TDK'ya göre gardırop kelimesinin doğru yazılışı "gardırop"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK imla kılavuzuna göre kelimenin doğru yazımı "gardrop" şeklindedir çünkü bu kelime dolap kelimesinden türememiştir. Gardrop kelimesinin kökeni Fransızca "garde-robe" kelimesidir ve "giysi muhafazası" gibi bir anlamı vardır.
Gardrop kelimesi Türkçe'de "giysi dolabı" anlamına gelir. Fransızca garde-robe "giysi dolabı" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca garde "koru" ve Fransızca robe "giysi" sözcüklerinin bileşiğidir.
Orijinal Kelimesinin Doğru yazılışı
TDK'ya göre hiç kimse kelimesinin doğru yazılışı "orijinal"dır.
TDK'ya göre dinozor kelimesinin doğru yazılışı "dinozor"dur.
İlgili 35 soru bulundu
Birçok sınavda da dilbilgisi konuları içinde olağanüstü kelimesinin yazımı ile ilgili sorular karşınıza çıkar. Kelimenin doğru yazımı birleşik şekildedir. Yani "olağanüstü" şeklinde yazım doğrudur.
Palyaço kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre palyaço şeklinde yazılması gereken bir kelimedir. Palyaço kelimesinin palyanço şeklinde yazılması ise bir yazım yanlışı olarak ifade edilebilir. Kelimenin doğru bir şekilde yazılışı "palyaço" şeklinde olmalıdır.
Sıra ve dışı kelimelerinin sözlüklerde ayrı ayrı karşılığı vardır, bir arada ama ayrı yazılarak oluşturulan kelime öbeği olan sıra dışı kelimesinin de sözlükte karşılığı vardır. Bu sebeplerden ötürü doğru yazılışı ayrı yani ' sıra dışı ' şeklindedir.
TDK'ya göre egzoz kelimesinin doğru yazılışı "egzoz"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK'ya göre eşofman kelimesinin doğru yazılışı "eşofman"dır.
Gardırop kelimesinin kökeni Fransızca dilidir. Gardırop kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı garde-robe şeklindedir.
Bu kelimenin doğru şekilde yazımı, 'Gardırop' şeklinde ifade edilmiş halidir. Özellikle aradaki sesli harf olan, 'ı' harfi gözden kaçırılmamalı ve mutlaka eklenmelidir.
Hizmet bedeli her ürün için sadece 9,99 TL'den başlar. Toplu al/Birleştir özelliği sayesinde bir kullanıcıdan aldığınız 10 taneye kadar ürün için tek hizmet bedeli ödenir. 201 TL üzeri satışlarda %9 satıcıya işlem bedeli uygulanır.
Ertuğrul Özpolat tarafından kurulan Gardrops, kullanılmayan kıyafetlerin ve aksesuarların satışına ve takas edilmesine aracılık eden bir girişim. Satıcılar, Gardrops mobil uygulamalarıyla satmak istediği ürünleri fotoğraflarını çekip siteye yükleyebiliyor.
Mobilya denilince ilk akla gelen ahşap mobilyadır. Özellikle, masa, sandalye, koltuk, dolap, karyola, komodin, kitaplık gibi konut donatılarında, çeşitli büro donatılarında, okul sıra ve masalarında çoğunlukla ahşap malzeme kullanılmaktadır.
Satış yaptıysan, şimdi Gardrops - PTT işbirliği ile ürünlerini ücretsiz olarak kargolayabilirsin. Unutma, Gardrops'ta Komisyon Yok! Ürünümü nasıl göndereceğim? Gardrops üyeleri kargo gönderirken adres bilgisi yazmakla uğraşmaz: Sadece Gardrops sipariş numaralarını PTT gişe görevlisine vermeleri yeterlidir.
Art arda kelimesinin doğru yazılışı "art arda" olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylar. Ardarda olarak yazılması yanlış olacaktır.
Kurdele yazarken kelime içerisindeki harfler doğru olmalıdır. Yani kurdale, kurdela ve bunlara benzer yazılışlar doğru değildir. Sözcüğün sadece bir doğru yazılışı olduğunu görmekteyiz. Buda kurdele şeklindedir.
Genelde bilinenin tersine bu kelimenin doğru yazımının sezaryan olduğu sanılsa da kelimenin doğru yazımı sezaryen olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de sezaryen kelimesi doğru yazım biçimidir.
Konu ile ilgili başvurmanız gereken en önemli kaynak TDK sözlüğüdür. Bu sözlükte kelimenin yazımı "birebir" şeklindedir. Yani söz konusu kelime birleşik yazılmalıdır. Kelimenin ayrı şekilde yazımı yanlış kullanımdır.
Önsöz kelimesi halk arasında bitişik yazılan ancak doğru yazım biçimi ayrı olan bir kelimedir. Önsöz kelimesinin doğru yazılışı ''ön söz'' şeklindedir. İlk söz gibi iki anlamı taşıyan bir kelime olduğu için ön söz ayrı yazılmalıdır.
TDK'ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazılışı "bilinçaltı"dır.
TDK'ya göre altmış kelimesinin doğru yazılışı "altmış"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Aferin TDK sözlüğü içerisinde tüm detayları ile yer almaktadır. Çoğu kişi aferin kelimesini "aferim" şeklinde kullanmaktadır. Fakat "aferim" yazım ve söyleme şekli ile yanlış olarak kabul edilmektedir. Doğru kelime yazımı ise "aferin" olarak karşımıza çıkmaktadır.
Aşçı kelimesi doğru yazılışı aşçı şeklinde olmaktadır. Ahçı şeklinde kullanım ise yazım yanlışı olarak kabul edilmektedir. Türk Dil kurumuna göre aşçı kelimesinin doğru yazımı aşçı şeklinde olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri