Paris Büyük Camii (Fransızca: Grande Mosquée de Paris), Paris'in Quartier Latin (5. Arrondissement) mahallesinde bulunan camidir. Fransa'da inşa edilmiş ilk camidir.
Fransa'da toplam 2 bin 620 cami bulunuyor.
Dünyada en çok cami hangi ülkede var sorusunu Dubai Islamic Economy Development Center yanıtlıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda belirlenen listeye göre ise dünyada en çok cami olan ülkeler arasında Endonezya dünyada en çok cami olan ülke oluyor. Sıralamada Almanya bile yer alıyor!
Bunların da sayıları birçok büyük ülkede yüzdelere girmeyecek kadar çok azdır. Sadece istisnası Surinam ve Guyana'dır.
Londra Merkez Camii,, İngiltere'de bulunan bir camidir. İslam Kültür Merkezi'nin önemli bir parçası olan eski cami mimarilerinin bir örneğidir. Londra'nın merkez camisi olarak da bilinen yapı 6,5 milyon Sterlin maddi desteği ile tamamlanmıştır.
İlgili 22 soru bulundu
İstatistiklere göre Almanya'da yaklaşık 2 bin 800 cami bulunuyor. Zaman zaman, özellikle yüksek minare gibi daha dikkat çekici mimari özellikler taşıyan camiler, şehir görüntüsüne uyumları çerçevesinde tartışmaların veya anlaşmazlıkların odağında yer alabiliyor.
Ülkenin her yerinde bir çok cami bulunmaktadır. Azerbaycan halkı da sürekli olarak bu camileri kullanmaktadır. Azerbaycan Camileri de yıllardır insanların ibadet etmelerini sağlamak için çok iyi düşünülmüş şekilde inşa edilmiştir.
Osmanlı Yunanistan'ın birçok yerinde cami bulunurken, Ekrem Hakkı Ayverdi'nin tespitlerine göre 2.336 Osmanlı cami ve mescit, bugün Yunanistan'da Müslümanların yoğun bulunduğu Batı Trakya'da 300 ve Rodos ve İstanköy adalarında'da 3 resmî cami ve mescit vardır, yeni cami yapımı ve tamiri izne bağlıdır.
Kanada'daki ilk cami olma özelliğini taşıyan Raşid El Faruk Cami 12 aralık 1938'de açılmıştır. Caminin açıldığı tarihte Kanada'da yaklaşık 700 Müslüman bulunmaktaydı. Caminin yapımında emeği geçen en önemli isim Hilwie Hamdon'dur.
Paris Büyük Camii (Fransızca: Grande Mosquée de Paris), Paris'in Quartier Latin (5. Arrondissement) mahallesinde bulunan camidir.
İsviçre genelinde 260'tan fazla cami ve mescit bulunmakla birlikte, ülkedeki Müslüman sayısı ile kıyaslandığında bu sayı oldukça düşük kalmaktadır.
500 yıl sonra Avrupa'da İspanya, Fransa, Almanya dahil bir çok ülkede ezanlar okunuyor...
Merhum Mohamed Abdulkhaliq Gargash Camii, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir kadın mimar tarafından tasarlanan ilk camilerden biri olma özelliğini de taşıyor. Projenin çıkış noktası, Dubai'nin endüstriyel kalbi olan Al Quoz semti sakinlerine hitap eden minimum sakin ve manevi bir ibadet alanı inşa etmek olmuş.
Resmî veriye göre 24 Mayıs 2018 tarihi itibarıyla Fransa'da 800.000 (çifte uyruklu vatandaş dahil) Türk vatandaşı yaşamaktadır.
Roma Camii (İtalyanca: Moschea di Roma), İtalya ve Avrupa'nın en büyük camisi. 30.000 m2 alan kaplar ve 12.000 kişi alır. Bina şehrin kuzeyinde, Monti Parioli eteklerinde, Acqua Acetosa mahallesinde yer alır.
Türkiye'de yaşayan Müslümanların titizlikle baktığı cami sayısının en çok yoğun olduğu il İstanbul olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul'u ise Konya ve Ankara takip ediyor. En az cami bulunan iller ise sırasıyla; Kilis, Yalova ve Tunceli olarak karşımıza çıkıyor.
Bugün Çin'de aşağı yukarı 45.000 camii vardır.
Kazakistan'da inşaatı tamamlanan Orta Asya'nın en büyük camisi olma özelliğine sahip Büyük Nur Sultan Camisi, törenle açıldı.
Mavi Cami - Blue Mosque: Sultanahmet Camii, İstanbul, Türkiye - Tripadvisor.
İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), eğitim ve insani yardım çalışmalarını sürdürdüğü Afganistan'da hayırseverlerin desteğiyle başkent Kabil'de inşa ettiği Seyyidül Murselin Medresesi ile Enerji ve Su İşleri Bakanlığı Camii ve Gazni şehrinde tamamlanan Sultan Mahmud Gaznevi Mescidi'ni hizmete açtı.
Hollanda'nın Den Bosch kentinde yapımı tamamlanan Den Bosch Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Orhan Gazi Camii'nin resmi açılışı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla yapıldı.
Amerika'nın en büyük cami kompleksi olan Amerika Diyanet Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2016'da açıldı. Cami, Maryland'de 60 dönümlük bir arazi üzerine inşa edildi.
İsveç, İsveç'teki Müslüman topluluklara ibadet yerleri sağlayan çok sayıda camiye sahiptir. İsveç'teki ilk camii 1976 yılında Göteborg'da yaptırılan Nasır Camii'dir. Bunu 1984'te Malmö Camii ve daha sonra 1995'te Uppsala Camii izlemiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri