Peki nedir bu iki tuş? 'CTRL' tuşuna basılı tutarken 'F' tuşuna basarsanız bu FPS ve Ping değerlerini açabilirsiniz aynı şekilde bu tuşlara tekrar basarsanız değerleri kapatabilirsiniz.
Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra yapmanız gereken şey, bir oyuna girmek olacak. Oyuna girdikten sonra Windows + G tuşları ile paneli etkin hale getirin ve kutucuğu istediğiniz bir noktada konumlandırın. Bu sayede hangi programı kullansam düşüncesinde boğulmadan FPS değerlerini görmeniz mümkün olacak.
Game Bar'ı açmak için Windows logosu + G tuşlarına basın, ardından Pencere öğesi menüsü > Performans'ı seçin. FPS sekmesini seçin, ardından Erişim iste'ye basın. Komutları uygulayın, ardından değişikliklerin etkili olması için bilgisayarınızı yeniden başlatın.
FPS'nin yanı sıra, performans izleme ölçümleri artık ayrıntılı performans istatistiklerini, sıcaklığı ve gecikme sürelerini de gösteriyor. Bu ölçümleri açıp kapamak için [Alt + R] tuşlarına basın. Bu beta özelliği etkinleştirmek için önce "Ayarlar"a, ardından "Deneysel özellikleri etkinleştir"e tıklayın.
Birincisi Steam arayüzünden ayarlara tıklayıp ardından oradan oyun içi sekmesini açarak FPS'inizin hangi konumda gözükmesini istiyorsanız seçebilirsiniz. 2.Yol: İkinci yol ise geliştirici konsolu açarak "cl_showfps 1" yazarak FPS inizi görebilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Oyun dünyasının en önemli konularından biri olan FPS ölçümü, 1 saniyede ekrana aktarılan kare sayısını ifade eder. FPS değerinin yüksek olması, ekrandaki görüntünün daha akıcı ve hızlı bir şekilde oynatılmasını sağlar. Bu sayede ekran başındaki kişi, görüntüleri çok daha pürüzsüz ve net bir şekilde görebilir.
Teknoloji terimi olarak FPS. FPS, kısaltması "Frames Per Second" olan bir terimdir ve oyunlarda grafiklerin akıcılığını ve hareketliliğini ölçmek için kullanılır. Frame Per Second, saniyede görüntülenen kare sayısını ifade eder. Örneğin, 60 FPS, her saniyede 60 kare gösterildiği anlamına gelir.
Oyuna girdikten sonra, GeForce Experience kısayol tuşuna (varsayılan olarak Alt+Z) basmanız yeterlidir; GeForce Experience katmanı ekranda görünecektir.
CS:GO oyununda FPS sayacı sayesinde oyundaki FPS değerinizi ölçebilirsin. Konsola “+graph” veya “cl_showfps 1” yazın. Eğer “+graph” yazarsanız oyun ile ilgili tüm değerleri görebilirsin. Konsola sadece “cl_showfps 1” yazdığınızda fps değerini görebilirsin.
FPS ORANI KAÇ OLMALIDIR? Oyunlarda akıcı bir görüntü elde etmenizi sağlayacak minimum FPS değeri 60'tır. 60 FPS ve üstü değerlerde artık oyunlar daha pürüzsüz ve akıcı bir şekilde oynanabilir.
Oyun sırasında görüntülerin çok daha akıcı olabilmesini istemeniz halinde FPS değerinizin en az 60 olması gerekir. 60 ve üstündeki değerler hem üstün bir akıcılık hem de son derece pürüzsüz bir deneyim elde edebilmenize olanak tanır. Bilgisayarınızın monitöründeki yenileme hızı da bu esnada etkili olur.
Adım 1: Kütüphanenizde bulunan Pubg oyununa sağ tuşa tıklayın ve "özelliklere" tıklayın. Adım 2: Daha sonra "Başlatma Seçenekleri" kısmına tıklayın. Adım 3: Karşınıza çıkan kutucuğa "-sm4 -malloc=system -USEALLAVAILABLECORE -maxMem=8192" yazın. Adım 4: Kutucuğu onaylayıp kapatın ve oyuna girin.
Eğer bir oyun oynarken arka planda çalışan uygulamalar RAM, işlemci ve ekran kartı gibi donanımları yüksek ayarlarda kullanıyorsa bu FPS drop'a neden olacaktır. Örneğin FPS oyunu oynadığınızda arka planda tarayıcı ya da tasarım programları açıksa bu FPS kaybına neden olacaktır.
ALT + SHIFT + F10 tuş kombinasyonuyla Nvidia Anında Yeniden Oynatma özelliğini aktif edin. Kayıt almak istediğiniz sahneler geçtiğinde ise ALT + F10 tuş kombinasyonuyla kaydı alabilirsiniz.
Dilerseniz ALT + Z yaparak GeForce Experience paneline girdikten sonra FreeStyle özelliğine geçiş yapabilirsiniz, isterseniz ise ALT + F3 yaparak doğrudan FreeStyle'a ulaşabilirsiniz.
İstediğiniz sahneyi NVIDIA Ansel teknolojisini destekleyen bütün oyunlarda ALT+F2 tuş kombinasyonuyla anında durdurup gelişmiş oyun-içi ayar menüsü sayesinde tıpkı gerçek hayattaki gibi istediğiniz açıdan, yerden ve yakınlıktan oldukça sanatsal oyun-içi görüntülere sahip olabilirsiniz.
Oyunlar için istenen FPS değeri en az 30'dur. Bu değerin artması görsel açıdan çok önemli olmayabilir çünkü insan gözünün saniyede yakalayabildiği görüntü sayısı sınırlıdır. Ancak FPS yükseldikçe kalite de yükselir. Bu sebeple ne kadar yüksek FPS o kadar iyi diyebiliriz.
FPS performansı açısından, 120 Hz ekranlar yüksek FPS değerleri sunabilir, ancak 240 Hz kadar yüksek değillerdir. Yine de, çoğu oyun için 120 FPS, akıcı bir oyun deneyimi sunar.
Oyun moduna geçiş yapıldığında tüm sistem kaynaklarını mevcut oyun için öncelikli hale getiren sistem, böylece oyundaki performansın artmasını sağlıyor. Yapılan testlerde FPS değerleri başta olmak üzere ciddi bir performans artışı elde edildiği belirtilmektedir.
Bu terimlerden biri olan FPS (açılımı olan frames per second yani saniyedeki kare hızı) cihazlarımızın bizlere sağlamış olduğu performansı ölçebilirken özellikle nişancı ya da rekabetçi oyun tarzlarında önemli bir yer kaplıyor.
Merhabalar, yüzde bir ve binde bir oranları isminden de anlaşılacağı gibi bir dakikada alınan yüz kareden en düşük alınan FPS yani kare sayısını, binde bir ise bir dakikada alınan en düşük kare sayısını bize gösterir.
Açılımı ”Frame Per Second” olan FPS, saniyedeki kare sayısı anlamına gelmektedir. Video çekenler sıklıkla 25 FPS, 50FPS, 60FPS veya 100 FPS gibi ayarlarla karşılaşmaktadır. Bu ayarlar, çekeceğiniz videonun saniyede kaç kare içereceği anlamına gelmektedir.
Android Advanced Tools Team isimli bir geliştirici tarafından Google Play Store'da kullanıma sunulan FPS Meter uygulaması sayesinde telefon ya da tabletinizin ekranına bir saniyede düşen kare sayısını anlık olarak görebileceksiniz.
FPS bilgisayarınızın ekran kartı, ram, işlemci vs. gibi parçalarına bağlı olarak değişen bir değerdir. Frames Per Second yani saniyede kare yakalama hızı olarak tanımlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri