Fırça çiçeği ister sürgünlerinden ister tohumdan olsun ilkbaharın ilk zamanlarında don zamanları geçtiği zamandan itibaren dikilebilir. Tohumlar toprağın üzerine serpin üzerine de 1-2 cm toprak atın. 3-4 gün içerisinde çimlenmeye başlayacaktır.
Şişe fırça çalısı olarak da bilinen fırça çalısı tohumdan veya taze sürgün dallarından 7 - 8 cm kesip torf veya humuslu bahçe toprağına dikerek çimlenmesini sağlayabilirsiniz. Fırça Çalısı çiçeği 2.5-3 metre uzunluğa kadar çıkabilen bir çiçek türüdür.
Yaz aylarında hafta 1 ya da 2 kez su verin. Kış aylarında çok seyrek su verebilirsiniz. Fırça çalısı çiçeği güneşi çok sever! Bu nedenle güneş almasına özen gösterin.
-Fırça Çalısı Fidanı Nasıl Üretilir: Tohum veya çelikle üretim yapılmaktadır. -Fırça Çalısı Fidanların Fidan Dikim Mesafesi: Fırça Çalısı fidanlarınızı 5 metre ara ile dikebilirsiniz. -Saksıda Yetiştiriciliğe Uygunluğu: Uygundur.
Fırça çalısı bitkisi kırmızı fırçaya benzeyen çiçekleri ile peyzaj bahçelerine renk katan çalı formlu süs bitkisidir. En fazla 2-3 metre boylanır.
İlgili 45 soru bulundu
Fırça çiçeği ister sürgünlerinden ister tohumdan olsun ilkbaharın ilk zamanlarında don zamanları geçtiği zamandan itibaren dikilebilir.
Bitkilerin hızlı büyümesini sağlamak için, iyi drenajlı ve besin açısından zengin bir toprak kullanmalısınız. Bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinler, büyüme hızlarını önemli ölçüde etkiler. Kompost ve organik gübreler kullanarak bitkilerinizin topraktan gerekli besinleri almasını sağlayın.
Ilıman iklimlerde dışarıda yaşayabilir. Bol güneşli ortamları severler. Soğuğa dayanıklı değildir.
Fırça çalılarında kök çürüklüğü, aşırı sulama veya kötü drene edilmiş topraklar nedeniyle ortaya çıkabilir. Köklerde çürüme meydana gelir ve bitki besin ve su alımında sorunlar yaşar. Bitkinin zayıflamasına ve yaprak dökülmesine neden olabilir.
Bol güneşli ortamları sever ve havalanması iyi kumlu, organik maddece zengin topraklarda yetişir. Kuraklığa ve su baskınlarına dayanıklıdır. Düzenli sulandıklarında çiçek verimi artar. Soğuğa dayanıklı değildir ve anavatanı Avustralya'dır,Ülkemizde tüm sahil kesimlerinde yetişebilir.
Bodur fırça çalısı özellikleri bakımından soğuğa dayanıklı değildir. Bu sebeple ılıman iklimlerde peyzaj alanları içerisinde kullanımları sağlanabilmektedir.
Soğuk su köklere zarar verebilir. Bitkinizin sulanması için en uygun zaman erken sabah veya geç akşam saatleridir. Bu saatlerde su daha iyi emilir ve bitki yaprakları güneşe maruz kalmadan kurur.
Aynı şekilde cereyanda kalmak, sıcaklık dengesi olmayan yerde bulunmak, çiçekleri hasta ediyor, ömrünü kısaltıyor. Bazı çiçekler sıcak hava sever, bazıları ılık ama dengesizlik en kötü şey. Mesela cam önleri kışın kalorifer petekleri sebebiyle çiçeklerin en sevmediği yerler.
Suda köklenen çiçekler; telgraf çiçeği, kurdele çiçeği, pothos sarmaşığı ve dua çiçeği olarak sıralanmaktadır. Bu çiçek çeşitlerini kolaylıkla suda köklendirebilirisiniz. Çiçeklerin suda köklenmesi için suyun bazı niteliklere sahip olması gerekmektedir.
Para Çiçeği Nasıl Ekilir? Para çiçeklerinin ekimi oldukça kolay ve pratiktir, sadece bu çiçeklerin kökleri geniş olarak büyüdüğü için büyük bir saksıya ekilmesi gerekir. Para çiçekleri yapraklarıyla beraber ekilir. Yaprakları bir süre suda bekledikten çiçek köklenir ve sonrasında da filizlenmeye başlar.
Büyük yapraklarının yeterli nem desteğini karşılayabilmesi için ilkbahar ve yaz aylarında bitkinin her gün sulanması gerekir. Aşırı sulama yaprakların rengini kahverengiye çevireceği gibi az sulama da yaprakların sararmasına sebep olur. Bu yüzden toprağın kuruluğunu kontrol ederek sulama yapılması gerekmektedir.
Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra toprak değişimi de yapabilirsiniz. Yetiştireceğiniz her çiçeğin su, ışık ve hava ihtiyacı çeşitlerine göre değişmektedir.
Çiçeğin aşırı sulanması, çok fazla güneş ışığına maruz kalması ya da az ışık alması, çiçeğin yerinin sürekli değiştirilmesi, toprağın besin içeriğini kaybetmesi gibi nedenlerle açıklanabilir.
⏩ Sulama işlemi düzenli, ölçülü ve toprağın her yanına eşit dağılacak şekilde yapılmalıdır. ⏩ Çiçeğinizin sulamasını, yazları haftada 2 kez yapabilirsiniz. Kış aylarında haftada 1 gün sulama yeterli olacaktır.
Çiçek ne zaman sulanmalı sorusunun yanıtı, bitkinin güncel nem ihtiyacına bağlı olarak belirlenmelidir. Bitkinin toprağının kuruduğunu gözlemleyerek sulama zamanını belirleyebilirsiniz. Sulama günlerinin her hafta düzenli olarak takip edilmesi önerilir. Fazla nem kullanımı, köklerin nefes almasını engeller.
Avustralya kökenli, 8 m boylanabilen, herdem yeşil, çalı veya ağaççık formlu odunsu bir süs bitkisidir.
Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz. | Bi̇tki̇, Çiçek, Organik gübre. Çayın Bitkilere Faydası. Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz.
Bunların beraberinde çiçeklere verilen bazı vitaminlerse daha sağlıklı gelişmelerine, çiçek açmalarına ve türlü rahatsızlıklara karşı bağışıklıklarını yükseltmeye destek olur. Randımanlı ve sağlıklı çiçek gelişimi için ihtiyaç olan altı ana besin maddesi karbon, hidrojen, oksijen, azot, fosfor ve potasyumdur.
Adeta bir sardunya coşturan: Haşlanmış yumurta suyu
Hemen her sabah haşladığınız yumurtalardan arta kalan o suları ziyan etmiyor, oda sıcaklığına geldikten sonra bitkilerinizin saksılarına döküveriyorsunuz. Bir süre sonra çiçeklerinizin coştuğunu, bitkinizin çok daha verimli hale geldiğini görüyorsunuz. Nefis.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri