Tipik bir Fransız kahvaltısı genellikle bir fincan kahve ve croissant'dan (kruvasan) oluşuyor, yanına da ne alaka diyeceksiniz ama portakal suyu eşlik ediyor.
Fransa dünyanın en önemli şaraplarını üreten ülke olarak ün salmıştır. Böyle olunca da Paris'e yolu düşenler lezzetli Fransız şaraplarından tadabilirler. Zaten Fransızlar yemeğin yanına genelde şarap içmeyi tercih eder. Fransa'da 10 civarında belli başlı şarap üretim bölgesi vardır.
Tıpkı bizim kültürümüzde olduğu gibi Alman mutfağında da kahvaltıda çay veya kahve gibi sıcak içeceklere yer verme alışkanlığı var. Ancak Almanlar çoğunlukla kahveyi tercih ediyor.
Dünyaca ünlü bir mutfağa sahip olan İtalyanlar söz konusu kahvaltı olunca kahve kültürlerinin de yardımıyla güne büyük bardak bir cappuccino ve kruvasan çeşitleri ile başlıyorlar. Zengin bir kahvaltı alışkanlığı olmayan İtalyanlar, tatlı ve tuzlu bisküvi çeşitleri ile marmelatları da kahvaltıda tüketebiliyorlar.
Rusya: Ruslara özgü hareketler
Çayı süt ile tüketmek sadece İngilizlere özgü bir alışkanlık olarak bilinse de Ruslar da kahvaltıda çayı süt ile tüketmeyi tercih ederler. Birçok insan için deniz ürünleri kokusu nedeniyle sabah yemek için tercih edilecek bir lezzet olmasa da durum Ruslarda böyle değil.
İlgili 28 soru bulundu
Kızartılmış ekmek ve çeşitli kurabiyelerle tüketilen bu iştah açıcı kahvaltıya genellikle çay eşlik eder. Siyah çay da bulabilirsin ama İngilizler kahvaltının yanında genellikle sütlü ya da kremalı çayı tercih ederler.
Bu 2 bin yemeğin içerisinde milli yemek menümüze dahil kahvaltılık yemek ve ürünlerin sayısı da oldukça fazla. Özellikle kahvaltı sofralarımızda yerel ürünlerin ayrı bir yeri var. Tereyağı, bal, peynir, kükü, lavaş, tandır ekmeği, Azerbaycan çayı ve tatlılarını bu yerel ürünlerimiz arasında sayabiliriz.
Bu sorunun yanıtı bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de genel bir bilgi vermek mümkün. Çin'de sabah yemeklerinde kızarmış, haşlanmış yada buharda pişirilmiş pirinç ekmekleri, yine pirinç veya buğday unundan yapılmış içine karides, kıyma veya sebze konulan börekler yenir.
Bacon, yumurta, krem peynir, donut, sosis, meyve, bagel, reçel, yumurta, waffle, pancake ve mısır gevreği gibi bol çeşitli bir kahvaltıdan hoşlanan Amerikalılar, sabahları güne kahvaltı eşliğinde filtre kahve ile başlarlar.
Kahvaltıda tahıl ve hamur işlerinin yanında meyve suyu, çay, kahve, sıcak çikolata içilir. Ayrıca sabah kahvaltılarında yedikleri kendilerine özgü bir reçelleri vardır. Bu reçel Kanada'da yetişen bir çam ağacından elde edilen bir Nepul şuruptur,reçel olarak sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir.
Masoob için “Yemen ellerinin pudingi” desek yanlış bir tabir olmaz galiba. Arap yemekleri içinde özellikle kahvaltılarda tüketilen bu besleyici ve enerji verici tabak içinde muz ve ekmek parçacıkları bolca kullanılmaktadır. Ekmek olarak genellikle pide ya da kepekli ekmek tercih edilmektedir.
Bunun en güzel örneklerinden biri Belçika kahvaltısı. Ağırlıklı olarak peynir, reçel, sıcak çikolata sosu ve ekmekten oluşan bir kahvaltı ile güne enerji dolu bir başlangıca ne dersiniz? Eet smakelijk!
Geleneksel olarak Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç (gohan), miso çorbası, nori (deniz yosunu) ve pişmiş (füme, kavrulmuş, kızartmış, ızgara) balık yerler. Birde sabah sofrasında marineli ve taze sebzeler, tofu peyniri (soya peyniri) ve mutlaka yeşil çay bulunur.
Fransız mutfağı 3 ana öğünden oluşur: Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği. Ara öğünlere yer verilmez.
Yılda ortalama 7 milyar şişe şarap üretilen Fransa'da öğle ve akşam yemeklerinde su ve mineralli suyun yanında genellikle şarap da ikram ediliyor. On şarap üretim bölgesi bulunan Fransa, gelişmiş bir şarap endüstrisine sahip. En ünlüleri arasında Bordeaux, Champagne, Korsika, Savoy ve Rhone yer alıyor.
Fransız rakısı olarak da bilinen Pastis'i Fransızlar genellikle aperitif içki olarak yemek öncesi tüketiyor.
Hemen hemen bütün kahvaltı salonlarında öne çıkan seçenekler; avakadolu tost, ev yapımı granola ve yulaf ezmesi... Sağlık düşkünleri için yeşil smoothie, chiapudding ya da sağlığı dert etmeyenler için fransız tostu ve haşlanmış yumurta.
Kore'de kahvaltı kültürü yok, ana öğünlerde tüketilen tüm yemekler kahvaltıda da yeniyor. Kahvaltı sofralarında genellikle çorba, tavuk gibi yemekler tüketilirken ekmek yerine de pilav kullanılıyor.
Venezuela Kahvaltısı
Lavaştan daha kalın olan arepalar, peynir, tavuk, kırmızı et, avokado salatası, fasulye ya da yumurta ile sandviç gibi dolduruluyor. Ülkeye özgü bir başka kahvaltılık lezzetse perico isimli, bizdeki menemeni çok andıran soğanlı, domatesli ve tereyağlı çırpılmış yumurta.
Brezilya'da Kahvaltı
Oldukça ilginç bir kahvaltı kültürüne sahip olan Brezilya'da genellikle bagete benzeyen bir ekmeğin, yani “Pão Francês”in yanında çeşitli peynirler ve jambon tüketiliyor. Papaya gibi tropikal meyvelerin de sıkça tüketildiği klasik Brezilya kahvaltısının vazgeçilmezi kahve.
German traditional breakfasts include German tilsit cheese, intensely creamed cow's cheese, bread, pork, potatoes, goose liver, eggs and world famous oatmeal, grain German bread.
Karadeniz yöresel ürünlerinden oluşan kahvaltısı ile hem gözlere hem mideye hitap ediyor. Haftanın her günü serpme kahvaltısı var. Kahvaltıda kaymak, Karadeniz yayla balı, Hemşin mıhlama, kavurmalı yumurta, yöresel çeçil peyniri, yöresel tereyağı, likapa (yaban mersini) reçeli var.
Küçük dairesel kalıplarda buharda pişmiş, mayalanmış pirinç ve mercimek hamurundan yapılan İdli, Güney Hindistan'da kahvaltıda tüketiliyor. Bir çeşit ekmek olarak düşünebileceğiniz yemek, Hindistan cevizi ve domates sosuyla sunuluyor.
Kuzu etinin parçalar halinde soğanla kızartılması ve üzerine şeker ve kestane eklenmesiyle enfes bir lezzete dönüşmesi ile yapılan ovrişte geleneksel Azeri yemeklerinden biri. Ovrişte kuzu eti yerine tavukla da yapılabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri