya çok isimle hitap edilir. “Ali Bey, Mehmet Bey, Hakan Bey”.
Resmi bir mail atıyorsanız, Saygılarımla, veya İlginiz için teşekkürler ederim. veya Değerlendirmelerinizi rica ederim.
Kişilere yazılan yazılarda; “Sayın” kelimesinden sonra ad küçük, soyadı büyük, unvan ise küçük harflerle yazılır (Örnek: 3).
“E-posta Adresi” alanına info yazmanız yeterlidir. Bu aşamada daha önce info mail'i aldıysanız, tekrar tanımlayamayacağınızı unutmayın.
Webmail olarak bilinen bu yöntem ile mailinizi kontrol etmek çok basittir. Alan adınızın başına webmail. koyarak ilgili alana giriş sağlayabilirsiniz. webmail adresiniz webmail.sirketinizinadi.com tarayıcınızın adres satırına bunu yazıp enter'e bastıktan sonra sizden mail adresinizi ve şifrenizi girmeniz istenecektir.
* Hitap, Selamlama : Ciddi ve resmi bir hitap şekli her zaman gereklidir. İş yazışmalarında -iç yazışmalar dahil- “Bey”, “Hanım” kelimeleri ile hitap etmek, cinsiyetini bilemediğiniz isimlerde ise “Sayın İsim Soyisim” şeklinde hitap kullanmak gerekir.
E-posta kapanışlarında “Bilginize” ifadesinden kaçınılmalıdır. Bunun yerine “bilgilerinize sunarım” ya da “bilgilenmeniz için paylaştım” gibi yüklemi olan cümle kullanılmalıdır. Tavsiye edilmez ama “FYI”, “FYA” ya da “Bilginize” kısaltmaları ile önyazı eklemeden e-posta iletilebilir.
Örnek bir e-posta adresi iki bölümden oluşur. Arasına @ işareti koyulur. @ işareti “et” şeklinde okunur. @ işareti bütün e-postalarda olmak zorundadır. E-posta adreslerinde tüm harfler küçük harfle yazılır.
* Posta pulu zarfın sağ üst köşesinde, * Gönderici adresi ve posta kodu zarfın sol üst köşesinde, * Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır.
Mailinizi göndermeden önce son kez kontrol edin. Artık mailinizin sonuna geldiniz. Maili "Saygılarımla" ifadesi ile bitirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri