Pişen sütlacı tepsiden alıp önce dışarda soğuyana dek bekletelim sonra buzdolabına koyalım. Üzerini streçle kapatalım. İkram yaparken süsleyelim. Deneyenlere afiyet olsun.
Sütlaç Nasıl Saklanır? Artan sütlaçlarınızın üzerini sıkıca kapatıp buzdolabında ertesi gün tüketmek için saklayabilirsiniz. Daha fazla beklettiğinizde bozulmaz veya tadı değişmez.
Sütlü tatlıların yukarıda da bahsettiğim gibi dolapta saklama ömrü en fazla 2 gündür. 2 gün sonra bozulmaya başlar ve tazeliğini kaybeder.
Üzerleri kızaran sütlaçlarımızı fırından çıkaralım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuyana kadar bekletelim, dilerseniz buzdolabına koyabilirsiniz.
Nişastasız sütlaç nasıl koyulaşır? Son olarak nişastasız sütlacın içine yarım paket vanilya ekleyip, karıştırın. Daha sonra sütlacı, kepçe yardımı ile kaselere paylaştırıp, oda ısısında soğumaya bırakın. Oda ısısında soğuyan nişastasız sütlaçları soğuyup kıvam alması için buzdolabında en az 4-5 saat dinlenmeye bırakın.
İlgili 16 soru bulundu
Pişen sütlacı tepsiden alıp önce dışarda soğuyana dek bekletelim sonra buzdolabına koyalım. Üzerini streçle kapatalım. İkram yaparken süsleyelim. Deneyenlere afiyet olsun.
Bu aşamada nişastanın topaklanmamasına özen gösterin. Sütlaçtan bir kepçe kadar alın, nişastalı suyun üzerine ekleyip iyice karıştırın. Ardından ocakta kaynamakta olan sütlacın içine azar azar ekleyin ve ilave ederken sütlacı karıştırın. Bu şekilde sütlaç kıvamının koyulaşmaya başladığını farkedeceksiniz.
Su sayesinde fırının nemi korunacak ve sütlacınız çok sert bir kıvamda olmayacak, eşit bir şekilde kızaracaktır. Ayrıca sütlacın yeniden kaynaması ve taşması da su sayesinde engellenmiş olacaktır.
Fırın sütlaç nasıl yapılır fırın sütlacı fırına vermeden önce tepsiye sıcak su değil soğuk su eklenmelidir. Bazı tariflerde sıcak su eklediklerini gördüm bu sütlacın hamur olup kaskatı kesilmesine neden olacaktır. Bu nedenle ekleyeceğiniz su soğuk olmalıdır ve tepsinin en az üçte birini doldurmalıdır.
Sıcak ve soğuk sıvıların aniden bir araya gelmesi tatlınızın kıvamına zarar verebilir. Sütlacın lezzetinin bir diğer kuralı da şekerini en son ilave etmektir. Sütlü tatlılar genellikle soğuk yenir, bu nedenle tüketmeden önce buzdolabına kaldırılır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sütlaç buzdolabına konur mu? Sütlü tatlılar genellikle soğuk yenir, bu nedenle tüketmeden önce buzdolabına kaldırılır. Siz de bu işlemi yapabilirsiniz.
3-3 kuralı nedir? Bu kural bir çok tecrübeli ev hanımının bildiği, sütlü tatlıları buzdolabı dışında 3 saat, buzdolabında 3 gün muhafaza etme kuralıdır. Buzdolabında 3 günden fazla kalan sütlü tatlı veya sütlacı, iyi görünse hatta tadında bozulma olmasa dahi tüketilmesi tavsiye edilmez.
Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece kızgın fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu, sütlaçlara değdirmeden tepsiye dökün. Fırına verdiğiniz sütlaçları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin.
Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir.
Eğer hazırladığınız ve bir süre sakladığınız sütlü tatlının üzerinde ya da kaşıkladığınızda içinde beyaz noktacıklar oluşmaya başladıysa tatlınız bozulmaya başlamış demektir. Böyle bir durumda tüketmemeniz daha doğru olacaktır, aklınızda bulunsun.
Sütlaca tuz, sütlacın tadını dengelemek için (eser miktarda) atılır. Nişasta kullanımadan yapılan sütlaca tuz ilave edilmezse, sütlacın tadı dengesiz olur. Çoğu damak bu tat dengesizliğini fark eder.
Pirinçlerin diri kalmadan iyice yumuşaması için kısık ateşte pişirilmesi gerekir. Bu tarifte güveç veya porsiyonluk fırın kapları kullanabilirsiniz. Kapların yarısına gelecek kadar su doldurduğunuz tepsiyi fırına verebilirsiniz. Fırının sadece üst kısmını çalıştırarak sütlaçları 5-10 dakika içinde kızartabilirsiniz.
Kaynadıktan sonra şeker ve vanilyamızı ekleyerek bir iki taşım kaynatıyoruz. Daha sonra 2 kaşık nişastamızı ayırmış olduğumuz süt ve yumurta sarısını karıştırarak homojen hale getirip sütümüzün üstüne ekliyoruz ve 5 dk daha kaynatıyoruz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Fırında Sütlaç yaparken neden taşar? Adım: Kaseler, fırın tepsisine yerleştirilir ve tepsiye yaklaşık bir parmak kalınlığında sıcak su doldurulur. Tepsiye sıcak su doldurulmasının nedeni, sütlaç yüzeyinin çatlamasını önlemektir.
Sütlacı kaselere boşalttıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serperek hızlı bir şekilde üzerlerinin nar gibi kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Tepsiye sıcak su doldurulmasının nedeni, sütlaç yüzeyinin çatlamasını önlemektir. Son olarak tepsi fırının en üst rafına yerleştirilir ve fırın ızgara modunda 230 dereceye ayarlanır.
Kullanacağınız cam kasenin borcam olması önemlidir. Tek porsiyonluk borcamlarda içiniz rahat bir şekilde fırın sütlaç yapabilirsiniz. Bazı porselen ve cam kapların tabanında kaç dereceye kadar ısıya dayanıklı olduğu yazmaktadır. Eğer 200 dereceye kadar dayanıklı bir kapsa fırın sütlaç yapımında kullanabilirsiniz.
Pişirmede dikkat edilecek unsurlar; Süt kısık ateşte yavaşça pişirilmelidir. Pirinç iyice kaynatılmalı ve sübye kaynayan süte yavaşça ilave edilmeli. Sütlacın kıvamı sulu ise biraz daha sübye ilave edilmeli veya biraz daha kaynama süresi uzatmalı.
Kıvamı tam tutan bu sütlacın bir farklılığı var bu kez. Üzerinden tarçını çıkarıyor, limon kabuğu rendesi koyuyoruz. İçine vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyerek ferahlığını ve lezzetini ön plana çıkarıyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri