Galeta unu üretiminde öncelikle Buğday unu (Gluten İçerir), su, tuz, ekmek mayası kullanılarak ekmek üretilir. Ardından, bu ekmek özel bir işlemden geçirilerek, kurutulur ve son olarak da değirmende öğütülür. Geleneksel olarak et, tavuk, balık ve sebze gibi ürünlerde kaplama amacıyla mutfaklarda kullanılmaktadır.
Bekleyen ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu olan galeta unu, evde yapılmaya oldukça uygun bir un çeşididir. Hazır olarak da satılan galeta unu içinde buğday, maya, tuz ve su bulunur.
Kanserojen ve sağlığa zararlı malzemeler asla içermezler. Özellikle firmamızdan bulunan galeta unları her zaman özel olarak üretiminin yanında sağlığa da faydalıdır. Besin değerleri bakımından oldukça zengin ve faydalı olan galeta unu herkesin tercih ettiği bir üründür.
Bayat ekmeklerin bir süre fırınlanması sonucunda kuruması üzerine rondoda çekilmesi ile galeta unu oluşur. Un haline gelen bayatlamış ekmekleriniz anında tüketilmeye hazırdır. Şayet galeta unu gerekli ve bayat ekmeğiniz de yok ise de kendiniz galeta unu yapabilirsiniz.
Galeta unu, fırınlanan bayat ekmeklerin iyice ezilmesiyle elde edilen toz ekmek kırıntılarıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Galeta unu üretiminde öncelikle Buğday unu (Gluten İçerir), su, tuz, ekmek mayası kullanılarak ekmek üretilir.
Bayat ekmekleri küçük küçük dilimleyip fırınlayın. İyice kuruyunca çıkarıp rondodan geçirerek toz haline getirin. Galeta unu yerine kullanabilirsiniz.
O faydalar ise şu şekilde sıralanabilir. 1 tanesinin karbonhidrat değeri 18.74 gram olan galeta, hem kilo almak hem de vermek isteyenlerin kullanabileceği bir besindir. İçeriğinde ise vitamin taşımadığından dolayı vücutta yağ ve karbonhidrat deposu olarak kullanılabilir. Protein ve lif yapılıdır.
İçindekiler : Buğday unu, Tam buğday unu, Mısır unu, Çavdar unu, Askorbik asit, Enzim (Fungal alfa amilaz, Hemiselüloz), İçme suyu, Ekmek hamur mayası, Gıda sanayi tuzu, Peyniraltı suyu tozu, Bitkisel margarin, Şeker, Süttozu, Kalsiyum propiyonat. Gluten, Laktoz, Susam, Yumurta, Soya ve Süt ürünü içerir.
Galeta unu, kek ya da poğaça gibi hamur işlerinde de kullanılabilen malzemelerden biridir. Beyaz un yerine galeta unu ile yaptığınız kek ya da poğaça türü yiyecekler çok daha lezzetli ve sağlıklı olabilmektedir.
Galeta unu diyete uygun mu? Genellikle galeta diyeti uygulayan kişinin diyetisyen tarafından önerilmesi ile tüketmesi uygundur, çünkü kişinin kilo vermesi farklı bir aşamada ise galeta ile zayıflama diyetinde galeta faydaları sunmak yerine zarar da verebileceği için önerilmez.
Elinizde kalmış simit, galeta, grissini, tost ekmeği, ev ekmeği ve klasik somun ekmek olmak üzere her türlü bayatlamış ekmeği değerlendirebilirsiniz.
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ EGE Glutensiz Galeta Unu, glutensiz olması sebebiyle çölyak hastaları, gluten alerjisi olanlar ve glutensiz beslenmeyi yaşam biçimi haline getirenler gönül rahatlığıyla tüketebilirler.
İrmikli köfteler piştikten sonra servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Köfte harcında irmik ekstra olarak eklenmiyor. Tarifte irmik, ekmek kırığı ya da galeta unu yerine kullanılıyor.
Kızartma ve hamur işlerinde örnek olarak kek, börek, pasta, köfte, fırın ürünlerinde, tavuk soslarında, balık soslarında ve daha birçok yerde kullanılmaktadır. Özellikle yemeklerde sos olarak pişirilip kullanılması yemekleri daha lezzetli ve daha fazla tüketilir yapmaktadır.
Aslında köfte bildiğimiz köfte; tek fark galeta unu veya ekmek içi yerine irmik kullanılması.
Schar Glutensiz Galete Unu, hamur işleri için ve çorbalar için keyifle kullanabileceğiniz undur. Gluten tüketmeyenler Schar Glutensiz Galete Unu ile kendi kurabiyelerini, keklerini hazırlayıp güvenle tüketebilirler.
Gluten içeren işlenmiş tahıl bazlı ürünler arasında bazı sebzeli köfte türleri, buğday içeren erişteler, ekmek, galeta unu, hamur işleri, kraker, kurabiyeler, makarna ve seitan bulunmaktadır.
GALETA UNU (500 gr)
Gluten, süt ve süt ürünleri içerir.
Galeta unu imalatında öncelikle buğday unu, su, tuz, ekmek katkı maddeleri, ekmek mayası ve doğal renklendiriciler kullanılarak ekmek üretimi gerçekleştirilmektedir. Pişirme işlemi tamamlanan ekmekler özel tekniklerle kurutularak değirmende ögütülür. Tane büyüklüğüne ve renklere göre galeta unu çeşitlere ayrılmaktadır.
Galeta kelimesi Türkçe'de "Fırında pişirilerek kurutulmuş yuvarlak ve uzun peksimet." anlamına gelir.
İyice yoğurulur, 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan küçük parçalar alınır, uzun kalın galeta şekli verilip keten tohumu ve çörek otuna bulanır. Fırın kağıdı serilmiş olan tepsiye dizilir. 180 derecede kızarıp sertleşene kadar pişirilir.
Galeta çeşitlendirilebilir bir ekmek türüdür. Genelde susamlı, çekirdekli, sade, kepekli, yaprak gibi galeta çeşitleri hazır olarak alınabileceği gibi evde de yapılabilir.
Galeta unu, Hindistan cevizi, ceviz eklenip onlarla da karıştırılır. En son vanilya ve kabartma tozu eklenip yağlanmış tepsiye dökülür. 170 derece soğuk yada 2-3 dakika ısıtılmış fırına verilir. Kekimiz pişerken süt ve şeker iyice çırpılır.
Bayat ekmekleri küçük parçalara ayırarak fırın tepsimize yerleştirelim. Önceden ısıttığımız, 180 derecede alt üst ayardaki fırınımıza atalım. Yaklaşık 20-25 dk sonra ekmeklerimiz fırında kızarmış olacaktır. Kızaran ekmeklerimizi soğuttuktan sonra, rondodan geçirerek galeta unu haline getiriyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri